ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θαλασσινό νερό: Τα θρεπτικά συστατικά του νερού της βαθιάς θάλασσας και τα πιθανά οφέλη τους στην υγεία

Θαλασσινό νερό: Τα θρεπτικά συστατικά του νερού της βαθιάς θάλασσας και τα πιθανά οφέλη τους στην υγεία

Θαλασσινό νερό: Το Αβέστιο (Ca) που συναντάται στο νερό της βαθιάς θάλασσας είναι ένα από τα σημαντικότερα μέταλλα για τον άνθρωπο. Έχει πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς συμβάλει στην υγιή ανάπτυξη και την πυκνότητα των οστών και δρα ως ο βασικός συμπαράγοντας για αρκετά ένζυμα που απαιτούνται για τον ενεργειακό μεταβολισμό. Η επαρκής πρόσληψη Ca μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κινδύνων καρδιαγγειακών παθήσεων, παχυσαρκίας και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Το νερό των ωκεανών ή της βαθιάς θάλασσας περιέχει πολλούς τύπους μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως Mg, Ca, Cl, Na, K, Se και V. Στην πραγματικότητα, το βαθύ θαλασσινό νερό είναι πιο άφθονο σε ορυκτά σε σύγκριση με την επιφάνεια της θάλασσας. Πρόκειται για καλή πηγή θρεπτικών συστατικών, που υποστιρίζεται ότι έχει πολλά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία.

  • Για παράδειγμα, το μαγνήσιο (Mg) είναι σημαντικό για πολλές φυσιολογικές διεργασίες στο σώμα, όπως για τον ενεργειακό μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ενζύμων. Το Mg είναι ευεργετικό για άτομα που έχουν καρδιαγγειακές παθήσεις καθώς μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής διατείνοντας τα αιμοφόρα αγγεία και σταματώντας τους σπασμούς στους καρδιακούς μύες και τα τοιχώματα των αγγείων. Υπάρχουν επιπλέον ισχυρισμοί ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη και άσθματος.

Το πόσιμο νερό, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Mg, έχει δείξει υψηλότερα ανασταλτικά αποτελέσματα στη διαφοροποίηση των λιποκυττάρων, πράγμα που σημαίνει ότι η σύνθεση των λιποκυττάρων είναι σε θέση να επιβραδυνθεί από το Mg.

  • Το Αβέστιο (Ca) που επίσης συναντάται στο νερό της βαθιάς θάλασσας είναι ένα από τα σημαντικότερα μέταλλα για τον άνθρωπο. Έχει πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς συμβάλει στην υγιή ανάπτυξη και την πυκνότητα των οστών και δρα ως ο βασικός συμπαράγοντας για αρκετά ένζυμα που απαιτούνται για τον ενεργειακό μεταβολισμό. Η επαρκής πρόσληψη Ca μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κινδύνων καρδιαγγειακών παθήσεων, παχυσαρκίας και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε Ca μπορεί να αυξήσει τη λιπόλυση και να διατηρήσει τη θερμογένεση κατά τη διάρκεια του θερμιδικού περιορισμού, με τρόπο που επιταχύνει σημαντικά την απώλεια βάρους.

  • Το χρώμιο (Cr) επίσης περιέχεται στο βαθύ θαλασσινό νερό είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που απαιτείται για τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπιδίων. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που είναι χρήσιμες για την επέκταση της κυτταρικής ζωής.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα κέρδη που αποκομίζετε όταν κολυμπάτε στη θάλασσα

Οι άνθρωποι που ζουν κοντά στο νερό αναφέρουν λιγότερες προκλήσεις ψυχικής υγείας

Που οφείλει η θάλασσα τις ηρεμιστικές της δράσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να τρώτε όταν κάνετε winter sports;

Διατροφή: Ακολουθούν μερικές στρατηγικές για να βελτιστοποιήσετε τη διατροφή σας και να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χειμώνα!

Προστατέψτε την οικογένειά σας από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Εδώ προσφέρονται μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας, την αναγνώριση της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τη θεραπεία ενός ατόμου που έχει δηλητηριαστεί με το αέριο.