ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Walesnky CDC: Επανέλαβε την ανησυχία της για τα νέα ποσοστά εμβολιασμού COVID-19 σε όλες τις ΗΠΑ

Walesnky CDC: Επανέλαβε την ανησυχία της για τα νέα ποσοστά εμβολιασμού COVID-19 σε όλες τις ΗΠΑ

"Δεν είμαστε ομοιόμορφα στο 70%, έχουμε κομητείες αυτής της χώρας που έχουν χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού", είπε στη ΣΗΜΕΡΑ. «Ανησυχώ ότι αυτός ο ιός είναι οπορτουνιστής και όπου έχουμε χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μπορεί να τον ξαναδούμε».

Walesnky CDC:  «Κανένας μαγικός στόχος» για την επίτευξη ανοσίας της αγέλης, λέει η Walensky. Ο Μπάιντεν επαναλαμβάνει τον στόχο του εμβολιασμού περισσότερων Αμερικανών έως τις 4 Ιουλίου. Ο Δρ Marc Siegel για τον εμβολιασμό του Λευκού Οίκου: «Νομίζω ότι πρέπει να φτάσετε εκεί πείθοντας τους ανθρώπους ότι είναι το σωστό να κάνουν». Ενώ ο Πρόεδρος Joe Biden έθεσε ως στόχο το 70% των Αμερικανών να λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο COVID-19 έως τις 4 Ιουλίου, ο στόχος δεν σχετίζεται με την έννοια της ανοσίας της αγέλης, είπε η επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) την Πέμπτη. “Γνωρίζουμε ότι όσο όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται πλήρως τόσο περισσότερο προστατευόμαστε ως έθνος“, δήλωσε η Δρ Rochelle Walensky, ενώ εμφανίστηκε στο NBC’s TODAY. «Γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο όχι μόνο προστατεύει τα άτομα, προστατεύει τις κοινότητες, αλλά προστατεύει τις οικογένειές τους – και έτσι όσο περισσότερα άτομα εμβολιάζονται, όπως έχουμε όλοι δηλώσει, δεν υπάρχει μαγικός στόχος για την ανοσία της αγέλης, αλλά πιστεύουμε ότι το 70%  θα έκανε σε πολύ μεγάλο βαθμό για τη διασφάλιση της κοινοτικής προστασίας.”

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση του Μπάιντεν ανακοίνωσε μια νέα ώθηση για προσπάθειες εμβολιασμού στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο με την ελπίδα να κλείσει ο στόχος του προέδρου.

Επί του παρόντος, περίπου το 63% των ενηλίκων έχουν ήδη λάβει ένα εμβόλιο, αφήνοντας περίπου ένα μήνα για να φτάσουν ένα επιπλέον 7% σε μια εποχή που τα ημερήσια ποσοστά εμβολιασμού επιβραδύνονται.

Ο «εθνικός μήνας δράσης» περιλαμβάνει ένα σχέδιο πέντε ημερών για να φτάσει το 70%, το οποίο υπόσχεται εν μέρει ευκολότερη πρόσβαση και περισσότερα κίνητρα όπως η δωρεάν μπύρα.

Επιλεγμένα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά 24 ώρες κάθε Παρασκευή βράδυ, και πολλοί ιστότοποι εμβολιασμού προσφέρουν παρατεταμένες ώρες.

Ορισμένες τοποθεσίες παιδικής μέριμνας θα προσφέρουν επίσης επιλογές “δωρεάν drop-in”, ενώ οι γονείς εμβολιάζονται και η Uber και η Lyft θα συνεχίσουν να προσφέρουν δωρεάν βόλτες σε ιστότοπους.

Η διοίκηση συνεργάζεται επίσης με κουρεία για να προσφέρει «εμβολιασμούς στο κατάστημα». Ορισμένα κράτη έχουν ήδη επιτύχει ποσοστό 70%, αλλά η Walensky την Πέμπτη επανέλαβε την ανησυχία που δήλωσε μια ημέρα νωρίτερα στην 9η ετήσια Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία της Ατλάντα σχετικά με τον ιό που είναι ευκαιριακός.

“Δεν είμαστε ομοιόμορφα στο 70%, έχουμε κομητείες αυτής της χώρας που έχουν χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού”, είπε στη ΣΗΜΕΡΑ. «Ανησυχώ ότι αυτός ο ιός είναι οπορτουνιστής και όπου έχουμε χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μπορεί να τον ξαναδούμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα CDC δίνουν οδηγίες για την καρδιακή φλεγμονή μετά το εμβόλιο COVID-19

Αναφορές των CDC για περίπου 10.200 μολύνσεις covid -19 σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα, με φόντο περίπου 101 εκατομμύρια Αμερικανούς

Ο πρώην επικεφαλής των CDC προτρέπει τους εμβολιασμούς covid -19 για παιδιά, καθώς η εταιρεία διερευνά σπάνια καρδιακά προβλήματα

Εξετάζονται τα ήπια καρδιακά προβλήματα ως πιθανή παρενέργεια του εμβολίου covid-19 στις ΗΠΑ

Τα σχολεία θα πρέπει να εξετάσουν τα  συνήθη τεστ COVID-19 για να διατηρήσουν την προσωπική μάθηση και τη συμμετοχή τους σε εξωσχολικά προγράμματα λένε τα CDC

Εν αναμονή δεδομένων τα CDC για την έγκριση του εμβολίου σε παιδιά κάτω των 9 ετών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια σπάνια διαταραχή του πεπτικού συστήματος

Σύνδρομο άνω μεσεντέριου αρτηρίας SMAS: Μιά σπάνια πάθηση του πεπτικού συστήματος που μφανίζεται όταν μέρος του λεπτού εντέρου συμπιέζεται μεταξύ δύο αρτηριών, προκαλώντας μερική ή πλήρη απόφραξη.

Παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τις πιθανότητες μακράς covid σύμφωνα με μελέτη

Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να παρουσιάζονται ως διαφορετικοί τύποι και συνδυασμοί προβλημάτων υγείας. Μερικοί άνθρωποι που είχαν σοβαρή ασθένεια με COVID-19 εμφανίζουν πολυοργανικές επιδράσεις ή αυτοάνοσες καταστάσεις και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS).

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

Η Walensky κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι στον ιό και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν προληπτικά μέτρα, όπως φορώντας μάσκες προσώπου, τηρώντας κοινωνική απόσταση και κάνοντας εμβολιασμό ή ενίσχυση.

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την ευημερία μας

Αθλητισμός: Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση του στρες. Έρευνα σε εργαζόμενους ενήλικες έχει βρει ότι τα άτομα με υψηλή δραστηριότητα τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά στρες σε σύγκριση με άτομα που είναι λιγότερο δραστήρια.

Από 30/1 οι αιτήσεις για 7.000 νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020".