ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τα θετικά στον οργανισμό από το μασάζ βαθέως ιστού

Τα θετικά στον οργανισμό από το μασάζ βαθέως ιστού

Το μασάζ βαθέως ιστού είναι μία τεχνική που στοχεύει τα βαθύτερα στρώματα του μυϊκού ιστού, εκεί που δεν φτάνουν τα άλλα είδη μασάζ. Η συγκεκριμένη προσέγγιση προκαλεί χαλάρωση, επιμήκυνση και ξεκούραση των μυών, συμβάλλοντας στη θεραπεία μυοσκελετικών παθήσεων και τη γρήγορη αποκατάσταση. Στα οφέλη του μασάζ βαθέως ιστού περιλαμβάνονται η μείωση του πόνου και της δυσφορίας που αισθάνεται ο ασθενής, καθώς βοηθά στην απομάκρυνση της έντασης από τους μυς και στην απελευθέρωσή τους.

Το μασάζ επικεντρώνεται στο λαιμό, στο κάτω μέρος της πλάτης, στις αρθρώσεις και στους τένοντες.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη του:

Μειώνει τον χρόνιο πόνο στη μέση: Μελέτη που σύγκρινε το μασάζ βαθέως ιστού με το θεραπευτικό μασάζ, διαπίστωσε ότι το πρώτο έχει καλύτερα αποτελέσματα για όσους πάσχουν από χρόνιο πόνο στη μέση. Οι ασθενείς ανέφεραν βελτίωση μετά από 10 ημέρες τακτικών συνεδριών. Άλλη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη τεχνική θα μπορούσε να θεραπεύσει την αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, μια μορφή αρθρίτιδας που επηρεάζει τη σπονδυλική στήλη.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση: Έρευνα έδειξε ότι το μασάζ βαθέως ιστού βοηθά στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης σε ενήλικες με συμπτώματα πόνου και υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη παρουσίασαν βελτιώσεις μετά συνεδρία μασάζ διάρκειας 45 έως 60 λεπτών. Το μασάζ επανέφερε τον καρδιακό ρυθμό σε φυσιολογικές τιμές.

Μειώνει τις ουλές: Ένα άλλο πλεονέκτημα του μασάζ βαθέως ιστού είναι η μείωση των ουλών που έχουν σχηματισθεί πρόσφατα λόγω τραυματισμού. Το μασάζ διεγείρει τη ροή του αίματος που μειώνει τη φλεγμονή και τους μυϊκούς σπασμούς και επιτρέπει τη ροή του οξυγόνου στους μυς.

Μειώνει τους πόνους του τοκετού: Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν μασάζ βαθέως ιστού πριν και κατά τη διάρκεια του τοκετού για να αντιμετωπίζουν τις ωδίνες. Η τεχνική μειώνει το άγχος και τον πόνο στα πόδια και τη μέση. Έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει και τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού.

Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας: Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα Αρθρίτιδας, το μασάζ βοηθά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων πολλών τύπων αρθρίτιδας. Τα είδη μασάζ στα οποία ασκείται μεγαλύτερη πίεση, όπως το μασάζ βαθέως ιστού, μπορούν να μειώσουν τον πόνο της αρθρίτιδας συγκριτικά με τις πιο ήπιες μορφές μασάζ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι πρόωρες γεννήσεις μπορούν να μειωθούν με την αντιμετώπιση του εμβρύου ως ασθενούς

Οι πιθανότητες επιβίωσης μετά από επέμβαση καρκίνου συνδέονται με τη μετεγχειρητική νοσοκομειακή περίθαλψη

Η σεξουαλική υγεία στην τρίτη ηλικία

Σεξ: Κάποτε το σεξ μετά τα 60 ήταν σπάνιο. Οι άνθρωποι υπέφεραν από περισσότερα προβλήματα υγείας τότε και πέθαιναν πολύ νωρίτερα από ό, τι σήμερα.

Η πανδημία πάχυνε το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού

Σε παγκόσμιο επίπεδο το 45% των ανθρώπων δηλώνουν ότι προσπαθούν να χάσουν βάρος, ακόμα κι αν δεν θέλουν να το κάνουν επειδή πιστεύουν ότι υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος επιπλοκών από τον νέο ιό.

Πέντε συνήθειες που σαμποτάρουν τη σχέση

Κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας ή μια έντονης συζήτησης, καταλήγουν τελικά να διακόπτουν ο ένας τον άλλο. Αν αυτό γίνει συνήθεια, και οι δύο θα νιώθετε ότι δεν είστε σημαντικοί, ότι δεν ακούγεστε πραγματικά και ότι δεν λαμβάνεστε υπόψη.

Ποια τρόφιμα προκαλούν αέρια και φούσκωμα;

Φούσκωμα: Ενώ τα υπερβολικά αέρια και το φούσκωμα μπορεί μερικές φορές να υποδηλώνουν ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας, συχνά συμβαίνουν λόγω των τροφών που καταναλώνουν οι άνθρωποι.

Είναι μια δίαιτα χωρίς γλουτένη καλή για την υγεία σας;

Γλουτένη: Μια δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι η κύρια θεραπεία για άτομα με κοιλιοκάκη. Πολλοί άνθρωποι χωρίς να πάσχουν από αυτή την κατάσταση ακολουθούν μια διατροφή χωρίς γλουτένη για τα υποτιθέμενα οφέλη που έχει για την υγεία.