Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία : Μάθετε τους διαφορετικούς τύπους σεξουαλικότητας

Σεξουαλική υγεία : Μάθετε τους διαφορετικούς τύπους σεξουαλικότητας

Σεξουαλική υγεία :  Η σεξουαλικότητα έχει να κάνει με τον τρόπο που αναγνωρίζετε, πώς βιώνετε σεξουαλική και ρομαντική έλξη (αν το κάνετε), και το ενδιαφέρον και τις προτιμήσεις σας σχετικά με τις σεξουαλικές και ρομαντικές σχέσεις και συμπεριφορά.

Ποιος είναι ο σεξουαλικός ή ρομαντικός σύντροφός σας σε μια δεδομένη στιγμή στο χρόνο δεν καθορίζει απαραίτητα αυτό το μέρος του ποιοι είστε. Η σεξουαλικότητα μπορεί να είναι ρευστή – αλλάζει σε διαφορετικές καταστάσεις για ορισμένους και με την πάροδο των ετών για άλλους.

Η παρατήρηση των προτύπων σεξουαλικής και ρομαντικής έλξης, συμπεριφοράς και προτιμήσεων με την πάροδο του χρόνου είναι ένας τρόπος για να κατανοήσετε καλύτερα τη σεξουαλική σας ταυτότητα ή τον ρομαντικό προσανατολισμό σας.

Allosexual

  • Μια λέξη και κατηγορία που περιγράφουν εκείνους που βιώνουν σεξουαλική έλξη. Η χρήση αυτού του όρου συμβάλλει στην ομαλοποίηση της εμπειρίας ως ασεξουαλική και παρέχει μια πιο συγκεκριμένη ετικέτα για να περιγράψει αυτούς που δεν ανήκουν στην ασεξουαλική κοινότητα.

Αλλοσεξισμός

  • Αυτό αναφέρεται σε κανόνες, στερεότυπα και πρακτικές στην κοινωνία που λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα ανθρώπινα όντα βιώνουν, ή πρέπει να βιώνουν, σεξουαλική έλξη.
  • Ο αλλοσεξισμός παρέχει προνόμια σε όσους βιώνουν έλξη και οδηγούν σε προκαταλήψεις και διαγραφή των ασεξουαλικών ανθρώπων.

Ανδροσεξουαλική

  • Ένας όρος που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία σεξουαλικής ή ρομαντικής έλξης σε άνδρες, άνδρες ή αρρενωπότητες. Αυτός ο όρος περιλαμβάνει σκόπιμα έλξη σε όσους αναγνωρίζονται ως άνδρες, αρσενικά ή αρσενικά, ανεξάρτητα από τη βιολογία, την ανατομία ή το φύλο που έχει ανατεθεί κατά τη γέννηση.

Αφυλος

  • Η σεξουαλική ταυτότητα ή προσανατολισμός περιλαμβάνει άτομα που δεν βιώνουν σεξουαλική έλξη σε άλλους οποιουδήποτε φύλου.
  • Αναφέρεται επίσης ως «άσσοι», μερικοί άνθρωποι που είναι ασεξουαλικοί βιώνουν ρομαντική έλξη σε άτομα ενός ή πολλών φύλων.

Αρωματικός

  • Ένας ρομαντικός προσανατολισμός που περιγράφει τους ανθρώπους που βιώνουν λίγη ή καθόλου ρομαντική έλξη , ανεξάρτητα από το φύλο ή το φύλο.

Αυτοσεξουαλικό

  • Ένα άτομο που προσελκύεται σεξουαλικά από τον εαυτό τους. Η επιθυμία κάποιου να συμμετάσχει σε σεξουαλική συμπεριφορά όπως ο αυνανισμός δεν καθορίζει εάν είναι αυτοφυλόφιλος.

Αυτόματη

  • Ένας ρομαντικός προσανατολισμός που περιγράφει ένα άτομο που προσελκύεται ρομαντικά στον εαυτό τους. Εκείνοι που ταυτοποιούνται ως αυτόματο συχνά αναφέρουν ότι βιώνουν τη σχέση που έχουν με τον εαυτό τους ως ρομαντικά.

Ακολουθεί βίντεο για τηνσεξουαίκή υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κοινωνικό άγχος : Συμβουλές για να το ξεπεράσετε

Νέα επιστημονική μελέτη για τη συσχέτιση αλκοόλ και καρκίνου

Καρμικές σχέσεις : Δείτε πως θα τις αναγνωρίσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.

Συμβουλές για απολαυστική σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά

Σεξ Εμμηνόπαυση: Οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά το σόλο παιχνίδι διατηρεί τη σεξουαλική ενέργεια ζωντανή. Το να είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι σεξουαλικός/ή. Η σεξολόγος Sheri Winston συνιστά να αυνανίζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα.