Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θαλασσοθεραπεία και η διαχρονική της αξία σε δερματικές παθήσεις

Θαλασσοθεραπεία και η διαχρονική της αξία σε δερματικές παθήσεις

Γιατί το κολύμπι στη θάλασσα είναι καλό για σένα. Αν ζείτε κοντά στη θάλασσα, κάνετε συχνά ταξίδια ή σχεδιάζετε να πάτε διακοπές στο νησί αυτό το καλοκαίρι, το πιθανότερο είναι να κερδίσετε περισσότερα από απλή απόλαυση. Εδώ και πολύ καιρό πιστεύεται ότι το παιχνίδι στη θάλασσα έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Ιστορικά, οι γιατροί πρότειναν στους ασθενείς τους να πάνε στην παραλία για να βελτιώσουν διάφορες καταστάσεις υγείας. Στην πραγματικότητα έδιναν συνταγές που περιέγραφαν ακριβώς πόσο χρόνο, πόσο συχνά και υπό ποιες συνθήκες οι ασθενείς τους θα βρίσκονταν στο νερό. Η χρήση θαλασσινού νερού για ιατρικούς σκοπούς έχει ακόμη και όνομα: θαλασσοθεραπεία. Το 1769, ένας δημοφιλής Βρετανός γιατρός Ρίτσαρντ Ράσελ δημοσίευσε μια διατριβή υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούσε θαλασσινό νερό σε “ασθένειες των αδένων”, στην οποία περιλάμβανε το σκορβούτο, ίκτερο, τη λέπρα και την λοιμώδη μονοπυρήνωση. Συνηγορούσε υπέρ του πόσιμου θαλασσίου νερού, καθώς και της κολύμβησης σε αυτό.

Μέχρι σήμερα, αφθονούν τα θεραπευτικά και σπα θέρετρα δίπλα στην παραλία. Θεωρούνται μέρη όπου οι άνθρωποι όχι μόνο μπορούν να αφήσουν τα προβλήματά τους αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και να θεραπεύσουν την αρθρίτιδα. Δερματικές παθήσεις και πληγές. Το νερό των θαλασσών διαφέρει από το νερό των ποταμών, καθώς έχει σημαντικά υψηλότερες ποσότητες ανόργανων ουσιών, όπως νάτριο, χλωριούχο, θειικό, μαγνήσιο και ασβέστιο. Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση. Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, αυτοάνοση (όπου το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει υγιή κύτταρα) δερματική κατάσταση.

Τα άτομα με ψωρίαση υποφέρουν συχνά από εξασθενητικά δερματικά εξανθήματα από φαγούρα, φολιδωτές πλάκες. Η κολύμβηση σε φυσικά μεταλλικά νερά, συμπεριλαμβανομένων των ορυκτών πηγών, ονομάζεται βαλλιστική θεραπεία και χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για τη θεραπεία της ψωρίασης. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις για κλιματολογική θεραπεία (όπου ένας ασθενής μεταφέρεται σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία για θεραπεία) στη Νεκρή Θάλασσα ως αποτελεσματικό φάρμακο για την κατάσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τεχνικές αναπνοής για μία ήρεμη κολύμβηση

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κολύμβησης

Η θεραπευτική επίδραση του θαλασσινού νερού

Ο καθοριστικός ρόλος της θαλάσσιας χελώνας στα νερά των ωκεανών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρόοδος στους βιοδείκτες που σχετίζονται με την ατρησία των χοληφόρων

Η ενσωμάτωση αυτών των βιοδεικτών στην κλινική πράξη μπορεί να διευκολύνει την έγκαιρη διάγνωση, να καθοδηγήσει τις θεραπευτικές παρεμβάσεις και να βελτιώσει τη συνολική πρόγνωση για ασθενείς με ατρησία των χοληφόρων.

Έρευνα προτείνει πιθανούς στόχους για την πρόληψη και την έγκαιρη αναγνώριση ψυχωσικών διαταραχών

Αυτή η πενταετής μελέτη παρακολουθεί 1.500 παιδιά και νέους που παρουσιάζονται για υπηρεσίες ψυχικής υγείας, εξετάζει τη βιολογία, την εκπαίδευση και τη γνωστική τους ικανότητα, κοινωνικούς παράγοντες και πρότυπα χρήσης υπηρεσιών. Ο στόχος είναι να αυξηθεί η κατανόηση του ποιος κινδυνεύει για ψύχωση και, το πιο σημαντικό, πώς να μετριαστεί αυτός ο κίνδυνος μέσω προηγούμενης παρέμβασης.

Ανθρώπινη Πρωτεΐνη - Ελπίδα για μελλοντικές μη εθιστικές θεραπείες πόνου

Καθώς η επιστήμη συνεχίζει να αποκαλύπτει τα μυστήρια των βιολογικών μας μηχανισμών, μελέτες όπως αυτή δείχνουν πώς η εξελικτική βιολογία και η σύγχρονη φαρμακολογία μπορούν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των πιεστικών ιατρικών αναγκών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όσους υποφέρουν από χρόνιο πόνο.

Συνταγή που περιλαμβάνει ψητό κοτόπουλο

Ψητό κοτόπουλο: Το ψητό κοτόπουλο είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο πιάτο που μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς τρόπους, με τον καθένα να αναδεικνύει μοναδικές γεύσεις και υφές.

Πώς η οδήγηση μππορεί και να επηρεάσει την ψυχική μας υγεία;

Οδήγηση ψυχική: Η οδήγηση, ενώ συχνά θεωρείται ως μια δραστηριότητα ρουτίνας, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχική υγεία με διάφορους τρόπους, επηρεάζοντας τη διάθεση, τα επίπεδα άγχους και τη συνολική ευεξία.

Δροσιστικό ρόφημα με καφέ, σοκολάτα και πάγο

Δροσιστικό ρόφημα: Η δημιουργία ενός δροσιστικού ποτού με σοκολάτα καφέ είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να συνδυάσετε τις πλούσιες γεύσεις του καφέ και της σοκολάτας με τη δροσιά του πάγου

Close Icon