Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή: Πώς η νυχτερινή βάρδια επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή και τη σεξουαλική υγεία σας

Σεξουαλική ζωή: Πώς η νυχτερινή βάρδια επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή και τη σεξουαλική υγεία σας

Σεξουαλική ζωή: Οι νυχτερινές βάρδιες μπορεί να είναι επιβλαβείς για τη σεξουαλική σας ζωή και τη σεξουαλική σας υγεία .

Η δουλειά σας μπορεί να απαιτεί από εσάς να εργάζεστε νωρίς τα ξημερώματα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στην κρεβατοκάμαρα. Η εργασία στη νυχτερινή βάρδια μπορεί να δημιουργήσει μια σειρά από προκλήσεις στη ζωή σας, από την ανάγκη να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ύπνου σας για να είστε παρόντες και ξύπνιοι τη νύχτα, μέχρι να βρείτε χρόνο για να διατηρήσετε μια ενεργή κοινωνική ζωή με άλλους. Όπως ήταν αναμενόμενο, μπορεί επίσης να είναι επιβλαβές για τη σεξουαλική σας ζωή και τη σεξουαλική σας υγεία.

Αν και είναι αναμφίβολα αλήθεια ότι η νυχτερινή βάρδια μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική σας υγεία, υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να καταπολεμήσετε τις επιπτώσεις της και να διατηρήσετε μια ζωντανή, ικανοποιητική σεξουαλική ζωή .

Είναι σημαντικό να διαπιστωθεί ότι ο αντίκτυπος της νυχτερινής βάρδιας στη σεξουαλική υγεία είναι ένα πραγματικό, ίσως κοινό, ζήτημα για πολλούς ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι κατέχουν θέσεις εργασίας με βάρδιες στην Ελλάδα. αυτό από μόνο του σαν γεγονός καθιστά αρκετά δύσκολη μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Οι εργαζόμενοι σε βάρδιες είναι οι υπάλληλοι που εργάζονται τη νύχτα, εκείνοι που εργάζονται μόνιμα σ ε νυχτερινό ωράριο και οι άλλοι που έχουν εκ περιτροπής βάρδιες . Στην τελευταία κατηγορία, οι εργαζόμενοι μπορεί να υποχρεωθούν να εργάζονται περιστασιακά την ημερήσια βάρδια αλλά και να συμπληρώνουν τη βραδινή βάρδια όταν είναι απαραίτητο. Οι κιρκάδιοι ρυθμοί στο σώμα μας ελέγχουν τους φυσικούς μας κύκλους ύπνου-αφύπνισης μαζί με πολλές άλλες βιολογικές διεργασίες που συμβαίνουν σε 24ωρο κυκλικό μοτίβο, όπως ο μεταβολισμός και η ορμονική απελευθέρωση. Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες που επί του παρόντος πιστεύουμε ότι διέπουν τον κιρκάδιο ρυθμό του σώματός μας: η έκθεση στο φως της ημέρας και το μικροβίωμα μας.

Το να πας ενάντια σε αυτούς τους φυσικούς ρυθμούς μπορεί να προκαλέσει άγχος στο σώμα, επηρεάζοντας πολύ περισσότερο από την κούραση. Η εργασία με βάρδιες μπορεί να μειώσει τη διάρκεια της ζωής και να καταστείλει την παραγωγή ορμονών, οδηγώντας σε σεξουαλικές δυσλειτουργίες και στειρότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έξι προληπτικές συμβουλές για να αποφύγετε τα επείγοντα

Εντάξτε το σεξ στη διασκέδασή σας!

Πόσος καιρός είναι υπερβολικά πολύς χωρίς σεξ;

Τα 3 κορυφαία μυστικά για την επιλογή γυναικείου οργασμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα