Σεξουαλική Υγεία

Σύφιλη: Ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι αποτελεσματικός για την πρόληψη

Σύφιλη: Ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι αποτελεσματικός για την πρόληψη

Σύφιλη: Σημαντικό όφελος παρατηρήθηκε για τον προσυμπτωματικό έλεγχο μη εγκύων ατόμων με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.

ADMAN

Η Ειδική Ομάδα Προληπτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ (USPSTF) συνιστά έλεγχο σύφιλης για ασυμπτωματικούς, μη έγκυους εφήβους και ενήλικες που ήταν ποτέ σεξουαλικά ενεργοί και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης. Αυτή η σύσταση αποτελεί τη βάση μιας τελικής δήλωσης σύστασης που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 27 Σεπτεμβρίου του Journal of the American Medical Association.

Πρόληψη για σύφιλη

Η Michelle L. Henninger, Ph.D., από το Κέντρο Εξάσκησης που βασίζεται σε τεκμήρια Kaiser Permanente στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, και οι συνεργάτες της διεξήγαγαν μια επανεξέταση αποδεικτικών στοιχείων για να ενημερώσουν το USPSTF για μια ενημερωμένη δήλωση συστάσεων, εστιάζοντας σε νέα στοιχεία από τη σύσταση του 2016. Προβλήθηκαν σαράντα άρθρα πλήρους κειμένου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αυξήσεις στο ποσοστό των ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες (MSM) που ελέγχονται ετησίως και ο μέσος αριθμός δοκιμών MSM που πραγματοποιούνται ετησίως σχετίζονται με αύξηση του ποσοστού των πρώιμων λανθάνοντων λοιμώξεων που εντοπίστηκαν και στο ποσοστό των δευτερογενών λοιμώξεων εντοπίστηκαν (17 έως 22 τοις εκατό και 5 έως 19 τοις εκατό αυξήσεις, αντίστοιχα). Καμία μελέτη δεν εξέτασε την απόδοση της αξιολόγησης κινδύνου ούτε αξιολόγησε άμεσα τις βλάβες του προσυμπτωματικού ελέγχου για σύφιλη.

Με βάση αυτά τα ευρήματα, το USPSTF συμπεραίνει με μεγάλη βεβαιότητα ότι για τα μη έγκυα άτομα με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης, υπάρχει ένα ουσιαστικό καθαρό όφελος για τον προσυμπτωματικό έλεγχο για λοίμωξη από σύφιλη. «Είναι ζωτικής σημασίας τα άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σύφιλη να υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο, ώστε η λοίμωξη να μπορεί να αντιμετωπιστεί πριν αναπτυχθούν ή επιδεινωθούν τα προβλήματα», δήλωσε σε δήλωσή της η Κατρίνα Ντοναχιού, μέλος του USPSTF, M.D., M.P.H. «Εν όψει των αυξανόμενων ποσοστών σύφιλης, οι επαγγελματίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας των ασθενών τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι γνωρίζουμε για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα;

Τα κρούσματα σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων αυξήθηκαν στις ΗΠΑ

Απότομη αύξηση των ποσοστών σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πώς να φροντίσετε την υγεία του κόλπου & του αιδοίου σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

4 Στάσεις για να ικανοποιήστε και οι δύο

Σεξουαλική ζωή: Εδώ είναι μια ποικιλία από σεξουαλικές στάσεις που μπορείτε να σκεφτείτε για να περάσετε περισσότερο και πιο ευχάριστο χρόνο στο κρεβάτι.

Είναι κακό για την σχέση σας να κοιμάστε σε χωριστά κρεβάτια;

Σεξουαλική υγεία: Δεν υπάρχει μια στρατηγική ύπνου που να ταιριάζει σε όλα τα ζευγάρια. Όλα τα ζευγάρια πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στον ύπνο. Άλλωστε, ο ύπνος καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας.