ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Βρετανία κορωνοϊος 2021: 54,990 νέες περιπτώσεις θετικών κρουσμάτων

Βρετανία κορωνοϊος 2021: 54,990 νέες περιπτώσεις θετικών κρουσμάτων

Βρετανία κορωνοϊος 2021: 54,990 νέες περιπτώσεις θετικών κρουσμάτων ανέφερε η Βρετανία την Κυριακή (03/ 1) και 454 ακόμα θανάτους, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ενδέχεται να υπάρξουν αυστηρότεροι περιορισμοί στο Covid-19. Ανησυχίες ότι το σύστημα βαθμίδας μπορεί να μην είναι αρκετό για να επαναφέρει τον ιό υπό έλεγχο σήμαινε περιορισμούς. “Υπάρχει προφανώς μια σειρά σκληρότερων μέτρων που θα πρέπει να εξετάσουμε“, είπε. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Τζόνσον επέμεινε ότι τα σχολεία ήταν ασφαλή και συμβούλεψε τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους σε περιοχές όπου το επέτρεπαν οι κανόνες.

 

“Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και ότι η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα”, ανέφερε.  Μεγάλο μέρος της Αγγλίας ζει ήδη υπό αυστηρότερο περιορισμό στο πλαίσιο ενός συστήματος 4 βαθμίδων που έχει σχεδιαστεί για να σταματήσει την εξάπλωση του ιού και να προστατεύσει το εθνικό σύστημα υγείας. Η απάντηση της βρετανικής κυβέρνησης έχει επικριθεί έντονα. Ωστόσο, ο εμβολιασμός πρόκειται να επιταχυνθεί τη Δευτέρα, με τις πρώτες 530.000 δόσεις του πρόσφατα εγκεκριμένου φαρμάκου που αναπτύχθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca έτοιμες να χορηγηθούν, δήλωσε ο κ. Τζόνσον. Ήλπιζε ότι τους επόμενους τρεις μήνες θα νοσηλεύονταν “δεκάδες εκατομμύρια”.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο εκπαιδευτικών του ΗΒ ανέφερε ότι τα σχολεία στην Αγγλία πρέπει να παραμείνουν κλειστά για τουλάχιστον δυο βδομάδες μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Ορισμένες τοπικές αρχές και συνδικάτα έχουν προειδοποιήσει να μην ξανανοίξουν σχολεία και έχουν απειλήσει να δράσουν ενάντια στις κυβερνητικές συμβουλές. Άλλοι αναφέρουν ότι το κλείσιμο επιχειρήσεων έχει επίσης επιβλαβείς επιπτώσεις στους φοιτητές. Η Mary Bousted, γενική γραμματέας της Εθνικής Ένωσης Εκπαίδευσης, είπε ότι όλα τα σχολεία πρέπει να κλείσουν για να σταματήσουν τα νοσοκομεία της χώρας να κατακλύζονται. “Γνωρίζουμε ότι οι μαθητές μπορούν πλέον να μεταδώσουν τον ιό μέσω των σπιτιών τους, στις οικογένειές τους και στην κοινότητα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το ΕΣΥ της Μεγάλης Βρετανίας αντιτάσσεται στην ανάμειξη εμβολίων

Ήρθε και στη χώρα μας η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Επαναλειτουργία τεράστιου νοσοκομείου εκστρατείας στο Λονδίνο με απόφαση του ΕΣΥ της Μ. Βρετανίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ σύμφωνα με μακροχρόνια μελέτη

Καφές Αλτσχάιμερ: Τα αποτελέσματα νέας αυσταλιανής μελέτης υποδηλώνουν ότι η αύξηση της πρόσληψης καφέ από 1 σε 2 φλιτζάνια την ημέρα θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει τη γνωστική έκπτωση έως και 8% μετά από 18 μήνες. Θα μπορούσε επίσης να υπάρξει μείωση έως και 5% στην εγκεφαλική συσσώρευση β-αμυλοειδούς κατά την ίδια περίοδο.

Νέα μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές

Κορωνοϊός: Μια μεγάλη διεθνής μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές. Αυτές περιλαμβάνουν εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλική αιμορραγία και άλλες δυνητικά θανατηφόρες καταστάσεις. Πολλοί από τους ασθενείς είχαν προϋπάρχουσες ασθένειες, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι ορισμένα άτομα που αναρρώνουν από την COVID-19 έχουν παρατεταμένα νευρολογικά και ψυχιατρικά συμπτώματα. Καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζει, οι ειδικοί αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί την ασθένεια, επηρεάζει περιοχές πέρα ​​από τους πνεύμονες.

Η βαριατρική χειρουργική κρίνεται αποτελεσματική στον διαβήτη τύπου 2

Βαριατρική χειρουργική διαβήτης: Το πρωταρχικό αποτέλεσμα ήταν η ύφεση του διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τη χειρουργική επέμβαση έως την παρακολούθηση ενός έτους, η μείωση του κλάσματος λίπους του ήπατος ήταν παρόμοια μετά το γαστρικό μανίκι ή την γαστρική παράκαμψη.