Σεξουαλική Υγεία

Σχέσεις Τοξικότητα: Για να μην σε κάνει ο έρωτας ό,τι θέλει

Σχέσεις Τοξικότητα: Για να μην σε κάνει ο έρωτας ό,τι θέλει

Εκτός από πνευματικά, οι τοξικές σχέσεις μπορούν να μας εξαντλήσουν και σωματικά καθώς ο οργανισμός μας προσπαθεί συνεχώς να βρίσκεται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει μια επίθεση.

Σχέσεις Τοξικότητα: Οι τοξικές σχέσεις συζητιούνται σήμερα περισσότερο από ποτέ, και περιγράφουν την κατάσταση ανάμεσα σε δύο άτομα στην οποία ο ένας προσπαθεί να επιβάλλει την εξουσία του έναντι του άλλου. Το χειρότερο είναι πως, πολλές φορές, η κρίση μας θολώνει τόσο πολύ που δεν μπορούμε καν να αντιληφθούμε την τοξικότητα μιας κατάστασης – ακόμη κι αν βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας.

Δες παρακάτω τα σημάδια που μαρτυρούν πως βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση:

Μπαίνει συχνά στη θέση του θύματος

Μήπως κάθε φορά που προσπαθείς να εξηγήσεις το πώς νιώθεις εκείνος βρίσκει έναν τρόπο να γυρίσει την συζήτηση στον ίδιο και τα δικά του συναισθήματα παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως θύμα;

Σε κατηγορεί για προβλήματα που εκείνος ξεκίνησε

Ένας τοξικός άνθρωπος προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες που του αναλογούν και προσπαθεί να τις ρίξει στο άλλο άτομο, κάνοντας το να αισθάνεται ένοχο για τα δικά του λάθη.

Σε έχει απομακρύνει από φίλους και οικογένεια

Εκείνος που θέλει να επιβάλει την εξουσία, το καταφέρνει απομονώνοντας το άλλο άτομο και απομακρύνοντάς το από άτομα που ξέρει ότι το αγαπάνε.

Υποβιβάζει τα συναισθήματα σου

Κάθε φορά που εκφράζεις κάποια αρνητικά συναισθηματα, σου λέει ότι είσαι υπερβολικά ευαίσθητη.

Αισθάνεσαι συνέχεια αγχωμένη και εξουθενωμένη

Εκτός από πνευματικά, οι τοξικές σχέσεις μπορούν να μας εξαντλήσουν και σωματικά καθώς ο οργανισμός μας προσπαθεί συνεχώς να βρίσκεται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει μια επίθεση.

Κρύβεις πληροφορίες από τα άτομα του περιβάλλοντός σου

Μήπως έχεις πιάσει τον εαυτό σου να αποκρύπτει λεπτομέρειες που έδειχναν ότι εκείνος είναι ο ένοχος και να προσπαθείς να κάνεις την κατάσταση να δείχνει καλύτερη από ό,τι είναι;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βγες από μία κακή και τοξική σχέση

Βρίσκεσαι σε τοξική σχέση και απλά θέλεις να το επιβεβαιώσεις; Διάβασέ το

Πώς να αναγνωρίσεις τα ελεγκτικά άτομα

Η αρνητικότητα λειτουργεί σαν ένα αργό δηλητήριο ανάμεσα στο ζευγάρι

Τα πρώτα ανθυγιεινά συμπτώματα μιας τοξικής σχέσης

Τα έξι τοξικά σημάδια μιας τοξικής σχέσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.