ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τεχνητή Νοημοσύνη: Έλεγχος συμπτωμάτων πριν τον γιατρό

Τεχνητή Νοημοσύνη: Έλεγχος συμπτωμάτων πριν τον γιατρό

Τεχνητή Νοημοσύνη: Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι μια από τις καλύτερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας. Ωστόσο, μερικές φορές απλά δεν θέλουμε να ενοχλήσουμε τους γιατρούς όταν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι αν χρειαζόμαστε ακόμη και επαγγελματική βοήθεια.

Οι επιστήμονες λένε ότι έχουμε τεχνολογία που θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Οι ελεγκτές συμπτωμάτων τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να μειώσουν τον αριθμό των ατόμων που πηγαίνουν σε προσωπικές κλινικές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται. Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι συρρέουν στα νοσοκομεία παίρνουν πολύτιμο χρόνο από πιο σοβαρούς ασθενείς. Σε πολλές περιπτώσεις, οι γιατροί μπορούν να παρέχουν μόνο συμβουλές, να ηρεμήσουν τους ανθρώπους και να τους στείλουν στο σπίτι. Θα μπορούσαμε να δώσουμε αυτό το καθήκον σε κάποιο σύστημα που βασίζεται σε AI, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Waterloo.

Ο έλεγχος συμπτωμάτων που βασίζεται σε AI υπάρχει ήδη, αλλά οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι πολλοί νέοι (9 στους 22 μαθητές που ρωτήθηκαν) δεν το γνωρίζουν καν. Επιπλέον, 1.365 στους 1.545 συμμετέχοντες δεν το χρησιμοποίησαν ποτέ τον περασμένο χρόνο. Παρόλο που οι νέοι συνήθως είναι καλύτεροι με τη νέα τεχνολογία, σε αυτήν την περίπτωση δεν φαίνεται να υιοθετούν τον έλεγχο συμπτωμάτων τόσο καλά. Και αυτό είναι λίγο απογοητευτικό, επειδή οι λύσεις που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά το βάρος στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και να εξοικονομήσουν πολύ χρόνο για τους ασθενείς.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι περίπου τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων που είχαν πρόσβαση στους κυβερνητικούς ελεγκτές συμπτωμάτων που λειτουργούν με AI είναι ικανοποιημένοι με αυτούς. Οι ελεγκτές συμπτωμάτων τρίτων έφεραν σημαντικά λιγότερη ικανοποίηση, επειδή οι άνθρωποι συνήθως δεν τους εμπιστεύονται τόσο πολύ. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι περισσότερη εξατομίκευση θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση των ελεγκτών συμπτωμάτων AI, καθώς και πιο καλά προετοιμασμένες πληροφορίες για τους δημιουργούς.

Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά τα συστήματα είναι αξιόπιστα και δεν αντιβαίνουν στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Αυτά τα συστήματα πρέπει να εξηγηθούν σε απλή γλώσσα που είναι κατανοητή. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν πώς λειτουργούν και γιατί είναι απαραίτητοι. Οι ελεγκτές συμπτωμάτων που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης καθώς και τους ασθενείς.

Η Stephanie Aboueid, επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, δήλωσε: «Οι ελεγκτές συμπτωμάτων έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το βάρος στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και τον κίνδυνο μόλυνσης από άτομο σε άτομο, οπότε θέλαμε να μάθουμε πώς να βελτιώσουμε αυτές τις πλατφόρμες όσο περισσότερο οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν. ” Απαιτούνται πάντα συστήματα εξοικονόμησης χρόνου, αλλά ειδικά κατά τη διάρκεια παγκόσμιων πανδημιών. Οι ελεγκτές συμπτωμάτων που λειτουργούν με AI είναι εξαιρετικά εργαλεία, αν τα καταλαβαίνετε και τα χρησιμοποιείτε. Μπορεί να σας δώσουν πληροφορίες, οι οποίες θα ενημερώσουν περαιτέρω την απόφασή σας να μιλήσετε με έναν γιατρό ή να πάρετε φαρμακευτική αγωγή μόνοι σας.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνητή νοημοσύνη ως «εργαλείο» για την πολλαπλή σκλήρυνση

Η νέα πρόοδος με σάρωση μαγνητικής τομογραφίας οδηγεί σε ταχύτερη διάγνωση σε πληθυσμιακή κλίμακα

Συσκευή προειδοποίησης για καρδιακή προσβολή την ώρα του ύπνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνω των 50 που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες κινδυνεύουν περισσότερο από άνια

Άνια: Άτομα που κοιμούνται τακτικά για έξι ώρες ή λιγότερο κάθε βράδυ στη μέση ηλικία είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν άνοια σε σχέση με εκείνους που συνήθως καταφέρνουν να κοιμηθούν επτά ώρες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη μελέτη για την ασθένεια.

Οι άνθρωποι που δεν είναι ιδιαιτέρως κοινωνικοί είναι συνήθως πιο δημιουργικοί

Ψυχολογία: Οι ακοινώνητοι άνθρωποι που επιλέγουν να μένουν μόνοι τους επειδή το απολαμβάνουν, έχουν συνήθως μεγαλύτερη δημιουργικότητα από το μέσο άνθρωπο, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ωκεάνια ζώα της Εδιακρανικής εποχής είναι οι αρχαίοι μας πρόγονοι

Θάλασσα Ζωή: Πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρόνια πριν, ακέφαλα θαλάσσια πλάσματα που έμοιαζαν με φύλλα κατοικούσαν τις αρχέγονες θάλασσες. Παρόλο που αυτά τα αρχέγονα ζώα δεν έμοιαζαν με εμάς, μερικά από τα πιο σημαντικά γονίδια μας μπορεί να είναι "λείψανα" ηλικίας 555 εκατομμυρίων ετών αυτών τα χαμένων πλασμάτων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Εμβόλιαn κορωνοϊός : Πόσο διαρκεί η προστασία που παρέχουν

Εμβόλια κορωνοϊός : Με βάση τα δεδομένα από κλινικές μελέτες των εμβολίων Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson η προστασία των εμβολίων είναι τουλάχιστον τρεις μήνες.  Στην πραγματικότητα αυτό το χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές το πόσο θα είναι αυτό, καθώς ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με την ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο.

Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο φλεγμονών

Μια νέα εξήγηση πίσω από τη θετική επίδραση μια διατροφής μεσογειακού τύπου στη ρύθμιση της φλεγμονής ανέδειξε πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου

Σεξουαλική υγεία: Τα αντησυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών

Σεξουαλική υγεία: Στο παρόν άρθρο φαίνεται ότι η από του στόματος αντισυλληπτική χρήση προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Το προστατευτικό αποτέλεσμα παραμένει για αρκετές δεκαετίες μετά τη διακοπή της χρήσης.