Σεξουαλική Υγεία

Στυτική Δυσλειτουργία: Αλήθειες για την ανδρική στύση

Στυτική Δυσλειτουργία: Αλήθειες για την ανδρική στύση

Στυτική Δυσλειτουργία: Η στυτική δυσλειτουργία επηρεάζει έως και 30 εκατομμύρια Αμερικανούς άνδρες, πολλοί από τους οποίους δεν καταλαβαίνουν πώς ή γιατί συμβαίνει.

Είτε έχετε είτε όχι, πιθανότατα πιστεύετε ότι γνωρίζετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πέος. Όμως η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) επηρεάζει έως και 30 εκατομμύρια Αμερικανούς άνδρες, πολλοί από τους οποίους δεν καταλαβαίνουν πώς ή γιατί συμβαίνει.

1. Οι περισσότεροι άνδρες με ΣΔ δεν έχουν στην πραγματικότητα ΣΔ. Οι ηλικιωμένοι είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από στυτική δυσαρέσκεια παρά στυτική δυσλειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι η στύση έχει γίνει πιο δύσκολη και είναι πιο απογοητευτική από ό, τι κάποτε.

2. Το πέος είναι εύθραυστο. Ναι, μπορείτε να σπάσετε το πέος σας. Ωστόσο, δεν είναι σαν ένα σπασμένο οστό – αντ ‘αυτού, τα αιμοφόρα αγγεία μέσα στο πέος σκάνε, προκαλώντας οδυνηρό πρήξιμο. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, το ένα τρίτο των περιπτώσεων κατάγματος πέους αποδίδεται σε σεξουαλική επαφή όπου ο σύντροφος βρίσκεται στην κορυφή.

3. Οι στύσεις γίνονται από νωρίς. Ακόμα και στη μήτρα, τόσο νωρίς. Τα αρσενικά έμβρυα μπορούν να παρουσιάσουν στύσεις στη μήτρα.

4. Τα φάρμακα για ΣΔ δεν λειτουργούν πάντα. Τα φάρμακα που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους άνδρες με ΣΔ να ανακτήσουν μια υγιή σεξουαλική ζωή λειτουργούν μόνο σε περίπου τα δύο τρίτα των περιπτώσεων. Επίσης, το Psychology Today αναφέρει ότι ορισμένοι άνδρες χρειάζονται όλο και μεγαλύτερες δόσεις, οι οποίες έρχονται με ολοένα και πιο έντονες παρενέργειες.

5. Η μεγαλύτερη στύση στον κόσμο είναι 34 εκατοστά. Ο Jonah Falcon λέγεται ότι έχει το μεγαλύτερο πέος στον κόσμο που, όταν είναι όρθιο, έχει μήκος πάνω από τριάντα εκατοστά, ενώ όταν είναι χαλαρό, έχει διαστάσεις περίπου είκοσι εκατοστά.

6. Η ΣΔ μπορεί να σηματοδοτήσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μερικές φορές, τα σεξουαλικά προβλήματα είναι ένα σημάδι μεγαλύτερων ζητημάτων. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, η ΣΔ μπορεί να προκληθεί από καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, νόσο του Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας, υψηλή χοληστερόλη και πολλά άλλα.

7. Δεν απαιτούνται στύσεις για οργασμό. Ναι, οι άνδρες που δεν μπορούν να επιτύχουν στύσεις μπορεί να έχουν οργασμούς.

8. Οι επιλογές τρόπου ζωής μπορούν να σας κάνουν πιο επιρρεπείς σε ΣΔ. Ο αλκοολισμός, η χρήση ναρκωτικών, το υπερβολικό βάρος, το κάπνισμα, ορισμένα φάρμακα, ακόμη και η «παρατεταμένη ποδηλασία» μπορεί να οδηγήσουν σε ΣΔ, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τρόποι για τους άνδρες να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους απόδοση

Έλληνας γιατρός εμβολιάστηκε στη Βρετανία και μιλά για τις παρενέργειες

Στρατηγικές για να αντιμετωπίσεις το ναρκισσισμό

Εννέα γνωρίσματα του έρωτα που δεν ήξερες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».