Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία : Μάθετε τους διαφορετικούς τύπους σεξουαλικότητας

Σεξουαλική υγεία : Μάθετε τους διαφορετικούς τύπους σεξουαλικότητας

Σεξουαλική υγεία :  Η σεξουαλικότητα έχει να κάνει με τον τρόπο που αναγνωρίζετε, πώς βιώνετε σεξουαλική και ρομαντική έλξη (αν το κάνετε), και το ενδιαφέρον και τις προτιμήσεις σας σχετικά με τις σεξουαλικές και ρομαντικές σχέσεις και συμπεριφορά.

Ποιος είναι ο σεξουαλικός ή ρομαντικός σύντροφός σας σε μια δεδομένη στιγμή στο χρόνο δεν καθορίζει απαραίτητα αυτό το μέρος του ποιοι είστε. Η σεξουαλικότητα μπορεί να είναι ρευστή – αλλάζει σε διαφορετικές καταστάσεις για ορισμένους και με την πάροδο των ετών για άλλους.

Η παρατήρηση των προτύπων σεξουαλικής και ρομαντικής έλξης, συμπεριφοράς και προτιμήσεων με την πάροδο του χρόνου είναι ένας τρόπος για να κατανοήσετε καλύτερα τη σεξουαλική σας ταυτότητα ή τον ρομαντικό προσανατολισμό σας.

Allosexual

  • Μια λέξη και κατηγορία που περιγράφουν εκείνους που βιώνουν σεξουαλική έλξη. Η χρήση αυτού του όρου συμβάλλει στην ομαλοποίηση της εμπειρίας ως ασεξουαλική και παρέχει μια πιο συγκεκριμένη ετικέτα για να περιγράψει αυτούς που δεν ανήκουν στην ασεξουαλική κοινότητα.

Αλλοσεξισμός

  • Αυτό αναφέρεται σε κανόνες, στερεότυπα και πρακτικές στην κοινωνία που λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα ανθρώπινα όντα βιώνουν, ή πρέπει να βιώνουν, σεξουαλική έλξη.
  • Ο αλλοσεξισμός παρέχει προνόμια σε όσους βιώνουν έλξη και οδηγούν σε προκαταλήψεις και διαγραφή των ασεξουαλικών ανθρώπων.

Ανδροσεξουαλική

  • Ένας όρος που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία σεξουαλικής ή ρομαντικής έλξης σε άνδρες, άνδρες ή αρρενωπότητες. Αυτός ο όρος περιλαμβάνει σκόπιμα έλξη σε όσους αναγνωρίζονται ως άνδρες, αρσενικά ή αρσενικά, ανεξάρτητα από τη βιολογία, την ανατομία ή το φύλο που έχει ανατεθεί κατά τη γέννηση.

Αφυλος

  • Η σεξουαλική ταυτότητα ή προσανατολισμός περιλαμβάνει άτομα που δεν βιώνουν σεξουαλική έλξη σε άλλους οποιουδήποτε φύλου.
  • Αναφέρεται επίσης ως «άσσοι», μερικοί άνθρωποι που είναι ασεξουαλικοί βιώνουν ρομαντική έλξη σε άτομα ενός ή πολλών φύλων.

Αρωματικός

  • Ένας ρομαντικός προσανατολισμός που περιγράφει τους ανθρώπους που βιώνουν λίγη ή καθόλου ρομαντική έλξη , ανεξάρτητα από το φύλο ή το φύλο.

Αυτοσεξουαλικό

  • Ένα άτομο που προσελκύεται σεξουαλικά από τον εαυτό τους. Η επιθυμία κάποιου να συμμετάσχει σε σεξουαλική συμπεριφορά όπως ο αυνανισμός δεν καθορίζει εάν είναι αυτοφυλόφιλος.

Αυτόματη

  • Ένας ρομαντικός προσανατολισμός που περιγράφει ένα άτομο που προσελκύεται ρομαντικά στον εαυτό τους. Εκείνοι που ταυτοποιούνται ως αυτόματο συχνά αναφέρουν ότι βιώνουν τη σχέση που έχουν με τον εαυτό τους ως ρομαντικά.

Ακολουθεί βίντεο για τηνσεξουαίκή υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κοινωνικό άγχος : Συμβουλές για να το ξεπεράσετε

Νέα επιστημονική μελέτη για τη συσχέτιση αλκοόλ και καρκίνου

Καρμικές σχέσεις : Δείτε πως θα τις αναγνωρίσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Σεξ: Τα καλύτερα φυσικά λιπαντικά είναι αυτά που μιμούνται τις φυσικές σωματικές εκκρίσεις αξιόπιστης πηγής. Τα φυσικά λιπαντικά μπορεί να περιλαμβάνουν είδη οικιακής χρήσης ή εμπορικά προϊόντα που οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν ως φυσικά.

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος των γυναικολογικών εξετάσεων

Άγχος γυναικολόγος: Οι εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μη φυσιολογικά κύτταρα στον τράχηλο της μήτρας, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν όταν είναι προκαρκινικά έναντι όταν είναι καρκινικά.