Επιστημονικά Νέα

Αποτελεσματικότητα Εμβόλια: 94% μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε πραγματικές συνθήκες

Αποτελεσματικότητα Εμβόλια: 94% μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε πραγματικές συνθήκες

Οι ερευνητές στο Ισραήλ τον Φεβρουάριο, για παράδειγμα, διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer πέτυχε πτώση 94% στις συμπτωματικές μολύνσεις από κορωνοϊούς.

Αποτελεσματικότητα Εμβόλια: Τα εμβόλια COVID-19 είναι αποτελεσματικά 94% μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε πραγματικές συνθήκες: μελέτη CDC. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυξήθηκε στο 94% μετά και τις δύο δόσεις είτε της Pfizer-BioNTech είτε της Moderna. Μια νέα μελέτη που εκδόθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) την Παρασκευή είναι η τελευταία που δείχνει στοιχεία πραγματικού κόσμου για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κορωνοϊού που αναπτύχθηκαν με την τεχνολογία mRNA.

Η μελέτη, η οποία βασίζεται σε προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης σε 33 τοποθεσίες σε 25 πολιτείες, διαπίστωσε ότι μία εφάπαξ δόση είτε των εμβολίων Pfizer-BioNTech ή Moderna COVID-19 ήταν περίπου 82% αποτελεσματική κατά των συμπτωματικών λοιμώξεων COVID-19 μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυξήθηκε στο 94% μετά και τις δύο δόσεις και των δύο εμβολίων. “Τα εμβόλια mRNA είναι πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη της συμπτωματικής COVID-19 μεταξύ του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης HCP των ΗΠΑ.

Η υψηλή κάλυψη εμβολιασμού μεταξύ του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης HCP και του γενικού πληθυσμού είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες”, ανέφεραν οι ερευνητές.

“Αυτή η μελέτη, που προστέθηκε στις πολλές μελέτες που προηγήθηκαν, ήταν καθοριστικής σημασίας για τα CDC, αλλάζοντας τις συστάσεις του για όσους εμβολιάστηκαν πλήρως κατά της COVID-19”, δήλωσε ο διευθυντής των CDC Rochelle Walensky για τα ευρήματα.

Όπως σημείωσε ο Walesnky, αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει τα πραγματικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19.

Οι ερευνητές στο Ισραήλ τον Φεβρουάριο, για παράδειγμα, διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer πέτυχε πτώση 94% στις συμπτωματικές μολύνσεις από κορωνοϊούς. Εκείνη την εποχή, τα αποτελέσματα που αξιολογήθηκαν από ομότιμους ήταν μεταξύ των πρώτων που έδωσαν μια ματιά στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε πραγματικές συνθήκες και έδειξαν συνέπεια με υψηλή αποτελεσματικότητα εμβολίου 95% που αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβόλια Κορωνοιός : Τα ποσοστά αποτελεσματικότητας των εμβολίων

Όταν οι δεύτερες δόσεις προσφέρουν πολλά οφέλη, όπως τα αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων, καθώς και πιο συγκεκριμένα, εξευγενισμένα αντισώματα.

Εμβόλια Covid ενάντια στις μεταλλάξεις: Πόση ανοσία είναι επαρκής;

Η ανάπτυξη των εμβολίων covid-19 ενώνει τις φαρμακευτικές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χωρίς προηγούμενο ιατρικό ιστορικό σήψη μετά από αισθητική επέμβαση σε 29χρονη γυναίκα

Ο Quirke είπε ότι ενώ η θεραπεία δεν είναι δύσκολη, είναι σημαντικό οι αισθητικοί ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας να γνωρίζουν τις πιθανότητες μόλυνσης καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα πληρωτικά.

Αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων που δημιουργούνται από εμβόλια COVID-19 σε έγκυες και μετά τον τοκετό γυναίκες.

Οι έγκυες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από την COVID-19 σε σύγκριση με τις μη έγκυες και σε αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού ή άλλων κακών αποτελεσμάτων εγκυμοσύνης.

Κινέζοι ερευνητές έδωσαν οδηγίες στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ να διαγράψουν τις ακολουθίες γονιδίων των πρώτων περιπτώσεων COVID-19

Η δημοσίευση της εφημερίδας του Δρ. Bloom θα μπορούσε να ενισχύσει τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη συνεργασία από την Κίνα στην παγκόσμια προσπάθεια εντοπισμού της πηγής του SARS-CoV-2.

Μπορούν τα αμυλούχα σνακ να βλάψουν την υγεία της καρδιάς;

Διατροφή Καρδιά: Σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατανάλωση σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο μετά από οποιοδήποτε γεύμα συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακές παθήσεις κι άλλες αιτίες.

Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Delta έχει ανέβει τώρα και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των δειγμάτων αλληλουχίας.

Ωστόσο, τα εγκεκριμένα εμβόλια φαίνεται να παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής, με το εμβόλιο Pfizer να δείχνει 88% αποτελεσματικότητα κατά της συμπτωματικής νόσου δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο για κίνδυνο καρδιακής ανακοπής, δήλωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής

Εκτός από το οικογενειακό ιστορικό, η ομάδα συνιστά γιατρούς να ρωτήσουν σχετικά με λιποθυμία, εξαφάνιση ή ανεξήγητες επιληπτικές κρίσεις χωρίς προειδοποίηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης ή σε απάντηση σε δυνατούς θορύβους όπως κουδούνια, ξυπνητήρια και τηλέφωνα ή εάν ένας ασθενής είχε ποτέ άσκηση -σχετιζόμενο πόνο στο στήθος ή δύσπνοια.

Νέα έρευνα συνδέει την κοιλιακή παχυσαρκία με ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη

Καρκίνος Παχυσαρκία: Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου μεταξύ των Καναδών ανδρών και η τρίτη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο. Η κοιλιακή παχυσαρκία φαίνεται να σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης επιθετικού καρκίνου του προστάτη σύμφωνα με νέα έρευνα από το INRS (Institut National de la Recherche Scientifique).