Σεξουαλική Υγεία

Sex μελέτη: Για ποια πράγματα λέμε ψέματα στο σεξ;

Sex μελέτη: Για ποια πράγματα λέμε ψέματα στο σεξ;

Sex μελέτη: Οι άνδρες ανέφεραν ότι είχαν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους όταν δεν ήταν συνδεδεμένοι με τον ανιχνευτή ψέματος, ενώ οι γυναίκες είπαν ότι είχαν λιγότερους συντρόφους όταν δεν ήταν συνδεδεμένες με τον ανιχνευτή. 

Μελέτες δείχνουν ότι συχνά λέμε ψέματα για το σεξ, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των συντρόφων που είχαμε, της συχνότητας του έρωτα ή της ευχαρίστησης που λαμβάνουμε. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες εξαπατήσεις είναι μη αυτοεξυπηρετούμενες και επηρεάζονται από τις προσδοκίες του φύλου. Μια μελέτη από το 2022 ερεύνησε ανώνυμα 200 άτομα σχετικά με το ότι είναι ανέντιμοι στο πλαίσιο της σεξουαλικής τους ζωής.

Από αυτούς, το 92% είπε ότι ήταν σε θέση να θυμηθεί τέτοιο δόλο. Στη συνέχεια, οι ερευνητές ρώτησαν επιπλέον 330 άτομα για τι ακριβώς είπαν ψέματα. Ο συγγραφέας της μελέτης Christian L. Hart, PhD, λέει ότι τα περισσότερα κοινά ψέματα δεν ήταν «απαραιτήτως αυτοεξυπηρετούμενα», καθώς περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες ανέφεραν ότι προσποιούνταν οργασμούς και υπερβολική ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Η Clare Faulkner, ψυχοσεξουαλική ψυχοθεραπεύτρια και ψυχοθεραπεύτρια ζευγαριών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, λέει ότι η κλινική της εμπειρία υποδηλώνει ότι η προσποίηση οργασμού μπορεί να σχετίζεται με «ντροπή ή φόβο ότι κατά κάποιο τρόπο το άτομο λείπει»«Υπάρχει λοιπόν αυτή η ανάγκη να δείξεις έναν εαυτό που διαφέρει από τη δική του γνήσια εμπειρία», είπε στο Healthnews.

Στην έρευνα, οι γυναίκες ανέφεραν ότι έλεγαν ψέματα για οργασμό ή ευχαρίστηση πιο συχνά από τους άνδρες. Ο Faulkner λέει ότι έχει να κάνει με τις προσδοκίες από αυτούς. Επιπλέον, μπορεί να είναι πιο δύσκολο για τους άντρες να προσποιηθούν τον οργασμό, επειδή η σύντροφός τους μπορεί να δει αν υπήρξε εκσπερμάτιση. «Και όταν κάποιος μπει σε αυτόν τον κύκλο, είναι πολύ δύσκολο να τον σπάσει», πρόσθεσε.

Μερικοί άνθρωποι είναι ανοργασμικοί, που σημαίνει ότι δεν έχουν ποτέ οργασμό, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να το εκφράσουν αυτό σε μια σχέση, αν ο σύντροφός τους πιστεύει ότι μπορούν να οργασθούν ή ότι υπάρχει έλλειμμα, εξηγεί ο Faulkner. Δεν είναι όμως μόνο οι γυναίκες που προσποιούνται ότι έχουν οργασμούς. Μια έρευνα για την προσποίηση οργασμού 180 ανδρών και 101 φοιτητών κολεγίου διαπίστωσε ότι 1 στους 4 άνδρες και 1 στις 2 γυναίκες είχαν ποτέ προσποιηθεί τον οργασμό, κυρίως κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής με το πέος.

Οι πιο συχνά αναφερόμενοι λόγοι ήταν ότι ο οργασμός ήταν απίθανος, ήθελαν να τελειώσει η σεξουαλική επαφή ή ήθελαν να αποφύγουν αρνητικές συνέπειες, όπως να πληγώσουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους. Για εκείνους που υποψιάζονται ότι ο σύντροφός τους προσποιείται οργασμό, ο Faulkner προτείνει να προσέχουν τη χρήση κατηγορητικών λέξεων όπως «ψέματα». Αντίθετα, συνιστά τη δημιουργία ενός χώρου όπου μπορείτε να εξερευνήσετε την εμπειρία σας και τους λόγους πίσω από την ανάγκη να το κάνετε αυτό.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Το 2013, οι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο εξέτασαν 293 φοιτητές ηλικίας 18 και 25 ετών σχετικά με τη σεξουαλικότητα και άλλες συμπεριφορές ρόλων φύλου. Ενώ απαντούσαν στις ερωτήσεις, μερικοί μαθητές συνδέθηκαν με μια μηχανή πολυγράφου. Δεν ήξεραν ότι ο ανιχνευτής ψεύδους στην πραγματικότητα δεν λειτουργούσε. Όταν επρόκειτο για σεξουαλικές συμπεριφορές, οι συμμετέχοντες ένιωσαν πίεση να ανταποκριθούν όπως θα ήταν αναμενόμενο για το φύλο τους.

Για παράδειγμα, οι άνδρες ανέφεραν ότι είχαν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους όταν δεν ήταν συνδεδεμένοι με τον ανιχνευτή ψέματος. Οι γυναίκες, ωστόσο, είπαν ότι είχαν λιγότερους συντρόφους όταν δεν ήταν συνδεδεμένες με τον πολύγραφο. Συγκρίνοντας τα ευρήματα με μια παρόμοια μελέτη του 2003, οι ερευνητές βρήκαν μια σημαντική διαφορά. Στην τελευταία μελέτη, οι γυναίκες ανέφεραν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους από τους άνδρες όταν και οι δύο ήταν συνδεδεμένοι με έναν ανιχνευτή ψεύδους.

«Η κοινωνία έχει αλλάξει, ακόμη και τα τελευταία 10 χρόνια, και διάφοροι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών σε ορισμένους τομείς της σεξουαλικής συμπεριφοράς έχουν ουσιαστικά εξαφανιστεί», δήλωσε τότε ο Terri Fisher, συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής ψυχολογίας. στην πανεπιστημιούπολη Mansfield του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο. Στην έρευνα που διεξήγαγε ο Χαρτ, το 31% των ερωτηθέντων ανέφεραν ψέματα για τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που είχαν. Δεν υπήρχε σημαντική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Η ιστορία της κοινωνίας δείχνει ότι οι άνδρες που έχουν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους θεωρούνται πιο δυνατοί και πιο αρρενωποί, εξηγεί ο Faulkner. Εν τω μεταξύ, το θρησκευτικό ιδεώδες μιας γυναίκας ήταν κάποιος που παραμένει αγνός, ότι «κάπως είναι έλλειμμα για μια γυναίκα να είναι σεξουαλική». Ιστορικά, η απόλαυση είναι μια πιο ανδρική εμπειρία σε αντίθεση με μια γυναικεία απόλαυση. Είναι σχεδόν σαν να έχει μείνει ιστορικά έξω από την εξίσωση. Ευτυχώς, τα πράγματα αλλάζουν, ειδικά στη Δύση.

Πόσο σεξ κάνουμε;

Στο βιβλίο του “Everybody Lies”, ο επιστήμονας δεδομένων Seth Stephens-Davidowitz γράφει ότι οι Αμερικανοί αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν πολύ περισσότερα προφυλακτικά από αυτά που πωλούνται κάθε χρόνο, υποδηλώνοντας ότι οι άνθρωποι μπορεί να υπερβάλλουν πόσο συχνά κάνουν σεξ. «Στην κουλτούρα μας που έχει εμμονή με το σεξ, μπορεί να είναι δύσκολο να παραδεχτείς ότι απλά δεν έχεις τόσα πολλά», καταλήγει ο συγγραφέας.

Η έρευνα δείχνει ότι, πράγματι, κάνουμε λιγότερο σεξ. Για παράδειγμα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι από το 2000 έως το 2018, η σεξουαλική δραστηριότητα μειώθηκε μεταξύ των ανδρών στις ΗΠΑ ηλικίας 18 έως 24 ετών, με περίπου 1 στους 3 άνδρες αυτής της ηλικίας να μην αναφέρουν σεξουαλική δραστηριότητα το περασμένο έτος. Η σεξουαλική δραστηριότητα μειώθηκε επίσης μεταξύ ανδρών και γυναικών ηλικίας 25 έως 34 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε οι άντρες

Ο αντίκτυπος του συζυγικού στρες στην υγεία του ζευγαριού

Τι προκαλεί την αιμορραγία κατά την ωορρηξία;

5 συμβουλές πριν από το σεξ για να γίνει ακόμα πιο εκπληκτικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καραντίνα μπορεί να αναδείξει νέες πτυχές της σεξουαλικότητάς σας

Σεξουαλικότητα πτυχές: Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου τομείς που δεν επηρεάζονται πολύ από την πανδημία του COVID-19 και δυστυχώς το σεξ , η επιθυμία και η οικειότητα δεν είναι ένα από αυτά. 

Η "αράχνη μπανάνα" της Βραζιλίας βοηθά στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

Μετά την έγκριση της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών από την ρυθμιστική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας, το φάρμακο έχει πλέον περάσει στη δεύτερη από τις τρεις φάσεις πριν εγκριθεί προς πώληση. H De Lima δήλωσε ότι η ανακάλυψη μιας πιθανής θεραπείας για τη στυτική δυσλειτουργία είναι ένα μήνυμα "να μην καταστρέφουμε τα ζώα, ακόμη και τα δηλητηριώδη, επειδή υπάρχει μια πραγματική βιβλιοθήκη μορίων που είναι ακόμη άγνωστα".

Ασκήσεις που πρέπει να κάνουν οι άνδρες μετά τα 30 για να κάνετε boost στην τεστοστερόνη σας

Ενίσχυση Τεστοστερόνης: Ένα καλό επίπεδο τεστοστερόνης είναι απαραίτητο στους άνδρες επειδή βοηθά το σώμα να χτίσει μυϊκή μάζα, να διατηρήσει την οστική πυκνότητα, να αυξήσει τις τρίχες του σώματος και να φέρει αλλαγές στη φωνή τους όταν φτάνουν στην εφηβεία.