Σεξουαλική Υγεία

Σχέση: Πώς μπορείτε να τερματίσετε μια σχέση;

Σχέση: Πώς μπορείτε να τερματίσετε μια σχέση;

Σχέση: Ο χωρισμός από μια σχέση είναι μια δύσκολη διαδικασία και δεν υπάρχει μια προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλους.

Ο τερματισμός μιας ρομαντικής σχέσης μπορεί να είναι μια από τις πιο προκλητικές και συναισθηματικά επιβαρυντικές εμπειρίες στη ζωή. Είναι μια απόφαση που δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, καθώς μπορεί να έχει βαθύ αντίκτυπο και στα δύο εμπλεκόμενα άτομα. Ακολουθούν ορισμένα βήματα που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε σε έναν χωρισμό με συμπόνια και προσοχή:

Πώς θα τερματίσετε μια σχέση;

 • Αυτοστοχασμός:
  Πριν πάρετε οποιεσδήποτε αποφάσεις, αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε τους λόγους του χωρισμού. Αξιολογήστε τα δικά σας συναισθήματα και την κατάσταση της σχέσης. Είναι σημαντικό να καταλάβετε γιατί τερματίζετε τη σχέση και τι ελπίζετε να πετύχετε με αυτόν τον τρόπο. Αυτή η αυτογνωσία θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με μεγαλύτερη σαφήνεια τους λόγους σας.
 • Επιλέξτε τη σωστή ώρα και τόπο:
  Επιλέξτε την κατάλληλη ώρα και τόπο για τη συνομιλία. Θα πρέπει να είναι σε ένα ιδιωτικό και άνετο περιβάλλον όπου τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας μπορείτε να μιλάτε ανοιχτά χωρίς να βιάζεστε ή να διακόπτετε. Αποφύγετε να χωρίσετε δημόσια ή μέσω μηνυμάτων ή τηλεφώνου, καθώς αυτές οι μέθοδοι μπορεί να είναι βλαβερές και απρόσωπες.
 • Να είστε ειλικρινείς και ανοιχτοί:
  Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, να είστε ειλικρινείς και άμεσοι για τα συναισθήματά σας. Αποφύγετε να κατηγορείτε ή να κατηγορείτε τον σύντροφό σας και αντ’ αυτού επικεντρωθείτε στο πώς νιώθετε και τι χρειάζεστε. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει και τους δύο να αποκτήσετε κλειστό και κατανόηση.
 • Δείξτε ενσυναίσθηση:
  Θυμηθείτε ότι ένας χωρισμός επηρεάζει και τα δύο μέρη και ο σύντροφός σας πιθανότατα θα βιώνει μια σειρά από συναισθήματα. Να έχετε ενσυναίσθηση και να κατανοείτε τα συναισθήματά τους. Αφήστε τα να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους χωρίς κρίση.
 • Ακούστε:
  Η ακρόαση είναι εξίσου σημαντική με την ομιλία. Επιτρέψτε στον σύντροφό σας να μοιραστεί την οπτική, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες του. Αυτό όχι μόνο δείχνει σεβασμό, αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για τη σχέση.
 • Διατηρήστε τα όρια:
  Μετά το χωρισμό, ορίστε ξεκάθαρα όρια για να προστατεύσετε και τους δύο από τη σύγχυση και τον περαιτέρω τραυματισμό. Συζητήστε πώς θα χειριστείτε τις κοινές ευθύνες, τα υπάρχοντα και την επικοινωνία. Ο καθορισμός αυτών των ορίων μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση δομής σε μια δύσκολη στιγμή.
 • Αναζητήστε υποστήριξη:
  Βασιστείτε στους φίλους και την οικογένεια για συναισθηματική υποστήριξη. Μοιραστείτε τα συναισθήματα και τις ανησυχίες σας με αγαπημένα πρόσωπα που μπορούν να προσφέρουν παρηγοριά και συμβουλές. Η επαγγελματική συμβουλευτική ή θεραπεία μπορεί επίσης να είναι ευεργετική για την επεξεργασία των συναισθηματικών συνεπειών ενός χωρισμού.
 • Φροντίστε τον εαυτό σας:
  Επικεντρωθείτε στην αυτοφροντίδα και την ευεξία. Δώστε προτεραιότητα στη σωματική και συναισθηματική σας υγεία διατηρώντας μια υγιή ρουτίνα, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που σας αρέσουν και δίνοντας στον εαυτό σας χρόνο για να θεραπευτεί και να αναρρώσει. Η αυτοφροντίδα είναι ζωτικής σημασίας για να προχωρήσουμε μπροστά.

 • Αποδοχή και Θλίψη:
  Κατανοήστε ότι το πένθος είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας θεραπείας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει τη θλίψη, τον θυμό και την απώλεια που έρχεται με έναν χωρισμό. Αυτά τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά και απαραίτητα για την προσωπική ανάπτυξη.
 • Προχωρήστε:
  Με τον καιρό, θα αρχίσετε να θεραπεύεστε και να προχωράτε. Χρησιμοποιήστε αυτήν την περίοδο αυτοανακάλυψης για να μάθετε από τη σχέση και να εφαρμόσετε αυτά τα μαθήματα στο μέλλον σας. Αγκαλιάστε νέες ευκαιρίες και σχέσεις όταν αισθάνεστε έτοιμοι.

Ο χωρισμός από μια σχέση είναι μια δύσκολη διαδικασία και δεν υπάρχει μια προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλους. Κάθε κατάσταση είναι μοναδική και είναι σημαντικό να τη χειριζόμαστε με ενσυναίσθηση και ευαισθησία. Προσεγγίζοντας το χωρισμό με σεβασμό και προσοχή, μπορείτε να βοηθήσετε τόσο εσάς όσο και τον σύντροφό σας να πλοηγηθείτε σε αυτήν την προκλητική μετάβαση και τελικά να βρείτε έναν δρόμο για θεραπεία και προσωπική ανάπτυξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κατανάλωση χυμού κολοκύθας μειώνει τις πέτρες στα νεφρά και τη χοληστερόλη;

Τι είναι ο κανόνας των 60 δευτερολέπτων στη ρουτίνα ομορφιάς σας;

Διαχειριστείτε τον πόνο της ενδομητρίωσης με οικιακές θεραπείες

Γιατί ο θυμός σας συχνά δεν αντιστοιχεί στο αίσθημα ενοχής των φίλων σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν κάνετε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Πρωκτικό σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν προφυλακτικά για να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή λοιμώξεις ή ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Απολαύστε το σεξ μετά από καιρό

Σεξ: Προσεγγίζοντας τη διαδικασία με ανοιχτό πνεύμα, περιέργεια και προθυμία για σύνδεση, τα ζευγάρια μπορούν να ανακαλύψουν ξανά την οικειότητα και να ενισχύσουν τον δεσμό τους με ουσιαστικούς τρόπους.

Η υπεριώδης ακτινοβολία ενισχύει τη γονιμότητα σε γυναίκες ηλικίας 30-40 ετών

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου θα πρέπει να γίνεται πάντα με μέτρο και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί εάν αυτή η έκθεση όντως βοηθά στη γονιμότητα και πόση έκθεση χρειάζεται.