ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Βραζιλία μετάλλαξη COVID-19: Τρεις φορές πιο μεταδοτική

Βραζιλία μετάλλαξη COVID-19: Τρεις φορές πιο μεταδοτική

Βραζιλία μετάλλαξη COVID-19: Τρεις φορές πιο μεταδοτική. Μια μετάλλαξη του ιού του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε στην Βραζιλία ενδέχεται να είναι τρεις φορές πιο μεταδοτική, ωστόσο πρώιμη ανάλυση δείχνει ότι τα εμβόλια εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά εναντίον της, ανέφερε ο υπουργός Υγείας της χώρας την Πέμπτη, χωρίς να παρέχει στοιχεία για τους ισχυρισμούς.

Υπό την πίεση των μεταλλάξεων της πόλης της ζούγκλας Μανάους με ένα καταστροφικό 2ο κύμα μολύνσεων, ο υπουργός Υγείας Eduardo Pazuello επεδίωξε να διαβεβαιώσει τους νομοθέτες ότι το κύμα των τελευταίων μηνών ήταν απροσδόκητο αλλά τέθηκε υπό έλεγχο. Ανέφερε επίσης σε ακρόαση της Γερουσίας ότι η Βραζιλία θα εμβολιάσει τον μισό επιλέξιμο πληθυσμό της μέχρι τον Ιούνιο και τον υπόλοιπο μέχρι το τέλος του έτους – ένας φιλόδοξος στόχος καθώς η χώρα έχει μόλις εξασφαλίσει δόσεις για τον μισό πληθυσμό.

Η Βραζιλία ξεκίνησε εμβολιασμούς με εμβόλια που κατασκευάστηκαν από την Sinovac Biotech της Κίνας και την AstraZeneca της Βρετανίας πριν από περίπου τρεις εβδομάδες. Ο Pazuello δεν εξήγησε πώς αναλύθηκε η αποτελεσματικότητά τους έναντι της μετάλλαξης Manaus.  Το Ινστιτούτο Butantan στο Sao Paulo, το οποίο έχει συνεργαστεί με το Sinovac για να δοκιμάσει και να παράγει το Κινέζικο εμβόλιο, ανέφερε σε δήλωσή του ότι είχε ξεκινήσει μελέτες σχετικά με αυτή τη μετάλλαξη αλλά δεν θα είχε κάποιο συμπέρασμα για 2 εβδομάδες.

Το βιοϊατρικό κέντρο του Fiocruz στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο έχει συνεργαστεί με την AstraZeneca για να γεμίσει και να ολοκληρώσει δόσεις του εμβολίου του που αναπτύχθηκε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είπε ότι μελετά την αποτελεσματικότητά του έναντι της παραλλαγής του Αμαζονίου, έστειλε δείγματα στην Οξφόρδη και αναμένει αποτελέσματα. Βαθιά στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, το Manaus έχει πληγεί σκληρά από ένα βίαιο δεύτερο κύμα κρουσμάτων, το οποίο έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέχρι το σημείο διακοπής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μείωση κατά 17 % παγκοσμίως των κρουσμάτων κορωνοϊού

Συναγερμός στην Αγγλία: Διερευνώνται δύο νέες παραλλαγές του κορωνοϊού

Η Ισπανία υποδέχεται το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικιες κάτω των 55 ετών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια σπάνια διαταραχή του πεπτικού συστήματος

Σύνδρομο άνω μεσεντέριου αρτηρίας SMAS: Μιά σπάνια πάθηση του πεπτικού συστήματος που μφανίζεται όταν μέρος του λεπτού εντέρου συμπιέζεται μεταξύ δύο αρτηριών, προκαλώντας μερική ή πλήρη απόφραξη.

Παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τις πιθανότητες μακράς covid σύμφωνα με μελέτη

Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να παρουσιάζονται ως διαφορετικοί τύποι και συνδυασμοί προβλημάτων υγείας. Μερικοί άνθρωποι που είχαν σοβαρή ασθένεια με COVID-19 εμφανίζουν πολυοργανικές επιδράσεις ή αυτοάνοσες καταστάσεις και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS).

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

Η Walensky κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι στον ιό και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν προληπτικά μέτρα, όπως φορώντας μάσκες προσώπου, τηρώντας κοινωνική απόσταση και κάνοντας εμβολιασμό ή ενίσχυση.

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την ευημερία μας

Αθλητισμός: Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση του στρες. Έρευνα σε εργαζόμενους ενήλικες έχει βρει ότι τα άτομα με υψηλή δραστηριότητα τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά στρες σε σύγκριση με άτομα που είναι λιγότερο δραστήρια.

Από 30/1 οι αιτήσεις για 7.000 νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020".