ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Βρετανία- παχυσαρκία: Μέτρα για τη βελτίωση δημόσιας υγείας

Βρετανία- παχυσαρκία: Μέτρα για τη βελτίωση δημόσιας υγείας

Βρετανία- παχυσαρκία: Μέτρα για τη βελτίωση δημόσιας υγείας. Η Βρετανία θα απαγορεύσει τις προσφορές “ένα συν ένα δώρο” για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, ζάχαρη ή αλάτι και το δωρεάν γέμισμα αναψυκτικών σε εστιατόρια από τον Απρίλιο του 2022, ανέφερε η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι η παχυσαρκία είναι ένα από τα μεγαλύτερα μακροχρόνια προβλήματα δημόσιας υγείας της Βρετανίας με σχεδόν τα 2/3 των ενηλίκων στην Αγγλία να είναι υπέρβαρα και ένα στα τρία παιδιά να αφήνει το δημοτικό υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Τα μέτρα θα περιορίσουν επίσης το πού μπορούν να διαφημιστούν σε καταστήματα τέτοιου είδους προϊόντα, ενώ δεν θα επιτρέπονται ανθυγιεινές προωθήσεις σε εισόδους καταστημάτων ή στο τέλος του διαδρόμου.

Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος το οποίο θα βοηθά τους πάντες να τρώνε πιο υγιεινά τρόφιμα πιο τακτικά είναι καίρια για τη βελτίωση της υγείας του έθνους”, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Jo Churchill. Η Βρετανία πρότεινε για πρώτη φορά τον περιορισμό των συμφωνιών  για το πρόχειρο φαγητό τον Ιούλιο, και επίσης ανακοίνωσε μέτρα όπως απαγόρευση της τηλεόρασης και των διαδικτυακών διαφημίσεων για πρόχειρο φαγητό πριν τις 9.00 μ.μ. Τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση προχώρησε περαιτέρω και πρότεινε πλήρη απαγόρευση της επιγραμμικής διαφήμισης ανθυγιεινών τροφίμων.

Το υπερβολικό βάρος έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου από την Covid-19  γεγονός που επεσήμανε ο πρωθυπουργός Boris Johnson, ο οποίος έχει μιλήσει δημόσια για την ανάγκη του να χάσει βάρος από τότε που νοσηλεύτηκε με την ασθένεια.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πίεση στο υγειονομικό σύστημα της Βρετανίας

Διαφορετικά Χριστούγεννα ανά τον κόσμο εν μέσω πανδημίας

Στη Νιγηρία εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες παθήσεις υγείας προκαλούνται από το σπλαχνικό λίπος;

Σπλαχνικό λίπος: Η διαχείριση των επιπέδων του σπλαχνικού λίπους σε ένα ασφαλές εύρος είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης επικίνδυνων παθήσεων για την υγεία σας, αλλά και για τη γενική σας ευημερία.

Πόσο νερό χρειάζεστε καθημερινά και πώς το χρησιμοποιεί το σώμα σας;

Υγεία νερό: Το νερό χρησιμεύει κυριολεκτικά σε κάθε κύτταρο του οργανισμού μας! Άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος του σώματος μας αποτελείται από νερό! Καταναλώστε λοιπόν αρκετό, αν θέλετε να παραμείνετε υγιείς. 

Η σχέση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών επηρεάζει τη θεραπεία

Νοσηλευτές ασθενείς: Οι νοσηλευτές ψυχικής υγείας υπερασπίζονται εδώ και καιρό τη σχέση νοσηλευτή-ασθενούς ως εργαλείο που επιτρέπει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια στο πλαίσιο της θεραπευτικής επικοινωνίας.

Οι θαυματουργές ιδιότητες του καρότου και στα φύλλα του

Φύλλα καρότου: Όλοι γνωρίζουμε για τις εξαιρετικές ιδιότητες του καρότου, καθώς και για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Εξίσου υγιεινά όμως είναι και τα φύλλα καρότου, τα οποία συχνά παραβλέπουμε.

Η χορήγηση από του στόματος ανοσοθεραπείας με φιστίκια σε παιδιά ηλικίας 1 έως 3 ετών προκαλεί ύφεση της αλλεργίας στο ένα πέμπτο.

Ενώ υπάρχει θεραπεία για τις αλλεργίες στα φιστίκια, εγκρίνεται μόνο σε ηλικίες 4 ετών και άνω και προστατεύει από τυχαία έκθεση σε μικρές ποσότητες φιστικιών.