Σεξουαλική Υγεία

Sex facts: Σχεδόν οι μισοί ενήλικες κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού

Sex facts: Σχεδόν οι μισοί ενήλικες κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού

Sex facts: Το 49% των ανθρώπων έκαναν σεξ στο πρώτο ραντεβού, με τους άνδρες να είναι πιο ανοιχτοί σε αυτό από τις γυναίκες.

Μια έρευνα του Lovehoney αποκάλυψε ότι σχεδόν οι μισοί ενήλικες έκαναν σεξ στο πρώτο ραντεβού. Η μελέτη διεξήχθη από την εταιρεία σεξουαλικής ευεξίας, η οποία ερεύνησε περισσότερους από 2.000 ενήλικες. Διαπίστωσαν ότι το 49% των ανθρώπων έκαναν σεξ στο πρώτο ραντεβού, με τους άνδρες να είναι πιο ανοιχτοί σε αυτό από τις γυναίκες.

Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς λόγους για να κάνετε σεξ στο πρώτο ραντεβού περιλαμβάνουν:

  • το να το απολαμβάνετε (53%),
  • για να δείτε αν είστε σεξουαλικά συμβατοί αμέσως (46%)
  • και επειδή σας κάνει να συνδεθείτε πιο γρήγορα (26%).

Εν τω μεταξύ, το 20% είπε ότι τους αρέσει να δουν αν ο άλλος αποδέχεται τις στροφές του πριν εμπλακεί συναισθηματικά και το 16% των ανθρώπων είπε ότι αυτό ηρεμεί τα νεύρα τους. Μεταξύ εκείνων που είπαν ότι δεν έκαναν ποτέ σεξ στο πρώτο ραντεβού, ο πιο συνηθισμένος λόγος ήταν ότι δεν αισθάνονται άνετα να κάνουν σεξ με κάποιον που δεν γνωρίζουν πολύ καλά (47%).

Ακολούθησε το να μην «πιστεύουμε» στο να κάνουμε σεξ στο πρώτο ραντεβού (38%) και να απολαμβάνουμε σεξ μόνο με άτομα με τα οποία έχουν συναισθηματική σχέση (32%), που ήταν ο τρίτος πιο συνηθισμένος λόγος. Η ολοκλήρωση των 5 κορυφαίων λόγων ήταν να έχεις έναν «κανόνα» σχετικά με το να μην κοιμάσαι με κάποιον στο πρώτο ραντεβού (25%) και να γνωρίζεις τα ΣΜΝ και την εγκυμοσύνη (17%).

Και αν είστε λάτρης των ζωδίων, ανακάλυψαν επίσης ότι οι Αιγόκεροι (55%) και οι Ζυγοί (54%) ήρθαν στην κορυφή όταν πρόκειται για σεξ για πρώτο ραντεβού. Ενώ ο Παρθένος, ο Σκορπιός και ο Δίδυμος συμπληρώνουν τα πέντε κορυφαία ζώδια που είναι πιο πιθανό να κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού. Ως μέρος της μελέτης, η Lovehoney συνεργάστηκε με τη θεραπεύτρια σχέσεων, σεξ και ψυχικής υγείας Rachel Wright, η οποία είπε: «Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για σεξ. Και μιλάω για το σεξ με τον ορισμό της μιας ουσιαστικής εμπειρίας ευχαρίστησης».

Για μερικούς ανθρώπους, η άμεση σεξουαλική επαφή είναι απίστευτα χρήσιμη για να καθορίσουν εάν θέλουν να πάνε σε δεύτερο ραντεβού και για άλλους αισθάνονται εντελώς απρόσιτη επειδή πρέπει να έχουν μια εδραιωμένη συναισθηματική σχέση με το άτομο πριν μπορέσουν να έχουν φύλο. Όπου κι αν πέσετε σε αυτό το φάσμα είναι απολύτως εντάξει. Μιλήστε με το άτομο με το οποίο θα βγείτε για αυτό. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και με το άτομο με το οποίο θα βγείτε έξω σχετικά με τις προσδοκίες σας από τον εαυτό σας και από εκείνον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η άσκηση βοηθάει στην σεξουαλική ευεξία των ανδρών;

Η επέμβαση κήλης δημιουργεί πρόβλημα στην σεξουαλική επαφή;

Πότε φτάνουν οι άνδρες στην σεξουαλική τους αιχμή;

Γιατί το σεξ είναι καλύτερο όταν είστε ερωτευμένοι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι τα υγρά όνειρα κάτι το φυσιολογικό ή όχι;

Υγρά όνειρα: Τα υγρά όνειρα, γνωστά και ως οργασμοί ύπνου, είναι ένα φυσιολογικό και φυσικό φαινόμενο, ιδιαίτερα κατά την εφηβεία και τη νεαρή ενήλικη ζωή, αλλά μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε ηλικία.

  Η εκσπερμάτιση μειώνει συχνά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη;

Έτσι, ενώ η σχέση μεταξύ της συχνότητας της εκσπερμάτωσης και του καρκίνου του προστάτη δεν είναι πλήρως κατανοητή και υπάρχει πραγματική ανάγκη για περισσότερη έρευνα, η συχνή εκσπερμάτιση (εντός λογικής) σίγουρα δεν θα βλάψει, πιθανώς κάνει καλό και επομένως θα πρέπει να αποτελεί μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής ενός άνδρα.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει το στήθος και πότε σταματά η ανάπτυξή του;

Στήθος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του μαστού είναι μια φυσική και δυναμική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την εφηβεία και μερικές φορές μέχρι την πρώιμη ενήλικη ζωή.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει και πότε σταματά η ανάπτυξη του πέους;

Πέος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του πέους είναι μια φυσική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Είναι το σεξ τρόπος για να χωρίσετε κάποιον χωρίς να τον πληγώσετε ανεπανόρθωτα;

Χωρισμός πληγή: Η χρήση του σεξ ως μέσου για να χωρίσετε με κάποιον γενικά δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συναισθηματική βλάβη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.