Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή Εφηβεία : Παράγοντες που την καθορίζουν

Σεξουαλική ζωή Εφηβεία : Παράγοντες που την καθορίζουν

Σεξουαλική ζωή Εφηβεία : Ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας βομβαρδίζουν με ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των εφήβων που κάνουν σεξ, λίγες αναφορές ρίχνουν φως σε αυτό που μπορεί να ενθαρρύνει τους εφήβους να γίνουν σεξουαλικά ενεργοί.

Τρεις μελέτες προσφέρουν κάποια εικόνα για τους σεξουαλικά ενεργούς εφήβους: το περιβάλλον, η ηλικία του συντρόφου και η αντιληπτή οικογενειακή υποστήριξη μπορεί να επηρεάσουν τις αποφάσεις των νέων να κάνουν σεξ. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά η μελέτη καθώς και το αποτέλεσμα που κάνει τους έφηβους να μην το ξεκινήσουν.

Τι έδειξε η μελέτη που διεξάχθηκε 

  • Σε μια μελέτη που παρουσιάστηκε σε μια συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης Δημόσιας Υγείας (APHA), οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κεντάκι παρακολούθησαν 950 εφήβους σε 17 γυμνάσια στο Κεντάκι και το Οχάιο . Βρήκαν στοιχεία που δείχνουν ότι οι έφηβοι που έχουν σεξουαλική επαφή τείνουν να πιστεύουν ότι είναι και  φίλοι , ακόμα κι αν δεν είναι.

Τα ποσοστά των ενεργά σεξουαλικά εφήβων

  • Είναι 2,5 φορές πιο πιθανό να κάνετε σεξ μέχρι την 9η τάξη εάν νομίζετε ότι οι φίλοι σας κάνουν σεξ .Επιπλέον, οι έφηβοι έτειναν να υπερεκτιμούν πόσοι από τους φίλους τους ήταν σεξουαλικά ενεργοί. Μόνο το 33 τοις εκατό των παιδιών στη μελέτη είχαν κάνει σεξ μέχρι την 9η τάξη, αλλά το 31 τοις εκατό είπε ότι οι περισσότεροι ή όλοι οι φίλοι τους είχαν κάνει σεξ.
Οι μικρές ηλικίες, είχαν μεγαλύτερους συντρόφους
  • Μεταξύ των νέων κοριτσιών, η ηλικία ενός συντρόφου αποτελεί παράγοντα κινδύνου για σεξουαλική δραστηριότητα. «Όσο νεότερο είναι το κορίτσι στην ηλικία της πρώτης σεξουαλικής επαφής, τόσο πιθανότερο είναι να έχει πολύ μεγαλύτερο σύντροφο. Η μελέτη του, που δημοσιεύθηκε στο Αρχείο Σεξουαλικής Συμπεριφοράς, διαπίστωσε ότι από 4.201 κορίτσια από την 8η έως τη 12η τάξη, εκείνα που έχασαν την παρθενιά τους μεταξύ 11 και 12 ετών έτειναν να έχουν σύντρόφους που η διαφορά ηλικίας ήταν από πέντε χρόνια και πάνω.

Πιο επιρρεπή στους κινδύνους τα κορίτσια μικρών ηλικιών

  • Για κορίτσια που έκαναν σεξ αργότερα στην εφηβεία , η διαφορά ηλικίας του συντρόφου ήταν πολύ μικρότερη. Η πρώιμη σεξουαλική έναρξη ξεκίνησε επίσης με ορισμένα προβλήματα συμπεριφοράς. Παραβλέποντας την ηλικία των συντρόφων, όσο νωρίτερα ήταν ένα κορίτσι όταν είχε για πρώτη φορά σεξουαλική επαφή, απόπειρες αυτοκτονίας , χρήση αλκοόλ , κατάχρηση ναρκωτικών , αλήθεια και εγκυμοσύνη
Η συζήτηση γονέων παιδιών μπορεί να αποτρέψει την ενεργή σεξουαλική ζωή στην εφηβεία
  • Τα καλά νέα είναι ότι ενώ το έφηβο σεξ δεν μπορεί να αποφευχθεί πλήρως, οι κίνδυνοι για την υγεία που συνεπάγεται μπορούν να μειωθούν μέσω της επικοινωνίας εντός της οικογένειας.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική ζωή των εφήβων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα : 6+1 πρακτικές για να είσαι ευτυχισμένος

Άγριες μέλισσες επεισόδιο 137 : Η Μυρσίνη επισκέπτεται Ασημίνα και Δρόσω

Νίκος Χαρδαλιάς : Όσα δήλωσε για την διεξαγωγή του ποδοσφαίρου super League

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιος θεωρείται ο τέλειος σεξουαλικός σύντροφος;

Σεξουαλικός σύντροφος: Η έννοια του «τέλειου σεξουαλικού συντρόφου» είναι εξαιρετικά υποκειμενική και ποικίλλει ευρέως μεταξύ των ατόμων, επηρεαζόμενη από προσωπικές προτιμήσεις, πολιτισμικό υπόβαθρο και ατομικές εμπειρίες.

Τι να πείτε στον γιο σας αν καταλάβετε ότι πρόκειται να κάνει σεξ πρώτη φορά;

Σεξ αγόρι: Η συζήτηση με τον γιο σας για το σεξ, ειδικά αν υποψιάζεστε ότι πρόκειται να έχει την πρώτη του σεξουαλική εμπειρία, είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία και την ασφάλειά του

Close Icon