Σεξουαλική Υγεία

Το σεξ και η μονογονεϊκότητα

Το σεξ και η μονογονεϊκότητα

Η απεικόνιση των μονογονέων, ιδιαίτερα των ανύπαντρων μητέρων, με πιο πολύπλευρο τρόπο στα μέσα ενημέρωσης και την κοινωνία είναι σημαντική.

Η απεικόνιση των μονογονέων, ιδιαίτερα των ανύπαντρων μητέρων, με πιο πολύπλευρο τρόπο στα μέσα ενημέρωσης και την κοινωνία είναι σημαντική. Οι μονογονείς αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικούς αγώνες, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών περιορισμών και χρονικών περιορισμών. Οι μονογονείς θα πρέπει να ενσωματώσουν την αυτοφροντίδα στη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε ομάδες υποστήριξης και θεραπείας. Στην ταινία του 2014 ” The Secret Sex Life of a Single Mom“, μια ταινία για όλη τη ζωή βασισμένη σε απομνημονεύματα της Delaine Moore , η πρωταγωνίστρια, μητέρα δύο παιδιών χωρίζει τον συναισθηματικά καταχρηστικό σύζυγό της και, χάρη σε έναν ιστότοπο γνωριμιών, βρίσκει σεξουαλική ενδυνάμωση όταν μπαίνει σε μια σχέση με μια κυρίαρχη-υποχωρητική δυναμική τύπου BDSM. Καθώς η σχέση της εξελίσσεται, το “dom” της Delaine την καθοδηγεί να έχει αυτοπεποίθηση και να ελέγχει τη σεξουαλικότητά της.

«Η προσπάθεια να δείξουμε στους γονείς, ιδιαίτερα στους μονογονείς, ότι είναι κάτι περισσότερο από απλοί γονείς είναι κάτι σημαντικό», είπε η Christine Conradt , σεναριογράφος που εργάστηκε στην ταινία. “Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι η ανατροφή των παιδιών είναι δύσκολη για οποιονδήποτε, ακόμα κι αν έχετε σύντροφο. Υπάρχουν μερικά πολύ μοναδικά προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσουν στη γονική μέριμνα. Συχνά, οι μόνοι γονείς που απεικονίζονται στην τηλεόραση μπορεί να θεωρηθούν εγωιστές αν είναι κάνουν οτιδήποτε για τον εαυτό τους που δεν είναι και για τα παιδιά τους». Αυτή η ίδια υπόθεση θα μπορούσε να εσωτερικευτεί από τους πραγματικούς μονογονείς, σύμφωνα με την Emily Sculthorpe, MA , κύρια θεραπευτή και διευθύντρια κλινικής προσέγγισης στο Κέντρο για Υγιές Σεξ στο Λος Άντζελες.

«Μπορεί να μην αισθάνονται ότι έχουν χρόνο ή ενέργεια για να κυνηγήσουν το σεξ και τον ρομαντισμό ή μπορεί να νιώθουν ενοχές επιδιώκοντας αυτά τα πράγματα για τον εαυτό τους επειδή πιστεύουν ότι πρέπει να αφιερώσουν όλη τους την ενέργεια στα παιδιά τους», είπε. Είναι λογικό, λοιπόν, ότι για τον Conradt, είναι πολύ σημαντικό να αναπαριστούν μόνοι γονείς στην οθόνη με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι έχουν «το δικαίωμα να κάνουν αυτό που τους κάνει να νιώθουν γεμάτοι, ολοκληρωμένοι άνθρωποι». Εκτός οθόνης, τα επίμονα στίγματα επηρεάζουν αρνητικά τους μονογονείς και τη σεξουαλική τους ζωή. Μερικοί μόνοι γονείς καταφέρνουν με κάποιο τρόπο να εκπληρώσουν τις ρομαντικές και σεξουαλικές ανάγκες, παρόλο που αντιμετωπίζουν προκλήσεις που σχετίζονται με τη φροντίδα και την παροχή υπηρεσιών για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους, χωρίς σύντροφο, μαζί με όλες τις πιέσεις που συνδέονται με την ενηλικίωση στον 21ο αιώνα.

