Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

ΣΜΝ μητέρας: Πώς συνδέονται με μειωμένο βάρος γέννησης στην Παπούα Νέα Γουινέα;

ΣΜΝ μητέρας: Πώς συνδέονται με μειωμένο βάρος γέννησης στην Παπούα Νέα Γουινέα;

ΣΜΝ μητέρας: Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ) μπορούν να μειώσουν σημαντικά το βάρος των μωρών κατά τη γέννηση.

Το χαμηλό βάρος γέννησης δημιουργούν μεγάλες ανησυχίες στην Παπούα Νέα Γουινέα (PNG) ως κύριος παράγοντας κινδύνου για θανάτους νεογνών. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ) μπορούν να μειώσουν σημαντικά το βάρος των μωρών κατά τη γέννηση. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Med. Η μελέτη είναι η πρώτη που εξετάζει τον αντίκτυπο του Mycoplasma genitalium (MG) – ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου βακτηρίου που μπορεί να μολύνει το αναπαραγωγικό σύστημα – σε χαμηλότερα βάρη γέννησης, σε σχέση με άλλα ΣΜΝ όπως η γονόρροια και τα χλαμύδια.

Η Δρ Michelle Scoullar, κύρια ερευνήτρια στο πρόγραμμα Burnet’s Healthy Mothers, Healthy Babies, είπε ότι οι γυναίκες στο PNG είχαν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά MG στον κόσμο. «Δεν έχει αποδειχθεί προηγουμένως ότι το Mycoplasma genitalium έχει επίδραση στο βάρος γέννησης και έχουμε αποδείξει ότι μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο αγέννητο παιδί», είπε. «Η κατανόησή μας είναι ότι οι άνθρωποι δεν μελετούν συνήθως το Mycoplasma genitalium, επομένως δεν κάνουν δοκιμές για αυτό, ούτε το συμπεριλαμβάνουν σε μελέτες ΣΜΝ, ακόμη λιγότερο για να δουν τον αντίκτυπο σε μια έγκυο».

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η μόλυνση με MG μπορεί να μειώσει το βάρος γέννησης ενός μωρού κατά 167 γραμμάρια. Οι ταυτόχρονες λοιμώξεις από MG και γονόρροια μπορούν να μειώσουν το βάρος γέννησης κατά 442 γραμμάρια και μια διπλή μόλυνση από MG και χλαμύδια μπορεί να μειώσει το βάρος γέννησης κατά 265 γραμμάρια. Ο αντίκτυπος των λοιμώξεων από ΣΜΝ στα μωρά μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός με τον αντίκτυπο της ελονοσίας στο μειωμένο βάρος γέννησης.

“Το μέσο βάρος γέννησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι τυπικά 3,5 κιλά. Στο PNG, αυτό το μέσο βάρος γέννησης είναι ήδη χαμηλότερο από αυτό, επομένως οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση είναι σημαντική”, είπε ο Δρ Scoullar. «Οποιοδήποτε ζήτημα που προκαλεί ένα μωρό να μην μπορεί να μεγαλώσει τόσο πολύ στην εγκυμοσύνη είναι απόδειξη βλάβης στο μωρό, επομένως η αντιμετώπιση θεραπεύσιμων παραγόντων που μπορούν να οδηγήσουν σε χαμηλότερο βάρος γέννησης είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση του κινδύνου βρεφικών θανάτων».

Το MG είναι ένα πολύ λιγότερο γνωστό ΣΜΝ από άλλα ιάσιμα ΣΜΝ όπως η σύφιλη, η γονόρροια, τα χλαμύδια και η τριχομονάδα. Ο έλεγχος για MG δεν συνιστάται επί του παρόντος λόγω περιορισμένης γνώσης σχετικά με τη λοίμωξη και την ικανότητά της να γίνεται γρήγορα ανθεκτική στα αντιβιοτικά, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την πολυπλοκότητα της θεραπείας. «Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την κατανόησή μας για αυτή τη λοίμωξη, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα πώς να την αποτρέψουμε και να την αντιμετωπίσουμε», είπε ο Δρ Σκούλαρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

ΣΜΝ: Μόνο οι μισοί άνθρωποι θα το αποκάλυπταν στο νέο τους σεξουαλικό σύντροφο

Όλοι οι πιθανοί λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν σε αποβολή

Τι να κάνετε μετά το σεξ για να διασφαλίσετε ότι δεν θα κολλήσετε κάποια μόλυνση

ΕΟΔΥ: Δωρεάν εβδομάδα εξετάσεων για Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα 20-24/05

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημάδια πως ο σύντροφος σας μπορεί να είναι Ναρκισσιστής

Ναρκισισμός σύντροφος: Ο εντοπισμός ενδείξεων ότι ο σύντροφός σας μπορεί να παλεύει με τον ναρκισσισμό μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να πλοηγηθείτε πιο αποτελεσματικά στη δυναμική της σχέσης σας.

Ερευνητές αναπτύσσουν νέα τεχνική για τη διάγνωση διαταραχών της σεξουαλικής ανάπτυξης

Χρησιμοποιώντας αυτό το μοντέλο, μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τις συγκεκριμένες μοριακές αλλαγές που έχουν ως αποτέλεσμα εξασθενημένο σχηματισμό όρχεων και σπερματογένεση.

Τα τοξικά μικροπλαστικά είναι παντού, συμπεριλαμβανομένων και των sex toys

Sex toys: Η έρευνα ρίχνει φως στους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση διαφόρων τύπων σεξουαλικών παιχνιδιών, τονίζοντας την ανάγκη οι καταναλωτές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Όλο και περισσότεροι έφηβοι κάνουν σεξ κάτω από την ηλικία των 13 ετών

Έρευνα σεξ: Σύμφωνα με νέα έρευνα, όλο και περισσότερα αγόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν σεξ πριν κλείσουν τα 13. Οι αρχές δηλώνουν ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι ανησυχητικά, καλώντας έτσι τους γονείς να το γνωρίζουν.

Close Icon