ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Χρόνια νεφρική νόσος: Η έγκαιρη υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για τους πάσχοντες

Χρόνια νεφρική νόσος: Η έγκαιρη υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για τους πάσχοντες

Χρόνια νεφρική νόσος: Οι συναισθηματικές επιπτώσεις της νεφρικής ανεπάρκειας στους ασθενείς και τις οικογένειές τους παραμένουν μεγάλες, επειδή περιλαμβάνει αλλαγές σε διάφορα επίπεδα.

Εάν ο γιατρός σας σας έχει πει ότι έχετε χρόνια νεφρική νόσο (ΧΝΝ), μπορεί να σας προκαλέσει σοκ. Αν και έχουν γίνει πολλές ιατρικές πρόοδοι στη θεραπεία της νόσου των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος, οι συναισθηματικές επιπτώσεις της νεφρικής ανεπάρκειας στους ασθενείς και τις οικογένειές τους παραμένουν μεγάλες, επειδή περιλαμβάνει αλλαγές σε διάφορα επίπεδα. Το να ζείτε με χρόνια νεφρική νόσο μπορεί συχνά να είναι προκλητικό και οδυνηρό, ειδικά εάν η ασθένεια εξελίσσεται και αντιμετωπίζετε την πιθανότητα αιμοκάθαρσης.

Ακόμη και σε καταστάσεις όπως αυτή, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε την ασθένεια και να προστατέψετε τα νεφρά σας από περαιτέρω βλάβη. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τη λήψη πιο υγιεινών επιλογών στον τρόπο ζωής:

  • διατήρηση μιας ειδικής διατροφής,
  • της άσκησης,
  • και της διακοπής του τσιγάρου, αν καπνίζετε,
  • αλλά και τη δημιουργία μιας ομάδας υποστήριξης που είναι σε θέση να σας βοηθήσει να διαπραγματευτείτε τις καθημερινές δυσκολίες της ζωής με ΧΝΝ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού (WKD) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την υγεία των νεφρών. Ένα θέμα επιλέγεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της WKD που εστιάζει στη σημασία των νεφρών και στη μείωση της συχνότητας και του αντίκτυπου των νεφρικών παθήσεων και των σχετικών προβλημάτων υγείας τους παγκοσμίως. Το φετινό θέμα είναι «υγεία των νεφρών για όλους, προετοιμασία για τα απροσδόκητα και υποστήριξη των ευάλωτων» και αυτό αντικατοπτρίζεται μέσω πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο.

Η πρόσφατη πανδημία Covid-19 έχει δοκιμάσει την ανθεκτικότητα των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης στο μέγιστο και παρουσίασε ανεκτίμητη εικόνα για τη φροντίδα αυτού του ευάλωτου τμήματος μέσω μεγάλων καταστροφών, είτε είναι ανθρωπογενείς είτε περιβαλλοντικές, τοπικές ή παγκόσμιες. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα νοσοκομεία υπό την Burjeel Holdings δημιούργησαν μια επείγουσα ικανότητα να δοκιμάζουν μεγάλους όγκους δειγμάτων Covid PCR για να διατηρούν ασφαλείς τους νεφροπαθείς.

Ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης

Η κρίση που προέρχεται από τις μη μεταδοτικές ασθένειες (ΜΚΝ) έχει επιδεινωθεί από παγκόσμιες καταστροφές, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης σεισμούς, πλημμύρες, πολέμους, ακραία καιρικά φαινόμενα. Τα μη μεταδιδόμενα νοσήματα όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο διαβήτης, η υπέρταση, η χρόνια πνευμονοπάθεια και η ΧΝΝ, αποτελούν την κύρια αιτία θανάτων και αναπηριών παγκοσμίως.

Οι κυβερνήσεις και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή και προσοχή στα σχέδια ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης για την ανίχνευση των NCDs, τα οποία περιλαμβάνουν τα νεφρά ασθένεια, εξ ου και η σημασία αυτού του θέματος για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού 2023.

;Η νεφρική νόσος που προκαλείται από τον σακχαρώδη διαβήτη και την υπέρταση παίρνει πλέον διαστάσεις επιδημίας. Η παχυσαρκία και η νεφρική νόσος που σχετίζεται με τον τρόπο ζωής είναι επίσης σε άνοδο. «Λοιμώξεις των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος, πέτρες στα νεφρά, ουσία και φάρμακα α

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καινούργια αποκάλυψη για την χρόνια νεφρική νόσο

Ο ρόλος της ζάχαρης στην πολυκυστική νεφρική νόσο

Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για τη Χρόνια Νεφρική Νόσο;

Η αρτηριακή δυσκαμψία συνδέεται με τη νεφρική νόσο στα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έρευνα εμβολίων mRNA κέρδισε το Νόμπελ Ιατρικής τη Δευτέρα

«Νομίζω ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικά καλή εστίαση για το Βραβείο Ειρήνης φέτος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταν Σμιθ, επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, μετά από ένα χρόνο ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλο τον κόσμο. Για το Βραβείο Οικονομίας, η έρευνα για την ανισότητα εισοδήματος και πλούτου θα μπορούσε να τιμηθεί.

Πώς αντιμετωπίζεται και τι πρέπει να γνωρίζετε για το πιάσιμο νεύρου;

Πιάσιμο νεύρου: Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα τσιμπημένου νεύρου, μια κατάσταση κατά την οποία ένα νεύρο συμπιέζεται λόγω της πίεσης που ασκείται από οστά, μύες, τένοντες ή χόνδρο. Ένα τσιμπημένο νεύρο μπορεί να είναι μια επώδυνη και απογοητευτική κατάσταση. 

Πώς να κάνετε σεξ κατά το 1ο, 2ο και 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης;

Σεξ εγκυμοσύνη: Για πολλούς, το σεξ και η εγκυμοσύνη δεν πάνε μαζί. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που τρομάζουν τα ζευγάρια για την έκβασή του. 

Λάθη που προκαλούν αύξηση βάρους μετά το δείπνο

Αύξηση βάρους: Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε μια υγιεινή ρουτίνα για να διατηρήσουμε το βάρος μας και να έχουμε μια υγιή σωματική διάπλαση, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπημένης διατροφής, της άσκησης και της κατανάλωσης θρεπτικών τροφών.