Σεξουαλική Υγεία

Σχέση εξ αποστάσεως: Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη σχέση σας από απόσταση;

Σχέση εξ αποστάσεως: Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη σχέση σας από απόσταση;

Σχέση εξ αποστάσεως: Δίνοντας προτεραιότητα στην επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και τις κοινές εμπειρίες, μπορείτε να διατηρήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον και την αγάπη στη σχέση σας, ανεξάρτητα από τη φυσική απόσταση.

Η διατήρηση του ενδιαφέροντος και η διατήρηση της σπίθας ζωντανής σε μια σχέση εξ αποστάσεως μπορεί να είναι πρόκληση, αλλά είναι απολύτως εφικτή με προσπάθεια, επικοινωνία και δημιουργικότητα. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε τη σύνδεσή σας και να διατηρήσετε τον έρωτά σας από απόσταση:

Σχέση εξ αποστάσεως

 • Ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία: Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι το θεμέλιο κάθε επιτυχημένης σχέσης, ειδικά στις σχέσεις εξ αποστάσεως. Βρείτε χρόνο για τακτικές συζητήσεις, είτε μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, είτε μέσω βιντεοκλήσεων, είτε μέσω γραπτών μηνυμάτων. Μοιραστείτε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σας για να διατηρήσετε μια ισχυρή συναισθηματική σύνδεση.
 • Ορίστε σαφείς προσδοκίες: Καθορίστε από την αρχή τους στόχους και τις προσδοκίες της σχέσης σας. Συζητήστε πόσο συχνά θα επικοινωνείτε, θα επισκέπτεστε ο ένας τον άλλον και θα παίρνετε σημαντικές αποφάσεις. Η σαφήνεια σχετικά με τη δέσμευσή σας μπορεί να μειώσει τις παρεξηγήσεις και τις αμφιβολίες.
 • Προγραμματίστε επισκέψεις: Όποτε είναι δυνατόν, προγραμματίστε επισκέψεις για να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί. Η προσμονή αυτών των επανασυνδέσεων μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί ο ενθουσιασμός ζωντανός. Δημιουργήστε μια αντίστροφη μέτρηση ή μια κοινή λίστα με τα πράγματα που θέλετε να κάνετε όταν είστε μαζί.
 • Εικονικά ραντεβού: Γίνετε δημιουργικοί με τα εικονικά ραντεβού. Παρακολουθήστε ταυτόχρονα την ίδια ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή και συζητήστε τη μετά. Μαγειρέψτε μαζί το ίδιο γεύμα μέσω βιντεοκλήσης ή παίξτε διαδικτυακά παιχνίδια που σας αρέσουν και στους δύο.
 • Χειρονομίες-έκπληξη: Εκπλήξτε τον σύντροφό σας με απροσδόκητες χειρονομίες. Στείλτε χειρόγραφες επιστολές, πακέτα φροντίδας ή μικρά δώρα για να δείξετε την αγάπη και την εκτίμησή σας. Αυτές οι στοχαστικές εκπλήξεις μπορούν να κάνουν τον σύντροφό σας να νιώσει ότι τον αγαπάτε και ότι είναι ξεχωριστός.
 • Μοιραστείτε χόμπι και ενδιαφέροντα: Βρείτε κοινά ενδιαφέροντα ή χόμπι που μπορείτε να ακολουθήσετε μαζί, ακόμη και από απόσταση. Αυτό θα μπορούσε να είναι η ανάγνωση του ίδιου βιβλίου, η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας ή η συμμετοχή σε διαδικτυακά μαθήματα ή εργαστήρια.
 • Γιορτάστε τα ορόσημα: Γιορτάστε σημαντικά ορόσημα και επετείους, ακόμη και αν δεν μπορείτε να είστε φυσικά μαζί. Στείλτε εικονικά δώρα ή οργανώστε μια εικονική γιορτή με φίλους και συγγενείς.
 • Εμπιστοσύνη και διαφάνεια: Η εμπιστοσύνη είναι υψίστης σημασίας σε μια σχέση εξ αποστάσεως. Να είστε διαφανείς για τη ζωή σας και να διατηρείτε την εμπιστοσύνη με το να είστε αξιόπιστοι και υπεύθυνοι για τις πράξεις και τις υποσχέσεις σας.
 • Διατηρήστε την ανεξαρτησία σας: Ενώ η διατήρηση της σύνδεσης είναι ζωτικής σημασίας, είναι επίσης σημαντικό να διατηρήσετε την ατομική σας ζωή και τα ενδιαφέροντά σας. Επιδιώξτε προσωπικούς στόχους, χόμπι και φιλίες για να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία.
 • Μείνετε θετικοί: Επικεντρωθείτε στις θετικές πτυχές της σχέσης σας. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τους λόγους για τους οποίους αγαπάτε ο ένας τον άλλον και τους στόχους για τους οποίους εργάζεστε ως ζευγάρι.
 • Μακροπρόθεσμα σχέδια: Συζητήστε τα μακροπρόθεσμα σχέδιά σας και το μέλλον που οραματίζεστε μαζί. Η ύπαρξη κοινών στόχων και φιλοδοξιών μπορεί να σας δώσει κίνητρα και να κρατήσει τη σχέση σε καλό δρόμο.
 • Αντιμετώπιση των συγκρούσεων: Οι συγκρούσεις είναι φυσιολογικές σε κάθε σχέση. Όταν προκύπτουν, αντιμετωπίστε τις με ηρεμία και σεβασμό μέσω ανοιχτής επικοινωνίας. Αποφύγετε να αφήνετε μικρά ζητήματα να κλιμακώνονται και εργαστείτε από κοινού για να βρείτε λύσεις.
 • Ασκήσεις οικοδόμησης εμπιστοσύνης: Ασχοληθείτε με ασκήσεις οικοδόμησης εμπιστοσύνης ή δραστηριότητες που συνιστώνται από ειδικούς σε θέματα σχέσεων για να ενδυναμώσετε το δεσμό σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ανάγνωση βιβλίων σχέσεων ή τη συμμετοχή σας σε διαδικτυακά μαθήματα σχέσεων μαζί.

