Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Χρόνια νεφρική νόσος: Η έγκαιρη υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για τους πάσχοντες

Χρόνια νεφρική νόσος: Η έγκαιρη υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για τους πάσχοντες

Χρόνια νεφρική νόσος: Οι συναισθηματικές επιπτώσεις της νεφρικής ανεπάρκειας στους ασθενείς και τις οικογένειές τους παραμένουν μεγάλες, επειδή περιλαμβάνει αλλαγές σε διάφορα επίπεδα.

Εάν ο γιατρός σας σας έχει πει ότι έχετε χρόνια νεφρική νόσο (ΧΝΝ), μπορεί να σας προκαλέσει σοκ. Αν και έχουν γίνει πολλές ιατρικές πρόοδοι στη θεραπεία της νόσου των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος, οι συναισθηματικές επιπτώσεις της νεφρικής ανεπάρκειας στους ασθενείς και τις οικογένειές τους παραμένουν μεγάλες, επειδή περιλαμβάνει αλλαγές σε διάφορα επίπεδα. Το να ζείτε με χρόνια νεφρική νόσο μπορεί συχνά να είναι προκλητικό και οδυνηρό, ειδικά εάν η ασθένεια εξελίσσεται και αντιμετωπίζετε την πιθανότητα αιμοκάθαρσης.

Ακόμη και σε καταστάσεις όπως αυτή, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε την ασθένεια και να προστατέψετε τα νεφρά σας από περαιτέρω βλάβη. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τη λήψη πιο υγιεινών επιλογών στον τρόπο ζωής:

  • διατήρηση μιας ειδικής διατροφής,
  • της άσκησης,
  • και της διακοπής του τσιγάρου, αν καπνίζετε,
  • αλλά και τη δημιουργία μιας ομάδας υποστήριξης που είναι σε θέση να σας βοηθήσει να διαπραγματευτείτε τις καθημερινές δυσκολίες της ζωής με ΧΝΝ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού (WKD) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την υγεία των νεφρών. Ένα θέμα επιλέγεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της WKD που εστιάζει στη σημασία των νεφρών και στη μείωση της συχνότητας και του αντίκτυπου των νεφρικών παθήσεων και των σχετικών προβλημάτων υγείας τους παγκοσμίως. Το φετινό θέμα είναι «υγεία των νεφρών για όλους, προετοιμασία για τα απροσδόκητα και υποστήριξη των ευάλωτων» και αυτό αντικατοπτρίζεται μέσω πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο.

Η πρόσφατη πανδημία Covid-19 έχει δοκιμάσει την ανθεκτικότητα των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης στο μέγιστο και παρουσίασε ανεκτίμητη εικόνα για τη φροντίδα αυτού του ευάλωτου τμήματος μέσω μεγάλων καταστροφών, είτε είναι ανθρωπογενείς είτε περιβαλλοντικές, τοπικές ή παγκόσμιες. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα νοσοκομεία υπό την Burjeel Holdings δημιούργησαν μια επείγουσα ικανότητα να δοκιμάζουν μεγάλους όγκους δειγμάτων Covid PCR για να διατηρούν ασφαλείς τους νεφροπαθείς.

Ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης

Η κρίση που προέρχεται από τις μη μεταδοτικές ασθένειες (ΜΚΝ) έχει επιδεινωθεί από παγκόσμιες καταστροφές, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης σεισμούς, πλημμύρες, πολέμους, ακραία καιρικά φαινόμενα. Τα μη μεταδιδόμενα νοσήματα όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο διαβήτης, η υπέρταση, η χρόνια πνευμονοπάθεια και η ΧΝΝ, αποτελούν την κύρια αιτία θανάτων και αναπηριών παγκοσμίως.

Οι κυβερνήσεις και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή και προσοχή στα σχέδια ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης για την ανίχνευση των NCDs, τα οποία περιλαμβάνουν τα νεφρά ασθένεια, εξ ου και η σημασία αυτού του θέματος για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού 2023.

;Η νεφρική νόσος που προκαλείται από τον σακχαρώδη διαβήτη και την υπέρταση παίρνει πλέον διαστάσεις επιδημίας. Η παχυσαρκία και η νεφρική νόσος που σχετίζεται με τον τρόπο ζωής είναι επίσης σε άνοδο. «Λοιμώξεις των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος, πέτρες στα νεφρά, ουσία και φάρμακα α

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καινούργια αποκάλυψη για την χρόνια νεφρική νόσο

Ο ρόλος της ζάχαρης στην πολυκυστική νεφρική νόσο

Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για τη Χρόνια Νεφρική Νόσο;

Η αρτηριακή δυσκαμψία συνδέεται με τη νεφρική νόσο στα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δημιουργώντας κεφτέδες για χορτοφάγους

Χορτοφαγικοί κεφτέδες: Τα χορτοφαγικά κεφτεδάκια είναι μια νόστιμη και θρεπτική εναλλακτική των παραδοσιακών κεφτεδών, ιδανική για ποικιλία γευμάτων από πιάτα ζυμαρικών μέχρι ορεκτικά.

Ποιος είναι ο ρόλος της χειρουργικής αντικατάστασης ισχίου από αγγειακή νέκρωση;

Χειρουργείο ισχίο: Η χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην παροχή ανακούφισης σε άτομα που πάσχουν από αναγγειακή νέκρωση (AVN), επίσης γνωστή ως οστεονέκρωση, του ισχίου.

Ανθυγιεινές πρακτικές που πρέπει να σταματήσετε για να διατηρήσετε τα νεφρά σας

Καρκίνος νεφρού: Ο καρκίνος του νεφρού είναι μια σοβαρή κατάσταση υγείας και ορισμένες ανθυγιεινές πρακτικές μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτής της ασθένειας.

Close Icon