Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή : Tips για να είστε υγιής

Σεξουαλική ζωή : Tips για να είστε υγιής

Σεξουαλική ζωή : Ως γυναίκα, δεν πρέπει να φοβάστε να αναλάβετε τον έλεγχο της σεξουαλικής σας υγείας και ασφάλειας. Το να είσαι προετοιμασμένος, να είσαι έτοιμος και να είσαι ασφαλής είναι υγιής και σοφός.

Εάν είστε σεξουαλικά ενεργός ή έχετε στο παρελθόν, είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά για ΣΜΝ. Ορισμένες ασθένειες που προσβάλλονται μέσω σεξουαλικών συναντήσεων δεν προκαλούν σημαντικά συμπτώματα ή σημεία μέχρι αρκετές εβδομάδες, μήνες ή ακόμη και χρόνια μετά τη σύσπασή τους. Μέχρι τη στιγμή που θα ανακαλύψετε ότι έχετε το STI, ενδέχεται να το έχετε κοινοποιήσει εν αγνοία σας σε κάποιον. Παρομοίως, ένας συνεργάτης μπορεί να μοιράζεται εν γνώσει σας ένα STI μαζί σας.

Χρησιμοποιείτε προστασία κάθε φορά

  • Μπορεί να μοιάζει με απλή συμβουλή, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την εγκυμοσύνη και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης ΣΜΝ είναι να χρησιμοποιείτε σωστά την προστασία φραγμού κάθε φορά που έχετε σεξουαλική επαφή. Τα ανδρικά προφυλακτικά είναι η πιο κοινή μορφή προστασίας. Εάν ο σύντροφός σας δεν θέλει να χρησιμοποιήσει ανδρικό προφυλακτικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυναικείο προφυλακτικό. (Περισσότερα δεν είναι καλύτερα – η χρήση προφυλακτικού ανδρών και γυναικών μπορεί να προκαλέσει θραύση του ενός ή και των δύο.)  Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας είστε αλλεργικοί στα παραδοσιακά προφυλακτικά λατέξ, διατίθενται προφυλακτικά πολυουρεθάνης. Επίσης, τα φυσικά προφυλακτικά, συχνά κατασκευασμένα από δέρμα αρνιού, μπορούν να αποτρέψουν την εγκυμοσύνη, αλλά δεν προστατεύουν από τον ιό HIV ή άλλες ΣΜΝ. Μπορείτε να αγοράσετε προφυλακτικά το πολύ σε οποιοδήποτε κατάστημα φαρμακείων ή μαζικής αγοράς. Το γραφείο του γιατρού σας ή το τοπικό τμήμα υγείας μπορεί να προσφέρει δωρεάν προφυλακτικά.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί
  • Να είστε ειλικρινείς για το σεξουαλικό σας παρελθόν, τις προτιμήσεις σας και την απόφασή σας να εξασκήσετε ασφαλές σεξ. Με αυτόν τον τρόπο, εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να επικοινωνείτε ανοιχτά. Είναι σημαντικό οι δύο να μοιραστείτε το σεξουαλικό σας ιστορικό, ώστε να μπορείτε να μάθετε για πιθανές ΣΜΝ ή ασθένειες. Ορισμένες STI δεν είναι ιάσιμες. θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε προστασία για να αποτρέψετε τη λήψη τυχόν ανίατων STI από έναν συνεργάτη. Επίσης, συζητώντας το παρελθόν σας ανοίγει το δρόμο για να μιλήσετε για δοκιμές για STI.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική ζωή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξ στομάχι : Λόγοι που πονάει μετά την σεξουαλική ζωή

Σεξ και κατάθλιψη : Δείτε πως το ένα επηρεάζει το άλλο

Σεξ : Τα οφέλη του στην υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κράμπες περιόδου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περίοδος Πόνος: Καταστάσεις όπως η ενδομητρίωση ή τα ινομυώματα της μήτρας μπορεί να προκαλέσουν κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Η αντιμετώπιση της αιτίας είναι το κλειδί για τη μείωση του πόνου. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες που δεν προκαλούνται από άλλη πάθηση τείνουν να μειώνονται με την ηλικία και συχνά βελτιώνονται μετά τον τοκετό.

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Δείτε πως διαμορφώνει την σεξουαλική ζωή των εφήβων

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για ADHD, η οποία είναι επίσης γνωστή ως διαταραχή έλλειψης προσοχής (ADD), αν και αυτό θεωρείται παρωχημένος όρος. Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων μπορεί να αναγνωρίσει τον όρο, αλλά δεν ξέρει τι συνεπάγεται ή ακόμα και τι σημαίνει.

Κολπικές μολύνσεις : Δείτε πως επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή

Κολπικές μολύνσεις : Οι κολπικές μολύνσεις ζύμης είναι αρκετά κοινός η κατάσταση της υγείας. Μπορούν να προκαλέσουν ανώμαλη κολπική απόρριψη , δυσφορία κατά την ούρηση και φαγούρα και κάψιμο στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να το καθιστούν άβολο να κάνουμε σεξ.

Συμβουλές για να χαρείτε το σεξ στην τρίτη ηλικία

Σεξουαλική Υγεία: Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσιολογικό για εσάς και τον/την σύντροφό σας να έχετε διαφορετικές σεξουαλικές ικανότητες και ανάγκες. Να είστε ανοιχτοί στην εύρεση νέων τρόπων απόλαυσης της σεξουαλικής επαφής και οικειότητας.

Έλξη : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε

Έλξη : Το σεξ μπορεί να είναι η απόλυτη έκφραση ρομαντικής αγάπης και οικειότητας. Ή ένα συναισθηματικό τρενάκι. Ή ένα ανακουφιστικό έντασης. Ή είναι όλα σχετικά με την αναπαραγωγή. Ή είναι απλά μια καλή στιγμή. Μπορεί να είναι όλα αυτά και πολλά άλλα.

Σεξουαλική ζωή : Tips για να αποκτήσετε απόγονο

Σεξουαλική ζωή : Εάν δεν έχετε συλλάβει ακόμα, μπορεί να έχετε ακούσει φήμες για πράγματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να επηρεάσετε το φύλο του μωρού σας. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε λύσεις για να το πετύχετε.