Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή : Η σπουδαιότητα της στην εργασία

Σεξουαλική ζωή : Η σπουδαιότητα της στην εργασία

Σεξουαλική ζωή : Η διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής στο σπίτι ενισχύει την ικανοποίηση και την αφοσίωση των εργαζομένων στο γραφείο, υπογραμμίζοντας την αξία μιας ισχυρής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής.

 Η διατήρηση μιας υγιούς σχέσης που περιλαμβάνει μια υγιή σεξουαλική ζωή θα βοηθήσει τους υπαλλήλους να παραμείνουν ευτυχισμένοι και να ασχολούνται με τη δουλειά τους, κάτι που ωφελεί τους υπαλλήλους και τους οργανισμούς για τους οποίους εργάζονται.

Τι έδειξε η μελέτη

  • Η μελέτη έδειξε  ότι η επιστροφή στο εργασιακό άγχος από το γραφείο επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική ζωή των εργαζομένων. Σε μια εποχή όπου τα έξυπνα τηλέφωνα είναι διαδεδομένα και συχνά αναμένονται απαντήσεις στα email εργασίας, τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της εγκατάλειψης της εργασίας στο γραφείο. Όταν η εργασία μεταφέρει τόσο την προσωπική ζωή ενός υπαλλήλου που θυσιάζουν πράγματα όπως το σεξ, η εμπλοκή τους στην εργασία μπορεί να μειωθεί.

Τι προκαλεί η σεξουαλική επαφή

  • Η σεξουαλική επαφή προκαλεί την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με τα κέντρα ανταμοιβής στον εγκέφαλο, καθώς και της οξυτοκίνης, ενός νευροπεπτιδίου που σχετίζεται με την κοινωνική σύνδεση και προσκόλληση. Αυτό κάνει το σεξ ένα φυσικό και σχετικά αυτόματο ανελκυστήρα διάθεσης και τα οφέλη επεκτείνονται και την επόμενη μέρα.

Πως έγινε η έρευνα

  • Για να κατανοήσουν τον αντίκτυπο του σεξ στην εργασία, οι ερευνητές παρακολούθησαν 159 παντρεμένους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων, ζητώντας τους να ολοκληρώνουν δύο σύντομες έρευνες κάθε μέρα. Διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι που ασχολήθηκαν με το σεξ ανέφεραν πιο θετικές διαθέσεις την επόμενη μέρα και τα αυξημένα επίπεδα διάθεσης το πρωί οδήγησαν σε πιο συνεχή εργασιακή δέσμευση και ικανοποίηση από την εργασία καθ ‘όλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Γιατί πρέπει να διατηρείται μία καλή σεξουαλική ζωή

  • Η πιο σκόπιμη προσπάθεια διατήρησης μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής θα πρέπει να θεωρείται ζήτημα βιωσιμότητας του ανθρώπου και, ως αποτέλεσμα, ένα πιθανό πλεονέκτημα σταδιοδρομίας.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική ζωή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Aυτοφροντίδα : Θεραπευτείτε από την κατάθλιψη

Ενεργειακά τρουφάκια με λεμόνι και βρώμη

Έξαλλος ο Άκης από την προδοσία του γιού του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ασκήσεις Kegel για άνδρες: Πώς να τις κάνετε

Ασκήσεις Kegel: Πριν ξεκινήσετε την εξάσκηση Kegel, μάθετε πώς να εντοπίζετε τους σωστούς μύες και δώστε λίγο χρόνο στην προπόνηση για να κατανοήσετε τη σωστή τεχνική.

ΒDSM : Σκοτεινές σεξουαλικές επιθυμίες

ΒDSM : Όταν ένας σύντροφος θέλει να δοκιμάσει BDSM ή παιχνίδια, αλλά ο άλλος σύντροφος δεν ενδιαφέρεται, λέει να πει απαλά στον σύντροφό σας τι ακριβώς θέλετε να δοκιμάσετε.

Σπέρμα : Μάθετε πως να το διατηρήσετε

Σπέρμα : Η κατακράτηση σπέρματος είναι η πρακτική της αποφυγής εκσπερμάτωσης. Φυσικά, μπορείτε να το αποφύγετε εντελώς από τη σεξουαλική δραστηριότητα

Προφυλακτικά : Δείτε πόσο διαρκούν

Προφυλακτικά : Η μέση διάρκεια ζωής ενός προφυλακτικού είναι τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τον τρόπο αποθήκευσής του.