Σεξουαλική Υγεία

Σχέση: Δημιουργήστε μία σχέση που θα κρατήσει

Σχέση: Δημιουργήστε μία σχέση που θα κρατήσει

Σχέση: Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη σχέση σας

Τα περισσότερα ζευγάρια θέλουν να έχουν μια επιτυχημένη και ικανοποιητική σχέση, ωστόσο είναι φυσιολογικό για τα ζευγάρια να έχουν σκαμπανεβάσματα. Για να ανταπεξέλθετε σε αυτές τις προκλήσεις και για να διατηρήσετε τη σχέση σας υγιή και ευτυχισμένη, πρέπει να εργαστείτε σε αυτό. Οι σχέσεις είναι σαν τραπεζικοί λογαριασμοί – πρέπει να κάνετε καταθέσεις εάν θέλετε να μπορείτε να κάνετε αναλήψεις. Όλα παίρνουν και δεν δίνουν μπορεί να οδηγήσουν σε προκλήσεις στη σχέση.

Συμβουλές για μια επιτυχημένη σχέση

Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη σχέση σας (και να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις στην πορεία):

 • Μιλήστε μεταξύ σας και επικοινωνήστε τις ανάγκες σας – μην περιμένετε τον σύντροφό σας να προσπαθήσει να μαντέψει τι συμβαίνει μαζί σας.
 • Εάν έχετε κάτι να αναφέρετε, κάντε το απαλά – η επίθεση σπάνια επιτυγχάνει θετικό αποτέλεσμα.
 • Ακούστε ο ένας τον άλλον – συχνά είμαστε τόσο απασχολημένοι με την υπεράσπιση του εαυτού μας ή τη δική μας άποψη που δεν ακούμε τι λέει ο σύντροφός μας. Ενημερώστε τον σύντροφό σας ότι τους έχετε ακούσει πριν του δώσετε την απάντησή σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε 5 βαθιές αναπνοές πριν απαντήσετε.
 • Θυμηθείτε τα θετικά του συντρόφου σας – αυτό βοηθά στην προστασία της σχέσης σας. Ένα επικριτικό σχόλιο χρειάζεται 5 θετικά σχόλια για να εξουδετερώσει την επίδρασή του. Σκεφτείτε προσεκτικά πριν κάνετε κριτική.
 • Κάντε προσπάθειες επιδιόρθωσης – εάν οι προσπάθειές σας να μιλήσετε για ένα ζήτημα δεν πάνε όπως σχεδιάζετε, προσπαθήστε να μην αφήσετε την κατάσταση να γίνει ακόμη πιο αρνητική (όπως να μην μιλάτε για μεγάλες περιόδους ή να αγνοείτε τις προσπάθειες του άλλου ατόμου). Το να λέτε συγγνώμη ή να αγγίζετε τον σύντροφό σας με φροντίδα δείχνει ότι νοιάζεστε, παρόλο που διαφωνείτε.
 • Περάστε χρόνο μαζί – κάντε τη σχέση σας προτεραιότητα και αφιερώστε χρόνο ο ένας για τον άλλον, ακόμα κι αν πρέπει να το κάνετε κράτηση. Οι τακτικές «καταθέσεις στον τραπεζικό λογαριασμό της σχέσης σας» θα βοηθήσουν στην προστασία της σχέσης σας και θα την κάνουν πιο δυνατή.
 • Εργαστείτε στο να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας – αυτό θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε για τη σχέση σας.
 • Αποδεχτείτε και εκτιμήστε τις διαφορές σε άλλους, συμπεριλαμβανομένου του συντρόφου σας – συχνά επιλέγουμε άτομα που έχουν ιδιότητες και ικανότητες που θα θέλαμε περισσότερες. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι σχέσεις μας μας προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες να αναπτυχθούμε και να εξελιχθούμε ως άνθρωποι. Θυμηθείτε αυτό στον εαυτό σας.
 • Κάντε σχέδια – βάλτε στόχους για τη σχέση σας και σχεδιάστε για το μέλλον σας μαζί. Αυτό δείχνει ότι είστε και οι δύο στη σχέση μακροπρόθεσμα.
 • Να είστε υποστηρικτικοί – προσπαθήστε να μην κρίνετε, να μην επικρίνετε ή να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον. είμαστε όλοι άνθρωποι. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι είστε ομάδα και για να είναι επιτυχημένη η ομάδα, πρέπει ο καθένας να εμψυχώνει τον άλλον.
 • Μάθετε από τα επιχειρήματα – αποδεχτείτε ότι θα συμβούν επιχειρήματα και προσπαθήστε να τα επιλύσετε με σεβασμό. Ο ισχυρότερος προγνωστικός παράγοντας του διαζυγίου είναι η «περιφρόνηση», η οποία είναι κάθε ενέργεια κατά την οποία ο σύντροφός σας αισθάνεται «τακτοποιημένος» από εσάς, είτε είναι ο τόνος της φωνής σας είτε αυτό που λέτε. Σε καβγάδες, μερικές φορές κατακλυζόμαστε και αυτό συχνά οδηγεί σε συμπεριφορές που βλάπτουν τη σχέση μας.
 • Μείνετε ήρεμοι κατά τη διάρκεια διαφωνιών – ή εάν αυτό δεν είναι δυνατό, αφιερώστε χρόνο. Η προοπτική «εμείς» που δίνει προτεραιότητα στη σχέση αντί για την προοπτική «εσύ κι εγώ» μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.
 • Κοιτάξτε τον ρόλο σας στη σύγκρουση αντί να εστιάσετε μόνο στη συμβολή του συντρόφου σας – ο σύντροφός σας είναι πιο πιθανό να αναγνωρίσει τη συνεισφορά του αν κάνετε το ίδιο. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι σχέσεις δυσκολεύονται όταν οι σύντροφοι αρχίζουν να σκέφτονται «εδώ πάμε ξανά» και αυτός ο αρνητικός κύκλος συνδέεται με μοναξιά, πληγή και απογοήτευση.
 • Να είστε σεξουαλικά προσεκτικοί – να είστε στοργικοί (μερικές φορές ένα παρατεταμένο φιλί ή μια ζεστή αγκαλιά είναι εξίσου σημαντικά). Αποδεχτείτε ότι τα άτομα έχουν διαφορετικές σεξουαλικές ορμές και η διατήρηση μιας υγιούς και ευτυχισμένης σεξουαλικής ζωής απαιτεί διαπραγμάτευση. Η μείωση της φυσικής σχέσης ενός ζευγαριού είναι συχνά ένα προειδοποιητικό σημάδι προβλημάτων σε μια σχέση.

