Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή: Μιλήστε στον σύντροφό σας για τη σεξουαλική σας ζωή

Σεξουαλική ζωή: Μιλήστε στον σύντροφό σας για τη σεξουαλική σας ζωή

Σεξουαλική ζωή: Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μιλήσετε στους συντρόφους σας για το σεξ.

Η επικοινωνία σχετικά με τη σεξουαλική οικειότητα είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε υγιή σεξουαλική σχέση, επειδή επιτρέπει σε κάθε συμμετέχοντα να οικοδομήσει μια σύνδεση που είναι πιο συντονισμένη με τις επιθυμίες και τις ζώνες άνεσης κάθε συντρόφου. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μιλήσετε στους συντρόφους σας για το σεξ:

Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας αυτό που σας απασχολεί

1. Αποφύγετε επικριτικές δηλώσεις. Είναι φυσιολογικό για τους σεξουαλικούς συντρόφους να είναι ευαίσθητοι όταν μιλούν για την οικειότητα (ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που επικοινωνείτε έτσι), οπότε να είστε όσο το δυνατόν πιο ευγενικοί και θετικοί. Αντί να λέτε, «Μακάρι να είχαμε περισσότερο στοματικό σεξ», δοκιμάστε μια πιο ενθαρρυντική φράση όπως «Μου αρέσει όταν με καταδικάζεις—θα με εκνεύριζε πολύ αν το έκανες ακόμη περισσότερο». Αποφύγετε φράσεις που θα μπορούσαν να ακούγονται καταγγελτικές. Όπου είναι δυνατόν, πλαισιώστε τα σχόλιά σας ως “δηλώσεις εγώ” ή “εμείς δηλώσεις”. Για παράδειγμα, δοκιμάστε το «Θα μου άρεσε αν προσπαθούσαμε…» ή «Θα ήταν διασκεδαστικό αν προσπαθούσαμε…» αντί «εσείς-δηλώσεις» όπως «Θα έπρεπε…» ή «Κι αν προσπαθούσατε…» για να αλλάξετε την εστίαση και τον τόνο.

2. Αποφύγετε να εστιάσετε στη σεξουαλική συχνότητα. Μπορείτε να έχετε μια καλή σεξουαλική ζωή ανεξάρτητα από το πόσο σεξ κάνετε. έχει να κάνει με την παραμονή σε αρμονία με τα ενδιαφέροντα και τις σεξουαλικές επιθυμίες κάθε συντρόφου. Αυτό μπορεί να σημαίνει λιγότερο σεξ αλλά σεξ υψηλότερης ποιότητας ή μπορεί να σημαίνει προγραμματισμό συνεδριών αυνανισμού όταν ο ένας σύντροφος δεν έχει διάθεση. Όταν μιλάτε για σεξ με τον σύντροφό σας ή τους συντρόφους σας, να έχετε κατά νου ότι ο στόχος είναι η αμοιβαία ευεξία και όχι περισσότερο σεξ.

3. Να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς. Το να μιλάμε ανοιχτά και ειλικρινά είναι απαραίτητο για μια υγιή σεξουαλική συνομιλία. Οι πληροφορίες που μοιράζεστε βοηθούν τον σύντροφό ή τους συντρόφους σας να βελτιώσουν την κατανόηση των σεξουαλικών σας προτιμήσεων και τους ενθαρρύνουν να μοιραστούν τις επιθυμίες τους με ειλικρίνεια. Το να είστε εκ των προτέρων και ειλικρινείς σχετικά με τα συναισθήματά σας σχετικά με το σεξ θα δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο για να αναπτύξετε τη σεξουαλική σας σχέση μαζί. Το καλύτερο σεξ είναι το σεξ που είναι συνεργατικό και εμπιστευτικό.

