ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θαλασσοθεραπεία και η διαχρονική της αξία σε δερματικές παθήσεις

Θαλασσοθεραπεία και η διαχρονική της αξία σε δερματικές παθήσεις

Γιατί το κολύμπι στη θάλασσα είναι καλό για σένα. Αν ζείτε κοντά στη θάλασσα, κάνετε συχνά ταξίδια ή σχεδιάζετε να πάτε διακοπές στο νησί αυτό το καλοκαίρι, το πιθανότερο είναι να κερδίσετε περισσότερα από απλή απόλαυση. Εδώ και πολύ καιρό πιστεύεται ότι το παιχνίδι στη θάλασσα έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Ιστορικά, οι γιατροί πρότειναν στους ασθενείς τους να πάνε στην παραλία για να βελτιώσουν διάφορες καταστάσεις υγείας. Στην πραγματικότητα έδιναν συνταγές που περιέγραφαν ακριβώς πόσο χρόνο, πόσο συχνά και υπό ποιες συνθήκες οι ασθενείς τους θα βρίσκονταν στο νερό. Η χρήση θαλασσινού νερού για ιατρικούς σκοπούς έχει ακόμη και όνομα: θαλασσοθεραπεία. Το 1769, ένας δημοφιλής Βρετανός γιατρός Ρίτσαρντ Ράσελ δημοσίευσε μια διατριβή υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούσε θαλασσινό νερό σε “ασθένειες των αδένων”, στην οποία περιλάμβανε το σκορβούτο, ίκτερο, τη λέπρα και την λοιμώδη μονοπυρήνωση. Συνηγορούσε υπέρ του πόσιμου θαλασσίου νερού, καθώς και της κολύμβησης σε αυτό.

Μέχρι σήμερα, αφθονούν τα θεραπευτικά και σπα θέρετρα δίπλα στην παραλία. Θεωρούνται μέρη όπου οι άνθρωποι όχι μόνο μπορούν να αφήσουν τα προβλήματά τους αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και να θεραπεύσουν την αρθρίτιδα. Δερματικές παθήσεις και πληγές. Το νερό των θαλασσών διαφέρει από το νερό των ποταμών, καθώς έχει σημαντικά υψηλότερες ποσότητες ανόργανων ουσιών, όπως νάτριο, χλωριούχο, θειικό, μαγνήσιο και ασβέστιο. Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση. Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, αυτοάνοση (όπου το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει υγιή κύτταρα) δερματική κατάσταση.

Τα άτομα με ψωρίαση υποφέρουν συχνά από εξασθενητικά δερματικά εξανθήματα από φαγούρα, φολιδωτές πλάκες. Η κολύμβηση σε φυσικά μεταλλικά νερά, συμπεριλαμβανομένων των ορυκτών πηγών, ονομάζεται βαλλιστική θεραπεία και χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για τη θεραπεία της ψωρίασης. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις για κλιματολογική θεραπεία (όπου ένας ασθενής μεταφέρεται σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία για θεραπεία) στη Νεκρή Θάλασσα ως αποτελεσματικό φάρμακο για την κατάσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τεχνικές αναπνοής για μία ήρεμη κολύμβηση

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κολύμβησης

Η θεραπευτική επίδραση του θαλασσινού νερού

Ο καθοριστικός ρόλος της θαλάσσιας χελώνας στα νερά των ωκεανών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η επίγνωση των συμπτωμάτων των θρόμβων αίματος μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν θεραπεία

Η ευαισθησία ή ο πόνος στο πόδι μπορεί να είναι σύμπτωμα θρόμβου αίματος. Ορισμένα άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβου αίματος.

Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη βοηθούν στο αδυνάτισμα

Γλυκαιμικός Δείκτης: Πολλοί άνθρωποι αναζητούν τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη προκειμένου να περιορίσουν την πείνα τους, να αποφύγουν την υπερκατανάλωση φαγητού και κατ’ επέκταση να αδυνατίσουν. Πράγματι, ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι ένα πρόγραμμα διατροφής με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα του χρόνιου στρες και τεχνικές αντιμετώπισης

Χρόνιο Στρες: Πίσω από τα περισσότερα ψυχο­σωμα­τικά συμπτώματα κρύβεται συνήθως παρατεταμένο χρόνιο στρες. Τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Αναστολές ΚΑΔ : Όλα όσα ισχύουν για τον μήνα Απρίλιο

Αναστολές ΚΑΔ : Δείτε, όλα όσα θα ισχύσουν για τις επιχειρήσεις για τις αναστολές Απριλίου και για το ποιες επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές με κρατική εντολή αλλά και αυτές που ανοίγουν και γίνονται πληττόμενες.