Σεξουαλική Υγεία

Sex πρώτη φορά: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Ας υποθέσουμε ότι βγαίνετε με κάποιον καιρό και συζητάτε την προοπτική να κάνετε σεξ για πρώτη φορά μαζί. Φυσικά αισθάνεστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα πάτε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο και οι δυο σας συζητάτε για το πώς θα πάει. Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να πάρουν μια απροσδόκητη τροπή, λέγοντας για παράδειγμα μια ασυνήθιστη περίπλοκη λεπτομέρεια όπως το γεγονός ότι δεν το έχει ξανακάνει αυτό. Ότι είναι δηλαδή παρθένος ή παρθένα. Πώς προχωράτε; Ποιοι είναι οι κανόνες εδώ; Πώς την/τον κάνετε να αισθάνεται όσο πιο άνετα γίνεται και φροντίζετε η πρώτη του/της εμπειρία να πάει καλά; Η ιδέα της «παρθενίας» αντιμετωπίζεται με ποικίλους διαφορετικούς τρόπους στην κοινωνία και μέσω των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, από μια αμηχανία που πρέπει να απαλλαγείς με κάθε κόστος μέχρι την απόλυτη κατάσταση της αγνότητας και της αθωότητας.

Γενικά, αυτές οι αντικρουόμενες αντιλήψεις για την παρθενία διαχωρίζουν τις γραμμές του φύλου. Οι άνδρες που είναι παρθένοι είναι πιο πιθανό να θεωρούνται ως άξιοι συμπάθειας για την “ντροπιαστική” τους θέση, ενώ οι γυναίκες παρθένες είναι πιο πιθανό να θεωρούνται το απόλυτο ιδανικό σε αγνότητα και αθωότητα. Αν υποθέσουμε ότι η παρθένα με την οποία σκέφτεστε να κοιμηθείτε είναι γυναίκα, αξίζει να λάβετε υπόψη το σύνολο της κοινωνικής πίεσης που πιθανότατα αντιμετωπίζει σχετικά με την έννοια της παρθενίας της και τι σημαίνει να την χάσει. Πρέπει επίσης να σκεφτούμε ότι αυτή πρέπει να είναι μια σοβαρά σημαντική στιγμή για εκείνη. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικούς βαθμούς συναισθηματισμού σχετικά με την απώλεια της παρθενίας τους.

  • Για μερικούς ανθρώπους η παρθενία είναι κάτι που πρέπει να απαλλαγούν γρήγορα και χωρίς πολλές φανφάρες.
  • Για άλλους η παρθενία είναι μια πολύτιμη κατάσταση που πρέπει να χαθεί μόνο όταν βρεις κάποιον που αγαπάς αληθινά.
  • Τέλος, για κάποιους δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση σε κάθε περίπτωση, αφού αποτελεί ένα αρκετά ουδέτερο γεγονός που είναι ένα φυσιολογικό και χωρίς προβλήματα μέρος της ενηλικίωσης.

Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια για να συμβεί. Αν δεν είναι κάτι σπουδαίο, θα πρέπει να είστε ευγενικοί και προσεκτικοί, αλλά μπορεί να υπάρχει λιγότερη συναισθηματική προετοιμασία. Προσαρμόστε την προσέγγισή σας ανάλογα με τη στάση του συντρόφου σας, αλλά λανθασμένα θεωρώντας την ως σημαντικό γεγονός για εκείνη. Καλό θα ήταν αν υπάρχει μεγάλο χάσμα ηλικίας μεταξύ σας, να σκεφτείτε να μην το κάνετε. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες μπορεί να καταλήξουν να είναι στα 20 τους και μετά ακόμα παρθένες, αλλά γενικά η παρθενία τείνει να συσχετίζεται με τη μικρότερη ηλικία. Εάν σκέφτεστε να κοιμηθείτε με μια παρθένα που είναι πολύ νεότερη από εσάς αξίζει να επανεξετάσετε τη σχέση σας και την δυναμική της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Γιατί πολλοί σκέφτονται να εγκαταλείψουν το γάμο τους;

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.