ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Βρετανία- παχυσαρκία: Μέτρα για τη βελτίωση δημόσιας υγείας

Βρετανία- παχυσαρκία: Μέτρα για τη βελτίωση δημόσιας υγείας

Βρετανία- παχυσαρκία: Μέτρα για τη βελτίωση δημόσιας υγείας. Η Βρετανία θα απαγορεύσει τις προσφορές “ένα συν ένα δώρο” για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, ζάχαρη ή αλάτι και το δωρεάν γέμισμα αναψυκτικών σε εστιατόρια από τον Απρίλιο του 2022, ανέφερε η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι η παχυσαρκία είναι ένα από τα μεγαλύτερα μακροχρόνια προβλήματα δημόσιας υγείας της Βρετανίας με σχεδόν τα 2/3 των ενηλίκων στην Αγγλία να είναι υπέρβαρα και ένα στα τρία παιδιά να αφήνει το δημοτικό υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Τα μέτρα θα περιορίσουν επίσης το πού μπορούν να διαφημιστούν σε καταστήματα τέτοιου είδους προϊόντα, ενώ δεν θα επιτρέπονται ανθυγιεινές προωθήσεις σε εισόδους καταστημάτων ή στο τέλος του διαδρόμου.

Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος το οποίο θα βοηθά τους πάντες να τρώνε πιο υγιεινά τρόφιμα πιο τακτικά είναι καίρια για τη βελτίωση της υγείας του έθνους”, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Jo Churchill. Η Βρετανία πρότεινε για πρώτη φορά τον περιορισμό των συμφωνιών  για το πρόχειρο φαγητό τον Ιούλιο, και επίσης ανακοίνωσε μέτρα όπως απαγόρευση της τηλεόρασης και των διαδικτυακών διαφημίσεων για πρόχειρο φαγητό πριν τις 9.00 μ.μ. Τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση προχώρησε περαιτέρω και πρότεινε πλήρη απαγόρευση της επιγραμμικής διαφήμισης ανθυγιεινών τροφίμων.

Το υπερβολικό βάρος έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου από την Covid-19  γεγονός που επεσήμανε ο πρωθυπουργός Boris Johnson, ο οποίος έχει μιλήσει δημόσια για την ανάγκη του να χάσει βάρος από τότε που νοσηλεύτηκε με την ασθένεια.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πίεση στο υγειονομικό σύστημα της Βρετανίας

Διαφορετικά Χριστούγεννα ανά τον κόσμο εν μέσω πανδημίας

Στη Νιγηρία εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καινούργιος μηχανισμός για τον έλεγχο της ακουστικής ευαισθησίας

Ακοή: Προηγούμενες εργασίες στο ακουστικό πεδίο είχαν επικεντρωθεί κυρίως στην κατανόηση μηχανισμών που στοχεύουν το κανάλι ιόντων. Αυτή η μελέτη παρέχει τις πρώτες ενδείξεις ότι το ίδιο το ελατήριο πύλης έχει την ικανότητα να ρυθμίζει την ευαισθησία του καναλιού.

Έρευνα αποδεικνύει την αναγνώριση των εκφράσεων των συναισθημάτων του προσώπου και τη συμβολή στην κατανόηση του αυτισμού

Αυτισμός: Οι κοινωνικές δυσκολίες που σχετίζονται με τον αυτισμό μπορεί να αντικατοπτρίζουν διαφορές που γίνονται εμφανείς μόνο σε σενάρια υψηλής πίεσης και ορισμένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Τα ευρήματα αμφισβητούν την πεποίθηση ότι τα άτομα με αυτισμό δεν μπορούν να διαβάσουν επαρκώς τις συναισθηματικές εκφράσεις του προσώπου.

Πόσο καλό κάνουν τα ροδάκινα στην υγεία μας;

Ροδάκινα: Τα ροδάκινα είναι ένα είδος πυρηνόκαρπου, μαζί με τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα κεράσια και τα νεκταρίνια. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα πυρηνόκαρπα έχουν ένα κεντρικό κουκούτσι που μοιάζει με κουκούτσι. Τα ροδάκινα έρχονται σε λευκές και κίτρινες ποικιλίες και προσφέρουν αρκετές διατροφικές απολαβές.

Νέος ρόλος για τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό στη λειτουργία και τη βλάβη των νευρώνων

Νευροεπιστήμη: Η κατάρρευση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού συνοδεύει πολλές νευρολογικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιληψίας και της σκλήρυνσης κατά πλάκας, και νευροεκφυλιστικών ασθενειών της γήρανσης, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.

Νευροεπιστήμονες ανακάλυψαν πώς ο τραυματισμός του εγκεφάλου αλλάζει τα νευρικά κύτταρα

Εγκεφαλική βλάβη: Μια νέα μελέτη χαρτογράφησης εγκεφάλου διαπιστώνει ότι η βλάβη σε ένα μέρος του εγκεφάλου αλλάζει τις συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων σε ολόκληρο τον εγκέφαλο.

Οι μητέρες με διαταραχές προσωπικότητας επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών τους

Ψυχολογία: Όταν οι μητέρες αγωνίζονται στις δικές τους διαπροσωπικές σχέσεις, φαίνεται να εμποδίζεται η μετάδοση της ασφαλούς προσκόλλησης και της υγιούς σχέσης στους εφήβους.