Σεξουαλική Υγεία

Στάσεις σεξ κίνδυνος: Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ;

Στάσεις σεξ κίνδυνος: Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ;

Στάσεις σεξ κίνδυνος: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ, σύμφωνα με μελέτες και επιστημονικά δεδομένα. Φυσικά και ορισμένες συγκαταλέγονται στις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές στάσεις, γι' αυτό και έχουν επιφέρει τα περισσότερα ατυχήματα.

Το σεξ είναι υπέροχο και κανείς δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση σε αυτό. Όμως πολλές φορές μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για τη σωματική μας ακεραιότητα. Αν θεωρείτε πως αυτό είναι υπερβολή, τότε σας καλούμε να το ξανασκεφθείτε. Είναι αλήθεια πως ορισμένοι προσπαθούν πάρα πολύ. Ως αποτέλεσμα, υπερβάλλουν εαυτόν και ενίοτε τραυματίζονται. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν στάσεις στο σεξ που έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνες. Το παράξενο είναι πως κάποιες από αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες για ένα ζευγάρι. Δείτε λοιπόν ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ και πράξτε ανάλογα!

Γυναίκα από πάνω

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, η γυναίκα από πάνω δεν είναι μια εύκολη στάση. Μάλιστα, πρόκειται για μια σεξουαλική στάση που θέτει το πέος των περισσότερων ανδρών σε κίνδυνο. Αυτό συμβαίνει επειδή μερικές φορές, δεν υπάρχει αρκετή λίπανση όταν η γυναίκα βρίσκεται στην κορυφή. Κάτι τέτοιο προκαλεί έντονο πόνο στη διείσδυση. Η δύναμη της ώσης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε τραυματισμό. Όταν μια γυναίκα βρίσκεται στην κορυφή, συνήθως ελέγχει την κίνησή της με ολόκληρο το σωματικό της βάρος. Αυτό είναι κάτι που μπορεί επίσης να αποβεί επικίνδυνο, στην περίπτωση που δεν γίνεται σωστά.

Ιεραποστολική στάση

Ακόμα και η πιο βαρετή στάση θα μπορούσε να αφήσει έναν άνθρωπο με τον πιο φρικτό τραυματισμό του πέους. Σύμφωνα με ένα άρθρο στο NZ Herald, Βραζιλιάνοι ερευνητές παρατήρησαν πώς το 21% των καταγμάτων του πέους συνέβη με τον άνδρα πάνω από το αγαπημένο του πρόσωπο. Εξαιρετική προσοχή πρέπει να δίνεται λίγο πριν την κορύφωση. Όταν έχετε τον πλήρη έλεγχο της ταχύτητας και της ισχύος κάθε ώσης, αυτό μπορεί να οδηγήσει έναν άνδρα να χτυπήσει το πυελικό οστό χωρίς να το συνειδητοποιεί καν.

Στάση “στα τέσσερα”

Σύμφωνα με τη φυσιοθεραπεύτρια Kristi Latham, η οποία έχει ιδρύσει το Beyond Therapy and Wellness, η κολπική δακρύρροια μπορεί να συμβεί σε αυτή την στάση. Εάν υπάρχει ισχυρή διείσδυση σε λάθος γωνία, μπορεί να είναι απαραίτητες προσαρμογές της θέσης. Επιπλέον, αυτή η δημοφιλής στάση και οι πολλές άλλες παραλλαγές της μπορούν επίσης να προωθήσουν την διείσδυση κατά λάθος σε άλλες οπές.

Αντίστροφη cowgirl

Κάθεστε από πάνω του και ακουμπάτε πίσω με τα χέρια στο στήθος του αντί να γέρνετε προς τα εμπρός. Αυτή είναι μια στάση που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη. Μια μελέτη από το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας Πληροφοριών των ΗΠΑ αναφέρει ότι, όπως ο αγκώνας ή το γόνατο, το όρθιο πέος μπορεί να επεκταθεί υπερβολικά εάν ασκείτε υπερβολική ή συχνή προς τα κάτω πίεση στον άξονα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μύθος ή αλήθεια; Στερεότυπα για την σεξουαλική υγεία

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Αίτια - Συμπτώματα - Θεραπεία

Τι είναι το spooning και γιατί κάνει καλό στην υγεία;

Τα εκπληκτικά οφέλη της σεξουαλικής απόλαυσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορώ να κάνω σεξ με ταμπόν;

Σεξ περίοδος: Μπορείτε σίγουρα να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι το αίμα της εμμήνου ρύσεως λειτουργεί καλά ως φυσικό λιπαντικό, ενώ οι ίδιες νιώθουν μεγαλύτερη διέγερση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Ωστόσο, το σεξ με ταμπόν δεν συνιστάται.

Πώς να αριστεύσετε στην τέχνη του φιλιού

Σεξ φιλί: Το σωστό φιλί μπορεί να απογειώσει εσάς και τον ερωτικό σας σύντροφο, ταξιδεύοντάς σας σε κόσμους μαγικούς και ξυπνώντας όλες σας τις αισθήσεις. Πώς να το καταφέρετε λοιπόν, με αφετηρία τα δυο σας χείλη;

Πόσο σεξ είναι αρκετό σε μία σχέση;

Αρκετό σεξ: Κάθε σχέση είναι μοναδική και κάθε άνθρωπος ικανοποιείται διαφορετικά. Τι θα πρέπει να μας ενδιαφέρει ως προς την συχνότητα της σεξουαλικής επαφής;