Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Υγεία σεξ: Τι πρέπει να προσέχετε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής;

Υγεία σεξ: Τι πρέπει να προσέχετε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής;

Υγεία σεξ: Κάθε άτομο και κάθε σεξουαλική επαφή είναι μοναδική. Είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στην άνεση, την ευεξία σας και την ευεξία του συντρόφου σας.

Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ένα φυσικό και ευχάριστο μέρος της ζωής πολλών ανθρώπων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να δίνεται προτεραιότητα στην ασφάλεια, τη συναίνεση και την επικοινωνία για να διασφαλιστεί μια θετική και υγιής σεξουαλική εμπειρία. Ακολουθούν ορισμένες βασικές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη και να φροντίσετε κατά τη διάρκεια του σεξ.

Tips για καλύτερο σεξ

  • Συναίνεση: Η συναίνεση είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα. Θα πρέπει να είναι ενθουσιώδης, εθελοντική και συνεχής. Και οι δύο σύντροφοι πρέπει να επικοινωνούν ενεργά την προθυμία και τα όριά τους, διασφαλίζοντας ότι κάθε άτομο αισθάνεται άνετα και συναινεί πλήρως να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα.
  • Επικοινωνία: Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σεξουαλικές επαφές. Η συζήτηση των προτιμήσεων, των επιθυμιών και των ορίων με τον σύντροφό σας βοηθά να διασφαλιστεί ότι και τα δύο άτομα βρίσκονται στην ίδια σελίδα και μπορούν να απολαύσουν μια αμοιβαία ικανοποιητική εμπειρία.
  • Προστασία: Η άσκηση ασφαλούς σεξ είναι σημαντική για την πρόληψη της μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) και της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Η χρήση μεθόδων φραγμού, όπως τα προφυλακτικά ή τα οδοντικά φράγματα, μπορεί να παρέχει αποτελεσματική προστασία. Συνιστάται επίσης να κάνετε τακτικές εξετάσεις για ΣΜΝ και να συζητάτε τις εξετάσεις με τον σύντροφό σας.
  • Αντισύλληψη: Εάν δεν σκοπεύετε να συλλάβετε, η χρήση αξιόπιστης αντισύλληψης είναι απαραίτητη. Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες μέθοδοι, όπως η ορμονική αντισύλληψη, τα ενδομήτρια σπειράματα (IUD) και οι μέθοδοι φραγμού. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για να καθορίσετε την καταλληλότερη μέθοδο αντισύλληψης για τις ανάγκες σας.
  • Υγιεινή: Η διατήρηση καλής προσωπικής υγιεινής είναι σημαντική για τη σεξουαλική υγεία. Το τακτικό πλύσιμο των γεννητικών οργάνων με ήπιο σαπούνι και νερό μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου λοιμώξεων. Συνιστάται επίσης να ουρείτε πριν και μετά τη σεξουαλική δραστηριότητα για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση τυχόν βακτηρίων που μπορεί να εισέλθουν στην ουρήθρα.
  • Λίπανση: Η χρήση κατάλληλης λίπανσης μπορεί να αυξήσει την άνεση και να μειώσει τον κίνδυνο δυσφορίας ή τραυματισμού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας. Τα λιπαντικά με βάση το νερό ή τη σιλικόνη μπορούν να χρησιμοποιηθούν με προφυλακτικά ή κατά τη διάρκεια άλλων μορφών σεξουαλικού παιχνιδιού για να αποτρέψουν την τριβή και να αυξήσουν την ευχαρίστηση.
  • Συναισθηματική ευημερία: Η προσοχή στη συναισθηματική σας ευημερία και στη συναισθηματική ευημερία του συντρόφου σας είναι απαραίτητη για μια θετική σεξουαλική εμπειρία. Το να αισθάνεστε συναισθηματικά συνδεδεμένοι, σεβαστοί και αξιόλογοι μπορεί να συμβάλει σε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική συνάντηση. Εάν προκύψουν συναισθηματικές ανησυχίες ή ζητήματα, είναι σημαντικό να τα αντιμετωπίσετε ανοιχτά και με ειλικρίνεια.
  • Τακτικές εξετάσεις υγείας: Συνιστώνται τακτικές επισκέψεις σε επαγγελματίες υγείας για έλεγχο της σεξουαλικής υγείας, ακόμη και αν δεν έχετε συμπτώματα ή ανησυχίες. Αυτές οι εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και την πρόληψη πιθανών προβλημάτων, να παρέχουν τους απαραίτητους εμβολιασμούς (όπως τα εμβόλια κατά του HPV) και να προσφέρουν καθοδήγηση σε θέματα σεξουαλικής υγείας.

Να θυμάστε ότι κάθε άτομο και κάθε σεξουαλική επαφή είναι μοναδική. Είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στην άνεση, την ευεξία σας και την ευεξία του/των συντρόφου/ων σας. Η φροντίδα του εαυτού σας και η άσκηση ασφαλούς, συναινετικού και επικοινωνιακού σεξ μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ικανοποιητική και ευχάριστη σεξουαλική εμπειρία. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική υγεία, εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας που ειδικεύεται στη σεξουαλική υγεία ή να επισκεφθείτε μια κλινική σεξουαλικής υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ολλανδία προτρέπει τους τουρίστες να μην κάνουν σεξ σε παραλίες γυμνιστών

Πώς θα απαλλαγείτε από την κολπική μόλυνση;

Μπορείτε να προστατέψετε τα παιδιά σας από την κακοποίηση;

20 τρόποι για να απελευθερώσετε τον πιο sexy εαυτό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αποχή από το σεξ προκαλεί υπογονιμότητα;

Γονιμότητα :Η αποχή από τη σεξουαλική επαφή δεν προκαλεί από μόνη της υπογονιμότητα. Εναλλακτικά, μπορεί να επηρεάσει ελαφρώς την ποιότητα του σπέρματος ανάλογα με τη διάρκεια της αποχής και την προϋπάρχουσα γονιμότητα του άνδρα.

Λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν κάνουν την πρώτη κίνηση για σεξ

Σεξ γυναίκες: Υπάρχουν πολλοί απροσδόκητοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες μπορεί να μην ξεκινήσουν το σεξ, πολλοί από τους οποίους υπερβαίνουν τους συνήθως συζητούμενους ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες.

Πιο κοστοβόρα η εγκυμοσύνη όταν εκτείνεται σε 2 ημερολογιακά έτη

Εγκυμοσύνη: Τα ελεύθερα όρια δαπανών των σχεδίων υγείας τους και η εκπίπτουσα επαναφορά αλλάζου την 1η Ιανουαρίου, αναγκάζοντας τις μητέρες να πληρώσουν τουλάχιστον δύο φορές το ποσό που εκπίπτει.

Σεξουαλικές στάσεις και χρόνος σύλληψης

Σεξ σύλληψη: Η αναζήτηση για σύλληψη οδηγεί συχνά τα ζευγάρια να εξερευνήσουν διάφορους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τις πιθανότητές τους, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών θέσεων και του χρόνου.

Close Icon