ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Βρετανία- παχυσαρκία: Μέτρα για τη βελτίωση δημόσιας υγείας

Βρετανία- παχυσαρκία: Μέτρα για τη βελτίωση δημόσιας υγείας

Βρετανία- παχυσαρκία: Μέτρα για τη βελτίωση δημόσιας υγείας. Η Βρετανία θα απαγορεύσει τις προσφορές “ένα συν ένα δώρο” για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, ζάχαρη ή αλάτι και το δωρεάν γέμισμα αναψυκτικών σε εστιατόρια από τον Απρίλιο του 2022, ανέφερε η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι η παχυσαρκία είναι ένα από τα μεγαλύτερα μακροχρόνια προβλήματα δημόσιας υγείας της Βρετανίας με σχεδόν τα 2/3 των ενηλίκων στην Αγγλία να είναι υπέρβαρα και ένα στα τρία παιδιά να αφήνει το δημοτικό υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Τα μέτρα θα περιορίσουν επίσης το πού μπορούν να διαφημιστούν σε καταστήματα τέτοιου είδους προϊόντα, ενώ δεν θα επιτρέπονται ανθυγιεινές προωθήσεις σε εισόδους καταστημάτων ή στο τέλος του διαδρόμου.

Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος το οποίο θα βοηθά τους πάντες να τρώνε πιο υγιεινά τρόφιμα πιο τακτικά είναι καίρια για τη βελτίωση της υγείας του έθνους”, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Jo Churchill. Η Βρετανία πρότεινε για πρώτη φορά τον περιορισμό των συμφωνιών  για το πρόχειρο φαγητό τον Ιούλιο, και επίσης ανακοίνωσε μέτρα όπως απαγόρευση της τηλεόρασης και των διαδικτυακών διαφημίσεων για πρόχειρο φαγητό πριν τις 9.00 μ.μ. Τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση προχώρησε περαιτέρω και πρότεινε πλήρη απαγόρευση της επιγραμμικής διαφήμισης ανθυγιεινών τροφίμων.

Το υπερβολικό βάρος έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου από την Covid-19  γεγονός που επεσήμανε ο πρωθυπουργός Boris Johnson, ο οποίος έχει μιλήσει δημόσια για την ανάγκη του να χάσει βάρος από τότε που νοσηλεύτηκε με την ασθένεια.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πίεση στο υγειονομικό σύστημα της Βρετανίας

Διαφορετικά Χριστούγεννα ανά τον κόσμο εν μέσω πανδημίας

Στη Νιγηρία εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πατάτες: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Πατάτες: Η ποιότητα της διατροφής μας είναι αποτέλεσμα της συνολικής διατροφικής μας προσέγγισης και των επιλογών που κάνουμε καθημερινά.

Σχέσεις: Πώς θα καταλάβετε αν κάποιος υποκρίνεται;

Σχέσεις: Για να αποφύγετε να σπαταλήσετε την ενέργειά σας και να πληγωθείτε από εφήμερες, ευκαιριακές σχέσεις είναι πολύ σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους που επιλέγετε να παραμείνουν στο πλευρό σας.

Φαγητό: Ποιες είναι οι ιδανικές ώρες να τρώμε;

Φαγητό: Το να τρώμε νωρίς μέσα στην ημέρα μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε σωματικό βάρος, ενώ η κατανάλωση γευμάτων μέσα σε χρονικό παράθυρο 10 ωρών θα μπορούσε να βελτιώσει τα επίπεδα γλυκόζης και χοληστερόλης στο αίμα.