 • Να είστε προσεκτικοί – δείξτε τη δέσμευσή σας στη σχέση. Είναι αυτό που κάνεις για κάποιον που του λέει ότι τον αγαπάς. Έχουμε την τάση να δίνουμε στον σύντροφό μας αυτό που ελπίζουμε να λάβουμε, αλλά μπορεί να προτιμήσει μια άλλη μορφή στοργής. Τους αρέσουν τα δώρα, ο ποιοτικός χρόνος μαζί σας, μια νότα ή ένα μαγειρεμένο γεύμα; Μόλις μάθετε τι τους αρέσει, προσπαθήστε να το προσφέρετε.
 • Απολαύστε τον εαυτό σας – διασκεδάστε και γιορτάστε τη ζωή σας μαζί. Οι τελετουργίες μπορούν να ενισχύσουν τη σχέση σας. Είναι επίσης σημαντικό να δοκιμάζετε νέα πράγματα ως ζευγάρι. Το να κάνετε διασκεδαστικές δραστηριότητες μαζί είναι πολύ σημαντικό, καθώς συχνά «βαθιές και ουσιαστικές» συζητήσεις για ζητήματα ζευγαριού μπορεί να μετατραπούν σε διαφωνίες που κάνουν και τους δύο να αισθάνεστε χειρότερα, όχι καλύτερα. Οι διασκεδαστικές δραστηριότητες είναι σαν κόλλα.
 • Να είστε ευέλικτοι – αφήστε τη σχέση σας να αναπτυχθεί και να προσαρμοστείτε καθώς αλλάζετε και οι δύο.
 • Μοιραστείτε την εξουσία – βεβαιωθείτε ότι ο καθένας από εσάς αισθάνεται ότι η γνώμη σας μετράει. Η έρευνα δείχνει ότι οι σχέσεις όπου η γυναίκα σύντροφος αισθάνεται ότι μπορεί να επηρεάσει τον σύντροφό της είναι οι πιο επιτυχημένες.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γίνετε πιο ελκυστικές και ξανακερδίστε το ταίρι σας

Γιατί δεν αντέχετε τους πρώην του συντρόφου σας

Πώς να αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία του ζευγαριού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ερευνητές ανακαλύπτουν νέες, πιο αποτελεσματικές περιπτώσεις για τη θεραπεία της σύφιλης

Hayes: Έχω ένα τεράστιο πάθος για τη σεξουαλική υγεία και ένα σπαστικό ενδιαφέρον για τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτή η έρευνα μου επέτρεψε να συνδυάσω αυτά τα δύο ενδιαφέροντα, καθώς η σύφιλη είναι μια ασθένεια που υπάρχει εδώ και αιώνες, αλλά λίγα είναι γνωστά γι' αυτήν λόγω της δυσκολίας καλλιέργειας των βακτηρίων σε εργαστηριακό περιβάλλον. Η ύπαρξη περισσότερων δεδομένων και έρευνας σχετικά με την ασθένεια αποτελεί επιτακτική κλινική ανάγκη.