Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: 8 Tips για καλύτερη σεξουαλική ζωή

Σεξουαλική υγεία: 8 Tips για καλύτερη σεξουαλική ζωή

Σεξουαλική υγεία: Εάν ξεκινήσετε μια στενή σχέση με έναν νέο σύντροφο, χρησιμοποιήστε προφυλακτικό.

Το σεξ μπορεί να μην είναι το ίδιο για εσάς ή τον σύντροφό σας όπως όταν ήσασταν νεότεροι. Αλλά το σεξ και η οικειότητα μπορούν ακόμα να είναι ένα ικανοποιητικό μέρος της ζωής σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε μια υγιή και ευχάριστη σεξουαλική ζωή:

Tips για υγιή σεξουαλική ζωή

  • Μιλήστε με τον σύντροφό σας. Ακόμα κι αν είναι δύσκολο να μιλήσετε για σεξ, το να μοιράζεστε τις ανάγκες, τα θέλω και τις ανησυχίες σας μπορεί να σας βοηθήσει να απολαύσετε περισσότερο το σεξ και την οικειότητα. Είναι εντάξει να νιώθεις ευάλωτος. Ο σύντροφός σας είναι επίσης πιθανό να αισθάνεται ευάλωτος. Μιλήστε μεταξύ σας ή με τη βοήθεια ενός θεραπευτή.
  • Επισκεφθείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε μακροχρόνιες καταστάσεις και φάρμακα που επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη διατήρηση της στύσης, ενημερώστε τον παροχέα σας. Τα προβλήματα στύσης μπορεί να είναι το μόνο προειδοποιητικό σημάδι ενός καρδιακού προβλήματος. Εάν ανησυχείτε για την τεστοστερόνη σας, ζητήστε καθοδήγηση από τον παροχέα σας. Ενημερώστε τον παροχέα σας για οποιαδήποτε χρήση καπνού, αλκοόλ ή παράνομων ναρκωτικών, καθώς αυτά μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας υγεία.
  • Επισκεφθείτε έναν σεξοθεραπευτή. Ένας θεραπευτής μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει εσάς και τον σύντροφό σας σε συγκεκριμένα ζητήματα. Ένας εξειδικευμένος θεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις ανάγκες σας, τις ανησυχίες σας και να ανανεώσετε την προοπτική σας. Ζητήστε από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για παραπομπή.
  • Διευρύνετε τον ορισμό σας για το σεξ. Η σεξουαλική επαφή είναι μόνο ένας τρόπος για να έχετε μια γεμάτη σεξουαλική ζωή. Το άγγιγμα, το φιλί και άλλες στενές επαφές μπορεί να ανταμείβουν εσάς και τον σύντροφό σας. Καθώς μεγαλώνετε, εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να έχετε διαφορετικές σεξουαλικές ικανότητες και ανάγκες. Να είστε ανοιχτοί στην εύρεση νέων τρόπων για να απολαύσετε τη σεξουαλική επαφή και την οικειότητα.
  • Άλλαξε τη ρουτίνα σου. Απλές αλλαγές μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ζωή. Αλλάξτε την ώρα της ημέρας που κάνετε σεξ. Δοκιμάστε το πρωί – όταν είστε ανανεωμένοι από έναν καλό βραδινό ύπνο και όταν τα επίπεδα τεστοστερόνης σας είναι πιθανώς υψηλότερα – παρά στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας. Επειδή μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να διεγερθείτε εσείς ή ο σύντροφός σας, αφιερώστε περισσότερο χρόνο για ρομαντισμό. Δοκιμάστε μια νέα σεξουαλική στάση ή βρείτε άλλους τρόπους να συνδεθείτε ρομαντικά και σεξουαλικά.

  • Δεσμεύστε με νέους τρόπους. Εάν η σωματική οικεία είναι υπερβολική αυτή τη στιγμή, βρείτε νέους τρόπους για να διασκεδάσετε μαζί. Η απόλαυση νέων εμπειριών μπορεί να ενισχύσει το επίπεδο δραστηριότητάς σας, τη διάθεσή σας και ακόμη και τη λίμπιντο σας.
  • Γελάστε μαζί. Η αίσθηση του χιούμορ είναι σημαντική για να μειώσετε το άγχος που μπορεί να εμποδίσει την ικανότητά σας να είστε οικείοι.
  • Μην εγκαταλείπετε τον ρομαντισμό. Εάν έχετε χάσει τον σύντροφό σας, μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστείτε να ξεκινήσετε μια άλλη σχέση. Αλλά η κοινωνικοποίηση αξίζει τον κόπο για πολλούς ανύπαντρους ηλικιωμένους. Κανείς δεν ξεπερνά την ανάγκη για συναισθηματική εγγύτητα και οικειότητα.

Εάν ξεκινήσετε μια στενή σχέση με έναν νέο σύντροφο, χρησιμοποιήστε προφυλακτικό. Πολλοί ηλικιωμένοι ενήλικες δεν γνωρίζουν ότι εξακολουθούν να κινδυνεύουν από σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, όπως ο έρπης και η γονόρροια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λειτουργούν ως αφροδισιακά τα ψάρια σε κονσέρβα;

Πότε είναι ασφαλές το σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Παράγοντες που βοηθούν στη διατήρηση της σεξουαλικής σας ευεξίας

Πόσο σημαντική είναι η σεξουαλική θεραπεία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα προβλήματα στύσης αποτελούν κακό σημάδι για τον εγκέφαλο των ανδρών

Στυτική δυσλειτουργία: Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που είχαν μειωμένη στυτική λειτουργία στην ηλικία των 56 ετών ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης και ταχύτητας επεξεργασίας στην ίδια ηλικία.

Είναι ασφαλές να καθυστερoυμε την περίοδό μας;

Καθυστέρηση περιόδου: Με τις εξελίξεις στον ιατρικό κλάδο, είναι εύκολο να καθυστερήσετε τις περιόδους σας, ώστε να μπορείτε να βρίσκεστε σε ειδικές περιστάσεις σας χωρίς πρόβλημα.

Είναι δίκαια τα παραμύθια; Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην εύρεση της προκατάληψης του φύλου στα παιδικά βιβλία με παραμύθια

"Δεν λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η καλύτερη. Απλώς λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η πρώτη που κάνει αυτήν την εργασία, και αυτή η εργασία είναι τόσο κυρίαρχη. Ίσως, θα έπρεπε να στρέψουμε μέρος της προσοχής μας σε αυτές τις υπάρχουσες κοινωνικές προκλήσεις και καθήκοντα."

Μπορεί το πολύ λίγο σεξ να οδηγήσει σε άνοια;

Σεξ συχνότητα: Η πτώση των επιπέδων σεξουαλικής ικανοποίησης στη μέση ηλικία και η αυξανόμενη στυτικήδυσλειτουργία είναι παράγοντες κινδύνου για μείωση της μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.