Σεξουαλική Υγεία

Στυτική δυσλειτουργία Διατροφή: Τροφές με φλαβονοειδή προλαμβάνουν τη στυτική δυσλειτουργία [vid]

Στυτική δυσλειτουργία Διατροφή: Τροφές με φλαβονοειδή προλαμβάνουν τη στυτική δυσλειτουργία [vid]

Στυτική δυσλειτουργία Διατροφή: Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην σεξουαλική ζωή ανδρών και γυναικών. Εάν η στυτική δυσλειτουργία σας ταλαιπωρεί, σκεφτείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας τις ακόλουθες φυτικές τροφές, πλούσιες σε φλαβανοειδή.

Εάν ανησυχείτε για τη στυτική δυσλειτουργία, ίσως θελήσετε να στραφείτε στη φύση για να αντιστρέψετε την κατάσταση που σας ταλαιπωρεί. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition, οι τροφές που είναι πλούσιες σε φλαβονοειδή μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας.

Τι είναι τα φλαβανοειδή και γιατί είναι ευεργετικά για την υγεία

Ο βασικός λόγος που καθιστά τα φλαβονοειδή ευεργετικά για την υγεία είναι οι αντιοξειδωτικές τους δράσεις, που είναι αντίστοιχες αυτών των βιταμινών C και Ε. Οι οξειδωτικές ουσίες είναι στην πραγματικότητα ενώσεις που είναι επιβλαβείς για το γενετικό υλικό των κυττάρων. Τα αντιοξειδωτικά έχουν την ιδιότητα να αντιδρούν χημικά με τις ρίζες οξυγόνου και τις καθιστούν αδρανείς. Αυτό σημαίνει αβλαβείς τόσο για το κύτταρο όσο και τον οργανισμό συνολικά.

Έχει δειχθεί επιστημονικά από μια σειρά μελετών ότι η επαρκής πρόσληψη φλαβανοειδών έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

  • η καταπολέμηση των φλεγμονών
  • η ανακοπή της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων
  • η προστασία της καρδιάς

 

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φλαβανοειδή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας

  • ανθοκυανίνες
  • φλαβονόνες και
  • φλαβόνες

 

Υψηλές συγκεντρώσεις αυτών των φυσικών χημικών συστατικών βρίσκονται σε τροφές όπως οι ακόλουθες:

  • μούρα, όπως βατόμουρα, φράουλες, κεράσια, σταφύλια, μήλα, αχλάδια, εσπεριδοειδή, μαύρη σοκολάτα, κακάο, μπρόκολο, καυτερές πιπεριές

 

Η μελέτη και τα ερευνητικά ευρήματα

Περισσότεροι από 50.000 άνδρες συμμετείχαν στη μελέτη και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον τρεις μερίδες πλούσιων σε φλαβονοειδή τρόφιμα την εβδομάδα, κατά μέσο όρο, είχαν 10% λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία. Ο τρόπος με τον οποίο η πρόσληψη των φλαβονοειδών ενισχυεί την στυτική λειτουργία δεν είναι πλήρως γνωστός, αλλά παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένα φλαβονοειδή μπορούν να κάνουν τις αρτηρίες πιο ευέλικτες, γεγονός που αυξάνει τη ροή του αίματος, λέει η επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Aedin Cassidy, καθηγήτρια διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας, στο Norwich της Μεγάλης Βρετανίας.

“Γνωρίζαμε ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών που περιέχουν σημαντική ποσότητα φλαβονοειδών συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου διαφόρων παθήσεων, όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια. Η προσθήκη μερικών ακόμη μερών αυτών των φρούτων στη διατροφή σας μπορεί επίσης να βοηθήσει και στην πρόληψη της στυτικής δυσλειτουργίας που είναι συχνά ένας πρώιμος ενδείκτης κακής αγγειακής λειτουργίας”, επισημαίνει η Δρ. Cassidy.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι άνδρες με την μεγαλύτερη πρόσληψη φλαβονοειδών ήταν πιθανότερο να μην καπνίζουν ή να πίνουν αλκοόλ και ήταν επίσης πιθανόν να γυμνάζονται τακτικά, δηλαδή να έχουν έναν τρόπο ζωής που ενισχύει την υγεία τόσο της καρδιάς όσο και του σεξουαλικού τους συστήματος.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μπλακάουτ στη διεθνή ενημέρωση

Το περπάτημα είναι σύμμαχος υγείας και ευεξίας

Το κολύμπι βοηθά στην απώλεια βάρους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ασκήσεις Kegel για άνδρες: Πώς να τις κάνετε

Ασκήσεις Kegel: Πριν ξεκινήσετε την εξάσκηση Kegel, μάθετε πώς να εντοπίζετε τους σωστούς μύες και δώστε λίγο χρόνο στην προπόνηση για να κατανοήσετε τη σωστή τεχνική.

ΒDSM : Σκοτεινές σεξουαλικές επιθυμίες

ΒDSM : Όταν ένας σύντροφος θέλει να δοκιμάσει BDSM ή παιχνίδια, αλλά ο άλλος σύντροφος δεν ενδιαφέρεται, λέει να πει απαλά στον σύντροφό σας τι ακριβώς θέλετε να δοκιμάσετε.

Σπέρμα : Μάθετε πως να το διατηρήσετε

Σπέρμα : Η κατακράτηση σπέρματος είναι η πρακτική της αποφυγής εκσπερμάτωσης. Φυσικά, μπορείτε να το αποφύγετε εντελώς από τη σεξουαλική δραστηριότητα

Προφυλακτικά : Δείτε πόσο διαρκούν

Προφυλακτικά : Η μέση διάρκεια ζωής ενός προφυλακτικού είναι τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τον τρόπο αποθήκευσής του.