Ψυχική Υγεία

Situationship: Τι είναι η “σχέση καταστάσεων” και πώς να την αποφύγουμε;

Situationship: Τι είναι η “σχέση καταστάσεων” και πώς να την αποφύγουμε;

Situationship: Η κατάσταση αυτή είναι μια ρομαντική σχέση που δεν έχει σαφείς ορισμούς ή δέσμευση.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να μιλήσουμε για το τι είναι μια situationship. Έτσι, μια σχέση καταστάσεων είναι όταν εσείς και αυτό το άτομο είστε περισσότερο από φίλοι αλλά λιγότερο από εραστές. Η κατάσταση αυτή είναι μια ρομαντική σχέση που δεν έχει σαφείς ορισμούς ή δέσμευση. Αυτό το άτομο συμπεριφέρεται σαν να ενδιαφέρεται για σένα, αλλά δεν θα σου ζητήσει να γίνεις κοπέλα του ή δεν θα πει ναι στην πρότασή σου. Σας συστήνουν ως «φίλο» κάθε φορά που σας βλέπουν οι δυο σας έξω από το πιο κοντινό που έχετε φτάσει στον τίτλο της φίλης ή του φίλου είναι «Bestie».

Είναι απογοητευτικό ειδικά όταν κάνεις ό,τι κάνουν οι εραστές, αλλά δεν μπορείς να τους διεκδικήσεις ως δικούς σου, ούτε θα σε διεκδικήσουν ότι είσαι δικός τους. Είναι μια επώδυνη κατάσταση να βρεις τον εαυτό σου επειδή δεν ξέρεις αν είσαι ελεύθερος ή όχι και δεν ξέρεις αν πρέπει να αρχίσεις να βγαίνεις με άλλους ανθρώπους ή όχι. Λοιπόν, αν βρεθείτε σε μια τέτοια θέση, μπορεί να υπάρχουν τρόποι να δείτε τον εαυτό σας έξω από αυτό.

  • Κάνε αυτό που κάνουν οι φίλοι. Οι φίλοι δεν φιλιούνται και δεν ξεχωρίζουν στον καναπέ, όσο δύσκολο κι αν είναι επειδή σας αρέσει αυτό το άτομο. Μην τους αφήσετε να σας χρησιμοποιήσουν, αν σας αποκαλούν φίλο, δώστε τους το πακέτο φίλου και το πακέτο φίλου δεν έρχεται με φιλιά και αγκαλιές.
  • Περάστε λιγότερο χρόνο μαζί τους. Μπορεί να έχετε πιάσει συναισθήματα επειδή πιθανώς περνάτε πολύ χρόνο μαζί, είναι πάντα στην κούνια σας ή κάνετε παρέα και οι δύο μαζί, όποια κι αν είναι η περίπτωση, μειώστε τον χρόνο μαζί.
  • Λένε ότι η απουσία κάνει την καρδιά να αγαπά, αλλά η απουσία μπορεί επίσης να μειώσει την προσκόλληση, η απουσία σας θα μπορούσε να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι τους αρέσεις ή θα μπορούσε να σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι τόσο ξεχωριστός για αυτούς όσο νόμιζες ότι ήσουν, και παρόλο που αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, πρέπει να προχωρήσετε και να βρείτε κάτι άλλο για να σας απασχολήσει. Όπως να παρακολουθήσετε μια ταινία ή να μάθετε μια νέα γλώσσα, απλώς κάντε κάτι που θα σας κρατήσει μακριά τους για λίγο.
  • Μην απομακρύνετε τους άλλους. Σοβαρά, μην κάνετε ποτέ αυτό το λάθος. Μέχρι να ξεκαθαρίσει κάποιος ότι σας θέλει και μόνο εσείς δεν απομακρύνετε τους άλλους, να είστε ανοιχτοί στο να γνωρίσετε νέα άτομα και αν είναι θυμωμένοι για αυτό, κάντε το περισσότερο. Δεν μπορείτε να σπαταλήσετε τα νεανικά σας χρόνια σε κάποιον που δεν μπορεί να πάρει μια απόφαση. Η ζωή είναι ένα σύντομο ταξίδι, μην το σπαταλάς σε κάποιον που δεν είναι σίγουρος για σένα, προχώρα.
  • Ζητήστε ορισμό. Ειλικρινά αξίζετε καλύτερα, γι’ αυτό απαιτήστε το, ρωτήστε τους τι θέλουν μαζί σας γιατί σας αξίζει να μάθετε. Ο καθένας αξίζει να γνωρίζει πού στέκεται, είναι απογοητευτικό όταν δεν ξέρεις πού βρίσκεσαι. Είναι σαν κάποιος να ανοίγει μια πόρτα στο δωμάτιό σας, αλλά δεν θα μπει ούτε θα βγει έξω, απλώς στέκεται στην πόρτα εμποδίζοντας τους άλλους να μπουν μέσα.
  • Δώστε τους την επιλογή είτε να υποχωρήσουν είτε να έρθουν, μπορεί να προσπαθήσουν να σας κάνουν να τους προσφέρετε περισσότερα οφέλη, αλλά μείνετε στη θέση σας αγαπήστε τον εαυτό σας τόσο ώστε να πείτε όχι στη χρήση.

Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να απομακρυνθείτε από ένα άτομο με το οποίο έχετε δημιουργήσει δεσμό, κάποιον με τον οποίο νομίζατς ότι θα περάσετε όλη σας τη ζωή. Αλλά πιστέψτε με, δεν θέλετε να περάσετε το “για πάντα” με κάποιον που δεν πιστεύει ότι είστε αρκετά καλός για να σας αποκαλεί δικό του. Νιώστε λοιπόν τον πόνο, αλλά αφήστε τον να σας κάνει αρκετά δυνατό ώστε να φύγετε από οποιοδήποτε μέρος που δεν μπορείτε να αποκαλέσετε σπίτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρέπει η διαφορά ηλικίας να έχει σημασία σε μια σχέση;

Κάντε κοινές δραστηριότητες με τον σύντροφό σας

Πώς η θετική στάση μπορεί να μεταμορφώσει την υγεία σας;

Πώς η γλώσσα του σώματος επηρεάζει την σεξουαλική μας ζωή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό στην εφηβεία;

ΔΑΦ: Στην πλοήγηση στον αυτισμό κατά την εφηβεία, μια συλλογική και διεπιστημονική προσέγγιση που περιλαμβάνει γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και τον ίδιο τον έφηβο είναι ζωτικής σημασίας

Πώς μπορείτε να ξεπεράσετε έναν χωρισμό;

Χωρισμός: Η θεραπεία ενός χωρισμού είναι μια σταδιακή διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Αποφύγετε να βιαστείτε σε νέες σχέσεις ή να προσπαθήσετε να καταπιέσετε τα συναισθήματά σας.

Στρες: Τα μυστικά για να καταφέρετε επιτέλους να απαλλαγείτε

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν κάποιες μέθοδοι που θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε τις αντιστάσεις του εγκεφάλου απέναντι στο στρες. Αυτές εμπεριέχουν κυρίως τη σωματική άσκηση και τον διαλογισμό.