Το σεξ ως αυτοφροντίδα

Οι άγαμοι μαύροι γονείς αντιμετωπίζουν επιπρόσθετα στερεότυπα που καθιστούν την αναθεώρηση του εαυτού τους συχνά απαραίτητο συστατικό της ριζοσπαστικής αγάπης, σύμφωνα με τον εκδότη και συγγραφέα Ashley Simpo , σε μια ιστορία που δημοσιεύτηκε από το Parents το 2022. Ο Simpo πρότεινε ότι η διαδικασία θα πρέπει να συνεπάγεται την απαλλαγή από την ιδέα ότι η επιδίωξη σεξ και ο ρομαντισμός θα βλάψει τα παιδιά. “Προσωπικά νιώθω ότι θεωρώ ότι το σεξ είναι μέρος της αυτοφροντίδας. Και νομίζω ότι πολλοί γονείς περιορίζονται με αυτόν τον τρόπο ή μπορούν να περιοριστούν με αυτόν τον τρόπο επειδή φοβούνται το περιστασιακό σεξ ή πώς τα παιδιά μπορεί να τα βλέπουν ή πώς μπορεί να τα βλέπει ο κόσμος», είπε. «Ειδικά ως μαύρη γυναίκα, νομίζω ότι τείνουμε να μας αντιμετωπίζουν πολύ σκληρά όταν είμαστε μόνοι γονείς».

Η ευχαρίστηση μπορεί να είναι μέρος της θεραπείας, πρόσθεσε. «Νομίζω ότι είναι ένα απίστευτο μέρος του να μάθεις ποιος είσαι και να ξέρεις ποιος είσαι: ενδυνάμωση», είπε ο Simpo. “Και νομίζω ότι το να διεκδικείς ξανά αυτό όταν είσαι στο χώρο του να είσαι ελεύθερος ή πολύ ερωτικός ή ό,τι άλλο είσαι, είναι τεράστια υπόθεση. Πάντα ενθαρρύνω τις φίλες μου να χαλαρώσουν, ειλικρινά, ειδικά οι φίλες της μαμάς μου.” Είπε ότι το σεξ μπορεί να χρησιμεύσει ως επανεπένδυση στη σωματική ευεξία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να επιβιώσετε μέσα σε μια μονογονεϊκή οικογένεια;

Τι συναισθήματα βιώνουν οι μαμάδες που ζουν μόνες τους;

3 τρόποι για να καλλιεργήσετε μια θετική σεξουαλική νοοτροπία

Γιατί είναι σημαντική η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι τα υγρά όνειρα κάτι το φυσιολογικό ή όχι;

Υγρά όνειρα: Τα υγρά όνειρα, γνωστά και ως οργασμοί ύπνου, είναι ένα φυσιολογικό και φυσικό φαινόμενο, ιδιαίτερα κατά την εφηβεία και τη νεαρή ενήλικη ζωή, αλλά μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε ηλικία.

  Η εκσπερμάτιση μειώνει συχνά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη;

Έτσι, ενώ η σχέση μεταξύ της συχνότητας της εκσπερμάτωσης και του καρκίνου του προστάτη δεν είναι πλήρως κατανοητή και υπάρχει πραγματική ανάγκη για περισσότερη έρευνα, η συχνή εκσπερμάτιση (εντός λογικής) σίγουρα δεν θα βλάψει, πιθανώς κάνει καλό και επομένως θα πρέπει να αποτελεί μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής ενός άνδρα.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει το στήθος και πότε σταματά η ανάπτυξή του;

Στήθος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του μαστού είναι μια φυσική και δυναμική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την εφηβεία και μερικές φορές μέχρι την πρώιμη ενήλικη ζωή.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει και πότε σταματά η ανάπτυξη του πέους;

Πέος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του πέους είναι μια φυσική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Είναι το σεξ τρόπος για να χωρίσετε κάποιον χωρίς να τον πληγώσετε ανεπανόρθωτα;

Χωρισμός πληγή: Η χρήση του σεξ ως μέσου για να χωρίσετε με κάποιον γενικά δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συναισθηματική βλάβη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Οι αμβλώσεις τις πρώτες 12 εβδομάδες θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πλήρως στη Γερμανία, λέει η Επιτροπή Friederike Heine

Τα δικαιώματα των αμβλώσεων έχουν γίνει ένα διχαστικό ζήτημα μεταξύ των ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι αναθεωρήσεις της Πολωνίας το 2021 στους νόμους περί αμβλώσεων έγιναν πρωτοσέλιδα καθώς οι συντηρητικές πολιτικές ρίζωσαν σε μία από τις πιο αφοσιωμένες καθολικές χώρες της Ευρώπης.