4. Επιλέξτε μια ήρεμη και παρηγορητική στιγμή. Το σεξ μπορεί να είναι ένα δύσκολο και ευαίσθητο θέμα για πολλούς ανθρώπους, επομένως βεβαιωθείτε ότι οι συζητήσεις για το σεξ γίνονται σε χώρους που αισθάνονται ασφαλείς και χαλαροί. Αποφύγετε να ξεκινήσετε τη συζήτηση κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά από μια δύσκολη στιγμή. Αντ’ αυτού, δοκιμάστε να μιλήσετε κατά τη διάρκεια μιας χαλαρής συνεδρίας αγκαλιάς ή σε ένα δωμάτιο διαφορετικό από το υπνοδωμάτιο. Αυτό δημιουργεί έναν ασφαλέστερο, λιγότερο φορτισμένο χώρο για ανοιχτή συζήτηση.

5. Συζητήστε τη λίμπιντο και το ενδιαφέρον. Το σεξ είναι ένα ευεργετικό μέρος μιας σχέσης μόνο αν το θέλει ο κάθε σύντροφος. Εάν διαπιστώσετε ότι ο σύντροφός σας φαίνεται να ενδιαφέρεται λιγότερο για το σεξ από εσάς, καθίστε και κάντε μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του. Ρωτήστε εάν υπάρχουν πράγματα στη ζωή τους που φαίνεται να παρεμποδίζουν τη σεξουαλική τους ορμή, εάν υπάρχει ένα είδος σεξ που τους ενδιαφέρει και δεν έχετε εξερευνήσει ακόμη μαζί ή αν έχουν μεγάλη σεξουαλική αποτροπή. δεν έχουν μοιραστεί ακόμα. Ερευνήστε τους άλλους τομείς της σχέσης που θα μπορούσατε να βελτιώσετε μαζί για να εργαστούν για μια πιο υγιή σεξουαλική ζωή.

6. Συμμετάσχετε έναν σεξοθεραπευτή. Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας ή οι σύντροφοί σας δυσκολεύεστε να επικοινωνήσετε για τη σεξουαλική σας σχέση ή τις ανασφάλειές σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία σεξουαλικής υγείας για να διευκολύνετε τη συζήτηση και να εργαστείτε για έναν πιο υγιή δεσμό και καλύτερο σεξ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πέντε σημαντικά πράγματα που θα έπρεπε να είχατε μάθει στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - αλλά μάλλον δεν τα μάθατε

8 Tips για καλύτερη σεξουαλική ζωή

Πότε είναι ασφαλές το σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Πόσο σημαντική είναι η σεξουαλική θεραπεία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα προβλήματα στύσης αποτελούν κακό σημάδι για τον εγκέφαλο των ανδρών

Στυτική δυσλειτουργία: Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που είχαν μειωμένη στυτική λειτουργία στην ηλικία των 56 ετών ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης και ταχύτητας επεξεργασίας στην ίδια ηλικία.

Είναι ασφαλές να καθυστερoυμε την περίοδό μας;

Καθυστέρηση περιόδου: Με τις εξελίξεις στον ιατρικό κλάδο, είναι εύκολο να καθυστερήσετε τις περιόδους σας, ώστε να μπορείτε να βρίσκεστε σε ειδικές περιστάσεις σας χωρίς πρόβλημα.

Είναι δίκαια τα παραμύθια; Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην εύρεση της προκατάληψης του φύλου στα παιδικά βιβλία με παραμύθια

"Δεν λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η καλύτερη. Απλώς λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η πρώτη που κάνει αυτήν την εργασία, και αυτή η εργασία είναι τόσο κυρίαρχη. Ίσως, θα έπρεπε να στρέψουμε μέρος της προσοχής μας σε αυτές τις υπάρχουσες κοινωνικές προκλήσεις και καθήκοντα."

Μπορεί το πολύ λίγο σεξ να οδηγήσει σε άνοια;

Σεξ συχνότητα: Η πτώση των επιπέδων σεξουαλικής ικανοποίησης στη μέση ηλικία και η αυξανόμενη στυτικήδυσλειτουργία είναι παράγοντες κινδύνου για μείωση της μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.