ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τεχνητή Νοημοσύνη: Έλεγχος συμπτωμάτων πριν τον γιατρό

Τεχνητή Νοημοσύνη: Έλεγχος συμπτωμάτων πριν τον γιατρό

Τεχνητή Νοημοσύνη: Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι μια από τις καλύτερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας. Ωστόσο, μερικές φορές απλά δεν θέλουμε να ενοχλήσουμε τους γιατρούς όταν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι αν χρειαζόμαστε ακόμη και επαγγελματική βοήθεια.

Οι επιστήμονες λένε ότι έχουμε τεχνολογία που θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Οι ελεγκτές συμπτωμάτων τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να μειώσουν τον αριθμό των ατόμων που πηγαίνουν σε προσωπικές κλινικές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται. Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι συρρέουν στα νοσοκομεία παίρνουν πολύτιμο χρόνο από πιο σοβαρούς ασθενείς. Σε πολλές περιπτώσεις, οι γιατροί μπορούν να παρέχουν μόνο συμβουλές, να ηρεμήσουν τους ανθρώπους και να τους στείλουν στο σπίτι. Θα μπορούσαμε να δώσουμε αυτό το καθήκον σε κάποιο σύστημα που βασίζεται σε AI, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Waterloo.

Ο έλεγχος συμπτωμάτων που βασίζεται σε AI υπάρχει ήδη, αλλά οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι πολλοί νέοι (9 στους 22 μαθητές που ρωτήθηκαν) δεν το γνωρίζουν καν. Επιπλέον, 1.365 στους 1.545 συμμετέχοντες δεν το χρησιμοποίησαν ποτέ τον περασμένο χρόνο. Παρόλο που οι νέοι συνήθως είναι καλύτεροι με τη νέα τεχνολογία, σε αυτήν την περίπτωση δεν φαίνεται να υιοθετούν τον έλεγχο συμπτωμάτων τόσο καλά. Και αυτό είναι λίγο απογοητευτικό, επειδή οι λύσεις που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά το βάρος στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και να εξοικονομήσουν πολύ χρόνο για τους ασθενείς.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι περίπου τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων που είχαν πρόσβαση στους κυβερνητικούς ελεγκτές συμπτωμάτων που λειτουργούν με AI είναι ικανοποιημένοι με αυτούς. Οι ελεγκτές συμπτωμάτων τρίτων έφεραν σημαντικά λιγότερη ικανοποίηση, επειδή οι άνθρωποι συνήθως δεν τους εμπιστεύονται τόσο πολύ. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι περισσότερη εξατομίκευση θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση των ελεγκτών συμπτωμάτων AI, καθώς και πιο καλά προετοιμασμένες πληροφορίες για τους δημιουργούς.

Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά τα συστήματα είναι αξιόπιστα και δεν αντιβαίνουν στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Αυτά τα συστήματα πρέπει να εξηγηθούν σε απλή γλώσσα που είναι κατανοητή. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν πώς λειτουργούν και γιατί είναι απαραίτητοι. Οι ελεγκτές συμπτωμάτων που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης καθώς και τους ασθενείς.

Η Stephanie Aboueid, επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, δήλωσε: «Οι ελεγκτές συμπτωμάτων έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το βάρος στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και τον κίνδυνο μόλυνσης από άτομο σε άτομο, οπότε θέλαμε να μάθουμε πώς να βελτιώσουμε αυτές τις πλατφόρμες όσο περισσότερο οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν. ” Απαιτούνται πάντα συστήματα εξοικονόμησης χρόνου, αλλά ειδικά κατά τη διάρκεια παγκόσμιων πανδημιών. Οι ελεγκτές συμπτωμάτων που λειτουργούν με AI είναι εξαιρετικά εργαλεία, αν τα καταλαβαίνετε και τα χρησιμοποιείτε. Μπορεί να σας δώσουν πληροφορίες, οι οποίες θα ενημερώσουν περαιτέρω την απόφασή σας να μιλήσετε με έναν γιατρό ή να πάρετε φαρμακευτική αγωγή μόνοι σας.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνητή νοημοσύνη ως «εργαλείο» για την πολλαπλή σκλήρυνση

Η νέα πρόοδος με σάρωση μαγνητικής τομογραφίας οδηγεί σε ταχύτερη διάγνωση σε πληθυσμιακή κλίμακα

Συσκευή προειδοποίησης για καρδιακή προσβολή την ώρα του ύπνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές

Κορωνοϊός: Μια μεγάλη διεθνής μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές. Αυτές περιλαμβάνουν εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλική αιμορραγία και άλλες δυνητικά θανατηφόρες καταστάσεις. Πολλοί από τους ασθενείς είχαν προϋπάρχουσες ασθένειες, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι ορισμένα άτομα που αναρρώνουν από την COVID-19 έχουν παρατεταμένα νευρολογικά και ψυχιατρικά συμπτώματα. Καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζει, οι ειδικοί αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί την ασθένεια, επηρεάζει περιοχές πέρα ​​από τους πνεύμονες.

Η βαριατρική χειρουργική κρίνεται αποτελεσματική στον διαβήτη τύπου 2

Βαριατρική χειρουργική διαβήτης: Το πρωταρχικό αποτέλεσμα ήταν η ύφεση του διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τη χειρουργική επέμβαση έως την παρακολούθηση ενός έτους, η μείωση του κλάσματος λίπους του ήπατος ήταν παρόμοια μετά το γαστρικό μανίκι ή την γαστρική παράκαμψη.

Η μακρά COVID συνδέεται με δυσλετουργική αναπνοή και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Μακρά COVID: Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια ιατρική κατάσταση που μπορεί συχνά να εμφανιστεί μετά από ιογενή λοίμωξη και να προκαλέσει πυρετό, πόνο και παρατεταμένη κόπωση και κατάθλιψη. Πολλοί ασθενείς με COVID-19, ορισμένοι εκ των οποίων δεν νοσηλεύτηκαν ποτέ, ανέφεραν επίμονα συμπτώματα αφού αναρρώσουν από την αρχική τους διάγνωση COVID-19. Η σοβαρή κόπωση, η γνωστική δυσκολία, ο μη αναζωογονητικός ύπνος και η μυαλγία έχουν όλα θεωρηθεί κύρια συμπτώματα για τους ασθενείς με μακρά Covid». 

Μειώθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω Covid-19

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό του COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά.