Σεξουαλική Υγεία

Sexting: Απογειώστε την σχέση σας & ξυπνήστε τον πόθο από το κινητό

Sexting: Απογειώστε την σχέση σας & ξυπνήστε τον πόθο από το κινητό

Sexting: Η αποστολή ερωτικών μηνυμάτων από το κινητό έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη υγείας, όπως η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, της ικανοποίησης και της οικειότητας.

Καλά νέα για τους ανθρώπους που προτιμούν να επικοινωνούν μέσω emoji μελιτζάνας, ροδάκινου και σταγόνας βροχής! Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα δείχνει ότι το sexting μπορεί να έχει θετικά οφέλη για τις σχέσεις και την ψυχική μας υγεία. Στην έρευνα συμμετείχαν 1265 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα. Εκεί όρισε το sexting ως τη μεταφορά ρητών γυμνών φωτογραφιών μέσω κινητού τηλεφώνου. Περίπου οι μισοί (50,1%) των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι είχαν στείλει ένα σαφές κείμενο και τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων (65,5%) ανέφεραν ότι είχαν λάβει ένα.

Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του ατόμου, η σεξουαλική ικανοποίηση και η βελτίωση της οικειότητας και της εμπιστοσύνης με έναν ρομαντικό σύντροφο ήταν κοινά οφέλη. Οι γυναίκες (έναντι των ανδρών) και τα άτομα LGBTQ (έναντι των straight) είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν ανεπιθύμητα σεξ. Τα αρνητικά συναισθήματα από ανεπιθύμητα μηνύματα sexting κυμαίνονταν από αμηχανία έως αίσθημα παραβίασης και ανασφάλειας. Συνολικά, οι ρομαντικοί σύντροφοι ήταν οι πιο συνηθισμένοι αποδέκτες των sexts. Όμως, ενώ οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να στείλουν ένα σεξτ σε κάποιον με τον οποίο είχαν σχέση ρομαντικά, οι άνδρες ήταν πιο πιθανό από τις γυναίκες να στείλουν ένα άτομο με το οποίο είχαν σχέση σεξουαλικά, αλλά όχι ρομαντικά.

Καλά νέα για το Sexting

Δεδομένης της δημοτικότητας του sexting, οι συγγραφείς αποφάσισαν να εξετάσουν τα πιθανά οφέλη του. Τι ακριβώς είναι η γοητεία; Σύμφωνα με τους αποστολείς, ήταν η θετική ανατροφοδότηση και η προσοχή που έλαβαν ως αποτέλεσμα των σέξτ τους. Τι καλύτερο για την αυτοεκτίμησή σας από το να γνωρίζετε ότι ερεθίσατε με επιτυχία τον σύντροφό σας; Ωστόσο, μια σημαντική μειοψηφία αποστολέων περιέγραψε αυτήν την αύξηση της αυτοεκτίμησης ως ρηχή, ασήμαντη και/ή παροδική.

Η σεξουαλική ικανοποίηση ήταν ένα άλλο θετικό όφελος που συνήθως περιγράφεται: Το 16,8% των συμμετεχόντων ανέφεραν σεξουαλική διέγερση, αυνανισμό, οργασμό ή ενισχυμένες σωματικές σεξουαλικές επαφές ως αποτέλεσμα του sexting. Μερικοί περιέγραψαν την αποστολή ενός sext ως «προκαταρκτικό παιχνίδι πριν δει ο ένας τον άλλον» ή ως σεξουαλική επαφή από μόνη της. Περίπου το 7,4% των συμμετεχόντων πίστευαν ότι η αποστολή ενός σαφούς σεξ θα αυξήσει τις πιθανότητες μιας ζωντανής σεξουαλικής συνάντησης με τον παραλήπτη.

Για το 17,6% των συμμετεχόντων, το sexting ήταν ευεργετικό για τις υπάρχουσες ρομαντικές και σεξουαλικές τους σχέσεις. Μερικοί εξήγησαν ότι η αποστολή γυμνών φωτογραφιών έχτισε ένα αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στη σχέση τους. Οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν επίσης το sexting ως εργαλείο για τη διατήρηση της συναισθηματικής οικειότητας και του σεξουαλικού ενδιαφέροντος σε μακροχρόνιες ή μακρινές σχέσεις.

Δεν είναι πάντα ευχάριστη η εμπειρία

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν αρνητικά αποτελέσματα που σχετίζονται με την αποστολή τέτοιων μηνυμάτων. Οι γυναίκες σε αυτή τη μελέτη είχαν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να αναφέρουν ότι έλαβαν μη συναινετικά sexts. Οι συμμετέχοντες στο LGBTQ ήταν τρεις φορές πιο πιθανό από τους ετεροφυλόφιλους να αναφέρουν το ίδιο. Ανεξάρτητα από το φύλο και την ταυτότητα, όλοι οι αποδέκτες μη συναινετικών σεξτ αισθάνθηκαν μια σειρά αρνητικών συναισθηματικών εμπειριών, από αμηχανία έως αίσθημα παραβίασης και ανασφάλειας.

Ενώ άνδρες και γυναίκες ήταν εξίσου πιθανό να χαρακτηρίσουν την αποστολή ενός σαφούς σεξ ως διεγερτικό ή σεξουαλικά ευχάριστο, οι γυναίκες ήταν λιγότερο πιθανό να αναφέρουν ότι έλαβαν ένα τέτοιο. Το γεγονός ότι οι άνδρες φαίνεται να απολαμβάνουν να λαμβάνουν σεξτ περισσότερο από τις γυναίκες πιθανότατα οφείλεται σε διάφορους κοινωνιοβιολογικούς παράγοντες. Σε σύγκριση με τις γυναίκες, οι άνδρες ανταποκρίνονται περισσότερο στα οπτικά σεξουαλικά ερεθίσματα.

Για τις γυναίκες, η πορεία από την οπτική διέγερση στην διέγερση είναι πολύ λιγότερο άμεση. Τα συναισθήματα της σεξουαλικής επιθυμίας για τις γυναίκες τείνουν να έχουν περισσότερες ρίζες σε κοινωνιολογικούς και πολιτιστικούς παράγοντες. Ζούμε επίσης σε μια κουλτούρα που συχνά αντικειμενοποιεί σεξουαλικά τις γυναίκες. Συνδυάστε αυτούς τους παράγοντες και μπορείτε να δείτε πώς το ανεπιθύμητο sexting θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι λόγοι αποχής του συντρόφου από τις ερωτικές επαφές

Sexting : Δείτε πως θα σώσετε τον γάμο σας

Σεξ μέσω chat και πώς να το απογειώσεις

Οι μύθοι του sexting

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς αντιμετωπίζονται οι ξηροί οργασμοί

Ξηρός οργασμός: Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που οδηγούν στο φαινόμενο. Μερικές φορές είναι προσωρινός κι άλλες μπορεί να είναι μακροχρόνιος ή και μόνιμος. Οι ίδιοι οι ξηροί οργασμοί δεν αποτελούν ανησυχία για την υγεία, αλλά το υποκείμενο ζήτημα που τους προκαλεί μπορεί να απαιτεί θεραπεία σε ορισμένες περιπτώσεις.

Όταν ο αυνανισμός είναι η απάντησή σας στο στρες

Αυνανισμός οργασμός: Ο αυνανισμός απελευθερώνει ντοπαμίνη, μια χημική ουσία που σχετίζεται με την ευχαρίστηση. Με απλά λόγια, η ντοπαμίνη σας κάνει να νιώθετε καλά και σας ανεβάζει τη διάθεση. Επιπλέον, η ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία επίσης απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, της κύριας δηλαδή ορμόνης του στρες. Το άγγιγμα του εαυτού σας και η κορύφωση μπορούν να ενισχύσουν αυτές τις χημικές ουσίες και, κατά συνέπεια, να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο ήρεμοι.

To τακτικό σεξ φαίνεται να μειώνει τις πιθανότητες πρόωρης εμμηνόπαυσης

Σεξ εμμηνόπαυση: Γυναίκες που έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν 28% λιγότερες πιθανότητες να έχουν ήδη περάσει την εμμηνόπαυση σε σχέση με όσες είχαν σεξουαλική δραστηριότητα λιγότερο από μία φορά το μήνα.

Μπορώ να κάνω σεξ με ταμπόν;

Σεξ περίοδος: Μπορείτε σίγουρα να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι το αίμα της εμμήνου ρύσεως λειτουργεί καλά ως φυσικό λιπαντικό, ενώ οι ίδιες νιώθουν μεγαλύτερη διέγερση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Ωστόσο, το σεξ με ταμπόν δεν συνιστάται.

Πώς να αριστεύσετε στην τέχνη του φιλιού

Σεξ φιλί: Το σωστό φιλί μπορεί να απογειώσει εσάς και τον ερωτικό σας σύντροφο, ταξιδεύοντάς σας σε κόσμους μαγικούς και ξυπνώντας όλες σας τις αισθήσεις. Πώς να το καταφέρετε λοιπόν, με αφετηρία τα δυο σας χείλη;