 • Υποστηρικτικό δίκτυο: Μοιραστείτε τη σχέση σας με φίλους και συγγενείς που μπορούν να προσφέρουν συναισθηματική υποστήριξη και κατανόηση. Το να περιβάλλετε τον εαυτό σας με ένα υποστηρικτικό δίκτυο μπορεί να σας βοηθήσει και τους δύο σε δύσκολες στιγμές.
 • Να είστε υπομονετικοί και ευέλικτοι: Οι σχέσεις εξ αποστάσεως απαιτούν υπομονή και ευελιξία. Να είστε προετοιμασμένοι για αλλαγές στα σχέδια, διαφορές στη ζώνη ώρας και απροσδόκητες προκλήσεις. Η προσαρμοστικότητα είναι το κλειδί.

Να θυμάστε ότι οι σχέσεις εξ αποστάσεως μπορεί να είναι δύσκολες, αλλά μπορεί επίσης να είναι απίστευτα ικανοποιητικές. Δίνοντας προτεραιότητα στην επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και τις κοινές εμπειρίες, μπορείτε να διατηρήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον και την αγάπη στη σχέση σας, ανεξάρτητα από τη φυσική απόσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μύθοι για το σεξ που πρέπει να εγκαταλείψουμε

Ερευνητές εντοπίζουν σπάνιες παραλλαγές γονιδίων για κληρονομική τριχόπτωση στους άνδρες

Διυπουργική σύσκεψη εν όψει της νέας κακοκαιρίας

Ο ρόλος του locus coeruleus, ενός «μπλε σημείου» που συνδέεται με τη ρύθμιση του ύπνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η εγκυμοσύνη επηρεάζει την σεξουαλική δραστηριότητα;

Εγκυμοσύνη: Δίνοντας προτεραιότητα στη συναισθηματική ευημερία και των δύο συντρόφων και διατηρώντας ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας, τα ζευγάρια μπορούν να εργαστούν για μια ικανοποιητική και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μετά την εγκυμοσύνη.

Στο Μίσιγκαν ένας ασυμπτωματικός άνδρας μετέδωσε την οφθαλμική σύφιλη σε πέντε γυναίκες

Ο Nettleton και οι συνεργάτες του συμβουλεύουν τους γιατρούς να βρίσκονται σε επιφυλακή για κρούσματα σύφιλης, διότι "η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της σύφιλης μπορεί να αποτρέψει συστηματικές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της μόνιμης απώλειας όρασης ή ακοής".

Η εγκυμοσύνη αναδιαμορφώνει τον εγκέφαλο;

Μητρότητα: Κατά τη διάρκεια της κύησης, διαφορετικές δεξαμενές βλαστοκυττάρων στη μητέρα διεγείρονται σε διαφορετικούς χρόνους για να δημιουργήσουν προσωρινά κύματα νευρώνων.

Ποιο είναι το κατάλληλο ραντεβού για να κάνετε σεξ;

Σεξ ραντεβού: Ο καθορισμός του τέλειου ραντεβού για να τελειώσει με οικειότητα είναι ένα εξαιρετικά προσωπικό και υποκειμενικό θέμα που διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από τη δυναμική της σχέσης.

Μάθετε αν μπορείτε να κολλήσετε ΣΜΝ από κάποιον που κάνει για πρώτη φορά σεξ

ΣΜΝ σεξ: Η διαδρομή μετάδοσης λειτουργεί αμφίδρομα. Κάποιος με μολυσμένο πρωκτό ή γεννητικά όργανα μπορεί να μεταδώσει τη μόλυνση στο στόμα ή στο λαιμό του συντρόφου κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ.