Σεξουαλική Υγεία

Sex life: Μια καθημερινή συνήθεια μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή

Sex life: Μια καθημερινή συνήθεια μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή

Sex life: Πώς μπορεί η αλλαγή μιας και μόνο καταστροφικής συνήθειας να έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην σεξουαλική σας ζωή;

Η διακοπή του καπνίσματος έχει άπειρα οφέλη για την υγεία, αλλά ξέρατε ότι μπορεί επίσης να ενισχύσει τη σεξουαλική σας ζωή; Το κάπνισμα δεν κάνει καλό σε κανένα μέρος του σώματος – είτε είναι το δέρμα, οι πνεύμονες, η καρδιά ή το αναπαραγωγικό σύστημα. Εκτός από την καταστροφή στο ανοσοποιητικό σας σύστημα, θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα στην κρεβατοκάμαρά σας. Διάφορες ερευνητικές μελέτες έχουν αποδείξει μια σχέση μεταξύ του καπνίσματος και της παρεμπόδισης της σεξουαλικής ζωής.

 

Το κάπνισμα οδηγεί στο σχηματισμό ελεύθερων ριζών που προκαλούν οξειδωτική βλάβη στο DNA του σπέρματος του αρσενικού, προκαλώντας αλλαγές στις παραμέτρους του σπέρματος όπως ανώμαλο σχήμα, μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων και αλλοιωμένη κινητικότητα σπέρματος. Το βαρύ κάπνισμα στους άνδρες μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μηδενικό αριθμό σπερματοζωαρίων.

Επιπτώσεις του καπνίσματος και στα δύο φύλα

Το κάπνισμα σε όλες του τις μορφές μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική υγεία όλων των φύλων. Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει διαταραχές σεξουαλικής δυσλειτουργίας, όπως:

  • η στυτική δυσλειτουργία,
  • προβλήματα στη στύση και τη διατήρηση του πέους σε όρθια κατάσταση,
  • και μειωμένη επιθυμία για σεξ.

 

Το κάπνισμα βλάπτει τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία που βοηθούν στην επίτευξη στύσης. Στις γυναίκες, το κάπνισμα προκαλεί μείωση των αποθεμάτων των ωοθηκών, οδηγώντας σε ξηρότητα του κόλπου και επώδυνο σεξ. Προκαλεί επίσης χαμηλή λίμπιντο στις γυναίκες. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να αναστρέψει τις περισσότερες από αυτές τις συνήθεις ανησυχίες για τη σεξουαλική υγεία. Τώρα που γνωρίζετε τη ζημιά που προκαλείται στη σεξουαλική σας ζωή από το κάπνισμα, διαβάστε για τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος για τη βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης.

  • Ταχύτερη διέγερση: Η διακοπή του καπνίσματος οδηγεί σε αυξημένη σεξουαλική διέγερση, όρεξη και μεγαλύτερη ικανοποίηση στην κρεβατοκάμαρα, με μελέτες να υποδεικνύουν ότι οι μη καπνιστές άνδρες έκαναν διπλάσιο σεξ σε σύγκριση με τους ομολόγους τους που καπνίζουν.
  • Πιο γρήγορες και πιο σταθερές στύσεις: Οι άντρες που κόβουν το κάπνισμα έχει δει ότι βιώνουν πιο σταθερές και γρήγορες στύσεις. Η νικοτίνη που υπάρχει στα τσιγάρα οδηγεί σε συστολή των αιμοφόρων αγγείων και περιορίζει τη ροή του αίματος που απαιτείται για τη διατήρηση της στύσης.

  • Βελτιωμένη σεξουαλική απόδοση: Έχετε βιώσει ποτέ μια γρήγορη ηρεμία στη σεξουαλική σας επιθυμία μετά το κάπνισμα; Αν είναι έτσι, τότε το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του υπνοδωματίου σας. Το κάπνισμα εμποδίζει την ικανότητα του σώματος να μεταφέρει οξυγόνο το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή του 90%της ενέργειάς μας. Ναι καλά ακούσατε! Το επίμονο κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει απώλεια αντοχής και δύσπνοια.
  • Αυξημένη ικανοποίηση για εσάς και τον σύντροφό σας: Η μείωση της λίμπιντο, με αδυναμία διέγερσης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μη βέλτιστη σεξουαλική απόδοση – αφήνοντας τόσο εσάς όσο και τον σύντροφό σας λιγότερο ικανοποιημένους. Έτσι, όταν πρόκειται για ευχάριστη σεξουαλική ζωή, χρειάζονται δύο!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα πρώτα προφυλακτικά σε τόνους δέρματος στον κόσμο για πιο ρεαλιστικό σεξ

Τι θέλουν οι άντρες στο sex αλλά δεν θα το ζητήσουν;

Συμβουλές για να γίνετε καλύτερη στο σεξ

Οι άνδρες που ενδιαφέρονται για το σεξ ζουν περισσότερο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε ωραίο και γρήγορο σεξ;

Γρήγορο σεξ: Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τις συζητήσεις σχετικά με την οικειότητα με σεβασμό, συναίνεση και σεβασμό τόσο για τις ανάγκες όσο και για τα όρια των συντρόφων.

Τι θα περάσει το σώμα σου μετά από γέννηση διδύμων;

Εγκυμοσύνη δίδυμα: Η αύξηση βάρους είναι συνήθως υψηλότερη με τα δίδυμα, καθώς το σώμα χρειάζεται να φιλοξενήσει την ανάπτυξη δύο εμβρύων. Αυτό το αυξημένο βάρος μπορεί να συμβάλει στην κόπωση και σε πιθανές επιπλοκές, όπως ο διαβήτης κύησης ή η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Πώς μπορεί να είναι οι σεξουαλικές σας σχέσεις μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Η σεξουαλική υγεία μετά την εμμηνόπαυση περιλαμβάνει την προσαρμογή στις σωματικές αλλαγές, τη διατήρηση ανοιχτής επικοινωνίας και την προτεραιότητα της συναισθηματικής ευεξίας.

Αυξημένος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων υγείας για τους νέους LGB επιζώντες καρκίνου

LGB καρκίνος: Επισημαίνεται η ανάγκη για εξειδικευμένη φροντίδα και προσοχή για τους νέους LGB κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία του καρκίνου για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου χρόνιων προβλημάτων υγείας

Πώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη λίμπιντο;

Ύπνος libido: Αναγνωρίζοντας την περίπλοκη σύνδεση μεταξύ ύπνου και σεξουαλικής λειτουργίας, τα άτομα μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να εξασφαλίσουν επαρκή ανάπαυση.

Ποιος ο ρόλος της άσκησης στην αντιμετώπιση της επιλόχειας κατάθλιψης;

Επιλόχεια κατάθλιψη: Μεταξύ 50% και 75% όλων των γυναικών εμφανίζουν κάποιο βαθμό καταθλιπτικών συμπτωμάτων μετά τον τοκετό και 10% έως 15% εμφανίζουν συμπτώματα αρκετά σοβαρά ώστε να διαγνωστούν ως επιλόχεια κατάθλιψη.