Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή : Η σπουδαιότητα της στην εργασία

Σεξουαλική ζωή : Η σπουδαιότητα της στην εργασία

Σεξουαλική ζωή : Η διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής στο σπίτι ενισχύει την ικανοποίηση και την αφοσίωση των εργαζομένων στο γραφείο, υπογραμμίζοντας την αξία μιας ισχυρής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής.

 Η διατήρηση μιας υγιούς σχέσης που περιλαμβάνει μια υγιή σεξουαλική ζωή θα βοηθήσει τους υπαλλήλους να παραμείνουν ευτυχισμένοι και να ασχολούνται με τη δουλειά τους, κάτι που ωφελεί τους υπαλλήλους και τους οργανισμούς για τους οποίους εργάζονται.

Τι έδειξε η μελέτη

  • Η μελέτη έδειξε  ότι η επιστροφή στο εργασιακό άγχος από το γραφείο επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική ζωή των εργαζομένων. Σε μια εποχή όπου τα έξυπνα τηλέφωνα είναι διαδεδομένα και συχνά αναμένονται απαντήσεις στα email εργασίας, τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της εγκατάλειψης της εργασίας στο γραφείο. Όταν η εργασία μεταφέρει τόσο την προσωπική ζωή ενός υπαλλήλου που θυσιάζουν πράγματα όπως το σεξ, η εμπλοκή τους στην εργασία μπορεί να μειωθεί.

Τι προκαλεί η σεξουαλική επαφή

  • Η σεξουαλική επαφή προκαλεί την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με τα κέντρα ανταμοιβής στον εγκέφαλο, καθώς και της οξυτοκίνης, ενός νευροπεπτιδίου που σχετίζεται με την κοινωνική σύνδεση και προσκόλληση. Αυτό κάνει το σεξ ένα φυσικό και σχετικά αυτόματο ανελκυστήρα διάθεσης και τα οφέλη επεκτείνονται και την επόμενη μέρα.

Πως έγινε η έρευνα

  • Για να κατανοήσουν τον αντίκτυπο του σεξ στην εργασία, οι ερευνητές παρακολούθησαν 159 παντρεμένους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων, ζητώντας τους να ολοκληρώνουν δύο σύντομες έρευνες κάθε μέρα. Διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι που ασχολήθηκαν με το σεξ ανέφεραν πιο θετικές διαθέσεις την επόμενη μέρα και τα αυξημένα επίπεδα διάθεσης το πρωί οδήγησαν σε πιο συνεχή εργασιακή δέσμευση και ικανοποίηση από την εργασία καθ ‘όλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Γιατί πρέπει να διατηρείται μία καλή σεξουαλική ζωή

  • Η πιο σκόπιμη προσπάθεια διατήρησης μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής θα πρέπει να θεωρείται ζήτημα βιωσιμότητας του ανθρώπου και, ως αποτέλεσμα, ένα πιθανό πλεονέκτημα σταδιοδρομίας.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική ζωή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Aυτοφροντίδα : Θεραπευτείτε από την κατάθλιψη

Ενεργειακά τρουφάκια με λεμόνι και βρώμη

Έξαλλος ο Άκης από την προδοσία του γιού του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμύγδαλα: Ποια είναι τα οφέλη τους κατά την εγκυμοσύνη;

Αμύγδαλα: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και μαγνήσιο, συμβάλλουν σημαντικά στην υγιή εγκυμοσύνη τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Γιατί πρέπει να κάνουμε σεξ κάθε Παρασκευή;

Σεξ Παρασκευή: Ενώ το σεξ κάθε Παρασκευή μπορεί να μην είναι μια καθολική συνταγή για όλους, η ενσωμάτωση της τακτικής οικειότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να προσφέρει διάφορα φυσικά, συναισθηματικά και σχεσιακά οφέλη.

Τρανς ταυτότητα σε ανηλίκους - Αξιολόγηση αναστολέων της εφηβείας & διασταυρούμενων ορμονών του φύλου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μελέτες παρατήρησαν μεμονωμένες, μη ειδικές βελτιώσεις στο άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και μια τάση προς χαμηλότερη αυτοκτονία, αλλά δεν μπορούσαν να αποδώσουν σαφώς αυτές τις επιδράσεις στις λαμβανόμενες ορμόνες. Συνολικά, οι συγγραφείς δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι νέο ή αξιόπιστο. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες μελέτες έχουν παρατηρητικό χαρακτήρα, πολλές από τις οποίες έχουν μεθοδολογικές ελλείψεις.

Η βιοποικιλότητα των βακτηρίων του εντέρου σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά

Η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη ποικιλομορφία της Segatella οφείλεται κυρίως στις συχνές αλλαγές συντρόφου. Είναι ενδιαφέρον ότι η απροστάτευτη πρωκτική επαφή και το στοματικό σεξ ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες, αλλά με μικρότερη επιρροή.