ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θάνατοι στην Αφρική: Ξεπερνούν τους 100.000 εξαιτίας της πανδημίας

Θάνατοι στην Αφρική: Ξεπερνούν τους 100.000 εξαιτίας της πανδημίας

Θάνατοι στην Αφρική: Ξεπερνούν τους 100.000 εξαιτίας της πανδημίας. Ο φόρος αίματος COVID-19 της Αφρικής έχει ξεπεράσει τους 100.000, ένα κλάσμα αυτών που αναφέρονται σε άλλες ηπείρους, αλλά αυξάνεται γρήγορα καθώς το δεύτερο κύμα μολύνσεων κατακλύζει τα νοσοκομεία.

Οι αναφερόμενοι θάνατοι της ηπείρου, στους 100.354 την Παρασκευή, είναι λιγότεροι από τους θανάτους της Βόρειας Αμερικής -πάνω από μισό εκατομμύριο- και της Ευρώπης που πλησιάζει τους 900.000, σύμφωνα με το Reuters. Αλλά οι θάνατοι αυξάνονται ραγδαία σε ολόκληρη την Αφρική, καθοδηγούμενοι από τη νότια περιοχή της, ειδικά στην οικονομική δύναμη της Νότιας Αφρικής, η οποία αντιστοιχεί σχεδόν στο μισό του συνόλου. Η Νότια Αφρική καταστράφηκε από ένα δεύτερο κύμα που προκλήθηκε από μια πιο μεταδοτική μετάλλαξη που έχει μπλοκάρει τους θαλάμους ατυχημάτων.

Η αύξηση των θανάτων ήταν έντονη σε χώρες κοντά στη Νότια Αφρική όπως η Ζιμπάμπουε, η Μοζαμβίκη και το Μαλάουι, αυξάνοντας την πιθανότητα η παραλλαγή 501Y V2 που προσδιορίστηκε στη Νότια Αφρική στα τέλη του περασμένου έτους να έχει εξαπλωθεί στην περιοχή της νότιας Αφρικής – αν και πρέπει να πραγματοποιηθεί γονιδιωματική αλληλουχία. Η ομάδα διεθνούς βοήθειας Γιατροί Χωρίς Σύνορα αυτό το μήνα κάλεσε για επείγουσες διανομές εμβολίων στη νότια Αφρική, για να αντισταθμίσουν την εξάπλωση της νέας παραλλαγής, καθώς οι περισσότερες Αφρικανικές χώρες έχουν μείνει πίσω από τα πλουσιότερα Δυτικά έθνη στην έναρξη προγραμμάτων μαζικού εμβολιασμού.

Οι ειδικοί προειδοποιούν καθώς ο πραγματικός φόρος θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος ή χαμηλότερος. Για παράδειγμα, οι υπερβολικοί θάνατοι της Νοτίου Αφρικής – θάνατοι που θεωρούνται πάνω και πάνω από το κανονικό ποσοστό κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν φτάσει πάνω από 137.000, σχεδόν τρεις φορές τον επίσημο φόρο αίματος COVID- 19. Και πάλι, σε μερικές περιπτώσεις τα χαμηλά ποσοστά δοκιμών της Αφρικής θα μπορούσαν να φουσκώσουν το πραγματικό ποσοστό θανάτων περιστατικών (CFR), είπε ο Francisca Mutpi, ειδικός σε λοιμώδεις ασθένειες στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Lockdown, Κόκκινες περιοχές και η σκέψη για διπλές μάσκες

Ο ρόλος της γενετικής στον προσδιορισμό της ανοσίας έναντι της covid-19

Το 25% των κρουσμάτων στην Ισπανία οφείλονται στη μετάλλαξη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο χρώμα πιπεριάς είναι το πιο υγιεινό;

Πιπεριές: Οι κόκκινες, πράσινες, κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές έχουν παρόμοια περιεκτικότητα σε μακροθρεπτικά συστατικά και όλες αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.

Η χαμηλή μόρφωση συνδέεται με την κακή ψυχική υγεία

Αναλφαβητισμός: Το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να έχει ελάχιστο ή καθόλου αλφαβητισμό. Η μελέτη διαπιστώνει ότι είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας όπως η μοναξιά, η κατάθλιψη και το άγχος.