ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θαλασσινό νερό: Τα θρεπτικά συστατικά του νερού της βαθιάς θάλασσας και τα πιθανά οφέλη τους στην υγεία

Θαλασσινό νερό: Τα θρεπτικά συστατικά του νερού της βαθιάς θάλασσας και τα πιθανά οφέλη τους στην υγεία

Θαλασσινό νερό: Το Αβέστιο (Ca) που συναντάται στο νερό της βαθιάς θάλασσας είναι ένα από τα σημαντικότερα μέταλλα για τον άνθρωπο. Έχει πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς συμβάλει στην υγιή ανάπτυξη και την πυκνότητα των οστών και δρα ως ο βασικός συμπαράγοντας για αρκετά ένζυμα που απαιτούνται για τον ενεργειακό μεταβολισμό. Η επαρκής πρόσληψη Ca μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κινδύνων καρδιαγγειακών παθήσεων, παχυσαρκίας και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Το νερό των ωκεανών ή της βαθιάς θάλασσας περιέχει πολλούς τύπους μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως Mg, Ca, Cl, Na, K, Se και V. Στην πραγματικότητα, το βαθύ θαλασσινό νερό είναι πιο άφθονο σε ορυκτά σε σύγκριση με την επιφάνεια της θάλασσας. Πρόκειται για καλή πηγή θρεπτικών συστατικών, που υποστιρίζεται ότι έχει πολλά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία.

  • Για παράδειγμα, το μαγνήσιο (Mg) είναι σημαντικό για πολλές φυσιολογικές διεργασίες στο σώμα, όπως για τον ενεργειακό μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ενζύμων. Το Mg είναι ευεργετικό για άτομα που έχουν καρδιαγγειακές παθήσεις καθώς μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής διατείνοντας τα αιμοφόρα αγγεία και σταματώντας τους σπασμούς στους καρδιακούς μύες και τα τοιχώματα των αγγείων. Υπάρχουν επιπλέον ισχυρισμοί ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη και άσθματος.

Το πόσιμο νερό, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Mg, έχει δείξει υψηλότερα ανασταλτικά αποτελέσματα στη διαφοροποίηση των λιποκυττάρων, πράγμα που σημαίνει ότι η σύνθεση των λιποκυττάρων είναι σε θέση να επιβραδυνθεί από το Mg.

  • Το Αβέστιο (Ca) που επίσης συναντάται στο νερό της βαθιάς θάλασσας είναι ένα από τα σημαντικότερα μέταλλα για τον άνθρωπο. Έχει πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς συμβάλει στην υγιή ανάπτυξη και την πυκνότητα των οστών και δρα ως ο βασικός συμπαράγοντας για αρκετά ένζυμα που απαιτούνται για τον ενεργειακό μεταβολισμό. Η επαρκής πρόσληψη Ca μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κινδύνων καρδιαγγειακών παθήσεων, παχυσαρκίας και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε Ca μπορεί να αυξήσει τη λιπόλυση και να διατηρήσει τη θερμογένεση κατά τη διάρκεια του θερμιδικού περιορισμού, με τρόπο που επιταχύνει σημαντικά την απώλεια βάρους.

  • Το χρώμιο (Cr) επίσης περιέχεται στο βαθύ θαλασσινό νερό είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που απαιτείται για τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπιδίων. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που είναι χρήσιμες για την επέκταση της κυτταρικής ζωής.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα κέρδη που αποκομίζετε όταν κολυμπάτε στη θάλασσα

Οι άνθρωποι που ζουν κοντά στο νερό αναφέρουν λιγότερες προκλήσεις ψυχικής υγείας

Που οφείλει η θάλασσα τις ηρεμιστικές της δράσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυξημένος κίνδυνος θανάτου των επιζώντων Covid έναν χρόνο μετά τη μόλυνση

Κορωνοϊός θνητότητα: Οι επιστήμονες δεικνύουν ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θανάτου μεταξύ των επιζώντων COVID-19 12 μήνες μετά τη μόλυνση. Ειδικότερα, για άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών που νοσηλεύτηκαν με COVID-19, ο κίνδυνος θανάτου στους 12 μήνες μετά τη μόλυνση ήταν 233% υψηλότερος συγκριτικά με άτομα που δεν νόσησαν, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Frontiers in Medicine. Στη μελέτη, σχεδόν το 80% όλων των θανάτων ατόμων που είχαν αναρρώσει από τον COVID-19 τους τελευταίους 12 μήνες δεν οφείλονταν σε καρδιαγγειακά ή αναπνευστικά αίτια, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο αντίκτυπος του ιού είναι σημαντικός και εκτεταμένος, ακόμη και αν η αρχική μόλυνση έχει καταπολεμηθεί.

Η ελαφριά γνωστική έκπτωση συχνά εξαφανίζεται στους ηλικιωμένους

Άνοια γνωστική εξασθένηση: "Θέλαμε να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις σχετικά με τα πρώιμα στάδια της άνοιας ως πιθανό χρονικό πλαίσιο για την πρόληψη ή τις στρατηγικές παρέμβασης της άνοιας", ανέφερε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Jennifer Manly.

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

ΑΣΕΠ-7Κ/2019: Εκ νέου Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων για αναπλήρωση θέσεων εργασίας σε φορείς πρόνοιας

ΑΣΕΠ-7Κ/2019: Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά αρχίζει στις 6 Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 17 Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Παρασκευή. 

5 Ψυχικά Οφέλη της Άσκησης

Αθλητισμός ψυχικά οφέλη: Από το λιγότερο άγχος μέχρι την τόνωση της αυτοεκτίμησης, η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ευεργετική τόσο για τον εγκέφαλό σας και την ψυχή, όσο και για το σώμα. 

Πράσινη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα

Σαλάτα με αμύγδαλα: Οι σαλάτες εχουν γίνει πιο περίπλοκες, με πιο ψαγμένα υλικά και πολλές φορές αντικαθιστούν ακόμα και το κυρίως, ιδιαίτερα αν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, χορταστικό και με λιγοστές θερμίδες.

Πως άλλαξε ο covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Λινγκουίνι με βότκα και λαχανικά

Λινγκουίνι με βότκα και λαχανικά: Το πιάτο που θα δούμε σήμερα σίγουρα δεν είναι ούτε ένα πιάτο συνηθισμένο, ούτε κάτι που θα φτιάχνετε κάθε εβδομάδα. Εκτός κι αν είστε μερακλήδες! Είναι όμως ένα εντυπωσιακό πιάτο και οπτικά, αλλά και γευστικά.