Σεξουαλική Υγεία

Σχέση: Πώς θα δεχτεί ο σύντροφός σου την “ανοιχτή” σχέση;

Σχέση: Πώς θα δεχτεί ο σύντροφός σου την “ανοιχτή” σχέση;

Σχέση: Πριν καν φέρετε το θέμα μιας ανοιχτής σχέσης, να είστε ξεκάθαροι γιατί θέλετε να το δοκιμάσετε.

Πριν καν φέρετε το θέμα μιας ανοιχτής σχέσης, να είστε ξεκάθαροι γιατί θέλετε να το δοκιμάσετε. Βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται να σώσετε μια ήδη ταλαιπωρημένη σχέση γιατί δεν θα βοηθήσει πιθανότατα την κατάσταση, λόγω των απαιτούμενων επιπέδων εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας.

Πώς να μιλήσετε για μια ανοιχτή σχέση

Το πώς να συζητήσετε το άνοιγμα της σχέσης σας εξαρτάται από το στάδιο στο οποίο βρίσκεστε εσείς και ο σύντροφός σας στη σχέση σας. Εάν πρόκειται για μια νέα σχέση ή ακόμα γνωρίζετε ο ένας τον άλλον, είναι η καλύτερη στιγμή να εξηγήσετε πώς νιώθετε για τη μονογαμία και γιατί πιστεύετε ότι μια ανοιχτή σχέση θα ήταν επωφελής. Διαβεβαιώστε τον σύντροφό σας ότι δεν έχει καμία σχέση με τυχόν ελλείψεις εκ μέρους του. Μην το παρουσιάσετε ως τελεσίγραφο και δώστε χρόνο και χώρο στον σύντροφό σας να επεξεργαστεί τις πληροφορίες.

Εάν είστε σε μια εδραιωμένη σχέση, η συζήτηση μπορεί να είναι πιο περίπλοκη. Αναγνωρίστε εάν η προσδοκία της μονογαμίας ήταν ξεκάθαρη και γιατί θέλετε να εξερευνήσετε άλλους τρόπους σχέσης. Ξεκαθαρίστε τα όρια και τις κατευθυντήριες γραμμές που θα θέσετε για μια ανοιχτή σχέση.

Βεβαιωθείτε ότι ο σύντροφός σας νιώθει άνετα να λέει «όχι». Δεν πρέπει να αισθάνονται ότι τους κρίνουν ή τους πιέζουν να ακολουθήσουν αυτό που θέλετε. Ο σεβασμός στα συναισθήματα του άλλου είναι σημαντικός για κάθε τύπο σχέσης.

Εάν και οι δύο συμφωνείτε να δοκιμάσετε μια ανοιχτή σχέση, αποφασίστε πώς ή αν θέλετε να το συζητήσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Μπορεί και οι δύο να αποφασίσετε να είστε διακριτικοί σχετικά με τις λεπτομέρειες της σχέσης σας ή να νιώθετε άνετα να ενημερώνετε τους φίλους σας ότι ασκείτε μη μονογαμία. Το σημαντικό είναι ότι είστε και οι δύο στην ίδια σελίδα για το τι λέτε για τη σχέση σας και σε ποιον.

Υπέρ και κατά των ανοιχτών σχέσεων

Εκτός από την ποικιλία και τον ενθουσιασμό που μπορούν να προσφέρουν οι ανοιχτές σχέσεις, υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη. Οι ανοιχτές σχέσεις βοηθούν και τους δύο εταίρους να γίνουν ικανοί στην επικοινωνία των προσωπικών τους αναγκών. Ανακουφίζουν επίσης την πίεση της ανάγκης να εκπληρώσουν όλες τις συναισθηματικές και σεξουαλικές ανάγκες ενός συντρόφου και επιτρέπουν στους συντρόφους να εκφράσουν διαφορετικές πτυχές του εαυτού τους που μπορεί να μην είχαν εξερευνήσει σε μια μονογαμική σχέση.

Φυσικά, υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι όταν πρόκειται για ανοιχτές σχέσεις. Ένα από τα μεγαλύτερα είναι η ζήλια. Η ζήλια μπαίνει στο παιχνίδι όταν υπάρχει μια συναισθηματική σχέση με ένα άλλο άτομο και ο σύντροφος απειλείται ότι η κύρια σχέση θα τελειώσει. Υπάρχουν ορισμένοι τύποι προσωπικότητας που δεν λειτουργούν με ανοιχτές σχέσεις. Εάν θέλετε να είστε το κύριο πρόσωπο και να μην μοιράζεστε τον σύντροφό σας, αυτό δεν θα λειτουργήσει.

Θέματα αυτοεκτίμησης, συναισθηματικός πόνος από το να βλέπεις τον σύντροφό σου χαρούμενο με κάποιον άλλο, ο κίνδυνος εγκυμοσύνης και ο κίνδυνος σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών είναι άλλες παγίδες.

Εκτός από την ανάγκη εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και ισχυρών δεξιοτήτων επικοινωνίας, οι επιτυχημένες ανοιχτές σχέσεις δημιουργούν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές που προστατεύουν τα σωματικά και συναισθηματικά όρια. Αν και οι ανοιχτές σχέσεις αφορούν τη σύνδεση με περισσότερα από ένα άτομα, αυτό που νιώθετε και πιστεύετε θα επηρεάσει τελικά το αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή παραγωγή γάλακτος

Πώς επηρεάζουν οι εφαρμογές οικειότητας τη σεξουαλική σας ζωή;

Γι' αυτό ανατριχιάζετε όταν ακούτε το αγαπημένο σας τραγούδι

Γιατί κάποιοι παχαίνουν ευκολότερα από κάποιους άλλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμύγδαλα: Ποια είναι τα οφέλη τους κατά την εγκυμοσύνη;

Αμύγδαλα: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και μαγνήσιο, συμβάλλουν σημαντικά στην υγιή εγκυμοσύνη τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Γιατί πρέπει να κάνουμε σεξ κάθε Παρασκευή;

Σεξ Παρασκευή: Ενώ το σεξ κάθε Παρασκευή μπορεί να μην είναι μια καθολική συνταγή για όλους, η ενσωμάτωση της τακτικής οικειότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να προσφέρει διάφορα φυσικά, συναισθηματικά και σχεσιακά οφέλη.

Τρανς ταυτότητα σε ανηλίκους - Αξιολόγηση αναστολέων της εφηβείας & διασταυρούμενων ορμονών του φύλου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μελέτες παρατήρησαν μεμονωμένες, μη ειδικές βελτιώσεις στο άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και μια τάση προς χαμηλότερη αυτοκτονία, αλλά δεν μπορούσαν να αποδώσουν σαφώς αυτές τις επιδράσεις στις λαμβανόμενες ορμόνες. Συνολικά, οι συγγραφείς δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι νέο ή αξιόπιστο. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες μελέτες έχουν παρατηρητικό χαρακτήρα, πολλές από τις οποίες έχουν μεθοδολογικές ελλείψεις.

Η βιοποικιλότητα των βακτηρίων του εντέρου σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά

Η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη ποικιλομορφία της Segatella οφείλεται κυρίως στις συχνές αλλαγές συντρόφου. Είναι ενδιαφέρον ότι η απροστάτευτη πρωκτική επαφή και το στοματικό σεξ ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες, αλλά με μικρότερη επιρροή.