Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή: Γιατί το σεξ γίνεται καλύτερο όσο μεγαλώνουμε;

Σεξουαλική ζωή: Γιατί το σεξ γίνεται καλύτερο όσο μεγαλώνουμε;

Σεξουαλική ζωή: Η ανεξαρτησία και η αυτοπεποίθηση που έρχεται με την ηλικία μπορεί να είναι πολύ ελκυστική για το σύζυγό σας ή τους πιθανούς συντρόφους σας.

Ως μεγαλύτερος ενήλικας, τα δύο πράγματα που μπορεί να έχουν φέρει τη μεγαλύτερη χαρά—τα παιδιά και η καριέρα—μπορεί να μην είναι πλέον τόσο διαδεδομένα στην καθημερινότητά σας. Οι προσωπικές σχέσεις συχνά αποκτούν μεγαλύτερη σημασία και το σεξ μπορεί να είναι ένας σημαντικός τρόπος σύνδεσης.

Το σεξ έχει τη δύναμη να:

  • Βελτιώστε την ψυχική και σωματική υγεία. Το σεξ μπορεί να κάψει λίπος, να κάνει τον εγκέφαλο να απελευθερώσει ενδορφίνες και να μειώσει δραστικά το άγχος.
  • Αυξήστε τη διάρκεια ζωής. Μέσω των πλεονεκτημάτων της για τη βελτίωση της υγείας, μια καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σας.
  • Στερεώστε τις σχέσεις. Το σεξ είναι μια ευκαιρία να εκφράσετε την εγγύτητα της βαθύτερης σχέσης σας.
  • Δώσε καταφύγιο. Το σεξ σας δίνει την ευκαιρία να ξεφύγετε από τις μερικές φορές σκληρές πραγματικότητες του κόσμου.

Αποδέξου και γιόρτασε αυτό που είσαι

Το σεξ στη μετέπειτα ζωή μπορεί να μην είναι το ίδιο όπως ήταν στα νιάτα σας — αλλά αυτό δεν χρειάζεται να είναι κακό. Στην πραγματικότητα, το σεξ μπορεί να είναι πιο ευχάριστο από ποτέ. Καθώς αντιλαμβάνεστε την παλαιότερη ταυτότητά σας, μπορείτε:

Απολαύστε τα οφέλη της εμπειρίας.

Η ανεξαρτησία και η αυτοπεποίθηση που έρχεται με την ηλικία μπορεί να είναι πολύ ελκυστική για το σύζυγό σας ή τους πιθανούς συντρόφους σας. Ανεξάρτητα από το φύλο σας, μπορεί να αισθάνεστε καλύτερα για το σώμα σας στα 62 ή στα 72 σας από ό,τι στα 22. Και είναι πιθανό ότι τώρα γνωρίζετε περισσότερα για τον εαυτό σας και για το τι σας κάνει ενθουσιασμένους και χαρούμενους. Η εμπειρία και η αυτοκυριαρχία σας μπορούν να κάνουν τη σεξουαλική σας ζωή συναρπαστική για εσάς και τον σύντροφό σας.

Κοιτάξουμε μπροστά.

Καθώς μεγαλώνετε, προσπαθήστε να αφήσετε τις προσδοκίες για τη σεξουαλική σας ζωή. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αποφύγετε να ασχολείστε με το πώς είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εάν απολαμβάνατε μια ενεργή σεξουαλική ζωή στα νεότερα σας χρόνια, δεν υπάρχει λόγος να επιβραδύνετε με την ηλικία, εκτός και αν το θέλετε. Η θετική στάση και το ανοιχτό μυαλό μπορούν να βοηθήσουν πολύ στη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής καθώς μεγαλώνετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Sex facts: Οι νεαροί άνδρες αγχώνονται πολύ για το σεξ

Είναι φυσιολογική η επιθυμία για αυνανισμό;

Πώς θα μείνετε έγκυος γρήγορα;

10 τροφές για να βελτιώσετε τις σεξουαλικές σας επιδόσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 συμβουλές για υπέροχο σεξ με προφυλακτικό

Σεξ προφυλακτικό: Ξέρατε ότι τα προφυλακτικά μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας ζωή; Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τα προφυλακτικά μέρος του υπέροχου σεξ.

Η καραντίνα μπορεί να αναδείξει νέες πτυχές της σεξουαλικότητάς σας

Σεξουαλικότητα πτυχές: Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου τομείς που δεν επηρεάζονται πολύ από την πανδημία του COVID-19 και δυστυχώς το σεξ , η επιθυμία και η οικειότητα δεν είναι ένα από αυτά.