Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή: Αρνητικές παράμετροι του περιστασιακού σεξ

Σεξουαλική ζωή: Αρνητικές παράμετροι του περιστασιακού σεξ

Σεξουαλική ζωή: Αρνητικές παράμετροι του περιστασιακού σεξ. Φίλοι με δικαιώματα, σχέσης μίας νύχτας, πρόσκληση για διασκέδαση.

Το περιστασιακό σεξ έχει πολλές μορφές και μεταβλητές συνέπειες ανάλογα με το ποιος και με ποιες παραμέτρους ασκείται. Παραδοσιακά, οι συναισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις έχουν χτιστεί γύρω από το μοντέλο της ρομαντικής αγάπης. Ωστόσο, επί του παρόντος, υπάρχουν και άλλοι τρόποι συσχέτισης μεταξύ τους, οι οποίοι είναι όλο και πιο συχνοί και αποδεκτοί. Μέσα σε αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε περιστασιακό σεξ, υπάρχουν διάφορες μορφές σχέσης, όπως αναφέρουμε παραπάνω.

Ομάδες ερευνητών ενδιαφέρονται να μελετήσουν εάν το περιστασιακό σεξ συνδέεται με ορισμένα ψυχολογικά οφέλη, βρίσκοντας ακόμη πιο ισχυρά αποτελέσματα για τον ορισμό των συνεπειών με αυτήν την έννοια παρά από το αρνητικό. Ωστόσο, εάν το περιστασιακό σεξ είναι πιο θετικό ή αρνητικό φαίνεται να εξαρτάται από ορισμένα προσωπικά χαρακτηριστικά , όπως ηλικία, πεποιθήσεις και αξίες σχετικά με τη ρομαντική αγάπη ή την κοινωνικο-σεξουαλική διάθεση. Τα αρνητικά: Μια πιθανή λύπη για το σεξ με ένα άτομο ή για το πώς αναπτύχθηκε η πράξη, καθώς είναι ένας τρόπος πειραματισμού και μπορεί να συμβούν δυσάρεστες εμπειρίες. Σεξουαλική δυσαρέσκεια. Το περιστασιακό σεξ δεν έχει βαθμό εμπιστοσύνης, οικειότητας και σταθερότητας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ότι, αν δεν γνωρίζουμε καλά τον άλλο και μη γνωρίζοντας τι τους αρέσει και οι δύο, η σεξουαλική σχέση δεν είναι απολύτως ικανοποιητική. Επομένως, πάντα, ανεξάρτητα από το είδος της σχέσης, πρέπει να επικοινωνείτε.


Η έλλειψη ρητών κανόνων μπορεί να οδηγήσει σε παρανοήσεις ή εσωτερικές συγκρούσεις που προκαλούν αρνητικά συναισθήματα σε έναν ή σε όλους αυτούς που εμπλέκονται. Αισθήματα μοναξιάς. Το να μην έχετε μια πιο συνεχή ή καθιερωμένη σχέση, σε ορισμένες περιπτώσεις, ή σε μερικούς ανθρώπους, μπορεί να οδηγήσει σε αίσθηση μοναξιάς . Να χάσετε τη συγκεκριμένη υποστήριξη ή την αγάπη ενός συντρόφου ή, απλά, να αισθανθείτε ξεχωριστοί σε κάποιον. Αυξημένος κίνδυνος προσβολής σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών. Ένας μεγαλύτερος αριθμός σεξουαλικών συντρόφων ή σεξουαλικής επαφής με κάποιον με τον οποίο δεν έχετε αποκλειστική συμφωνία, σας εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών αυτού του τύπου. Ωστόσο, είτε πρόκειται για μια περιστασιακή σεξουαλική σχέση είτε όχι, η προστασία του εαυτού μας είναι ευθύνη μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μην ξεχνάς την ερωτική ζωή με το ζευγάρι σου

Με τα μάτια μιλάμε εμείς

Είναι καλή ιδέα να κάνεις σεξ με την καλύτερη σου φίλη ή απλά μια καταστροφή

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο “ανδρόπαυση” για να περιγράψουν τις ορμονικές αλλαγές στους άντρες, που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων. Άλλοι όροι είναι γνωστοί ως “σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης”, “ανεπάρκεια ανδρογόνων” στους ηλικιωμένους άνδρες και “όψιμη έναρξη του ανδρικού υπογοναδισμού”.

Ο κύκλος της απαγορευμένης σχέσης

Απαγορευμένο σεξ: Ο κύκλος του να ξυπνάς με κάποιον που δεν πρέπει. Έτσι ξεκινάει: Λαμβάνεις ένα ή δύο μηνύματα που και που αλλά δεν το σκέφτεστε καθόλου. Μάλλον ήταν μεθυσμένος και είναι το αφεντικό σου. Κάθε επόμενο πρωί, είναι σαν να μην συνέβη τίποτα. Αυτή τη φορά, το κείμενο είναι πιο ενδιαφέρον, και αρχίζεις να τον θεωρείς λιγότερο ενοχλητικό. 

Πώς να κάνετε μία σχέση να λειτουργήσει

Σχέση από απόσταση: Πώς να την κάνετε να λειτουργήσει. Καθώς σηκώνετε το τηλέφωνο και αρχίζετε να μιλάτε με το αγαπημένο/η σας, στα μάτια σας έρχονται εικόνες και φαντάζεστε να είστε μαζί τους, αλλά στο ενδιάμεσο των κλήσεων αναρωτιέστε αν η σχέση σας, λόγω απόστασης,θα λειτουργήσει ή όχι. Πρόκειται για μια κοινή κατάσταση για τους ανθρώπους που έχουν σχέσεις μεγάλων αποστάσεων. Είναι σύνηθες να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς να κάνετε τις σχέσεις μεγάλων αποστάσεων να λειτουργούν για εσάς.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ενός γάμου

Προβλήματα γάμου: Τα πιο συνηθισμένα ζητήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις. Όλες οι ταινίες που έχουμε δει  έχουν δώσει στον κόσμο μας μια ματιά στο πώς θα πρέπει να είναι η πραγματική αγάπη. Οι γυναίκες αναζητούν τον γοητευτικό πρίγκιπα επειδή ο κόσμος μας τείνει να δοξάζει τον γάμο.

Απόχη από το σεξ και η σημασία της για το σώμα

Σεξουαλική επαφή: Πώς η απουσία της αποτυπώνεται στο σώμα σου.  Το σεξ είναι κάτι που πρέπει να είναι υγιές και συναινετικό. Οι άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν σεξ δεν χρειάζεται να βρουν κάποιο λόγο για να το κάνουν. Επιλέγουμε το σεξ για ευχαρίστηση, μερικές φορές για να ευχαριστήσουν το σύντροφό τους, για οικειότητα, ανακούφιση από το άγχος, για να ξεφύγουν από μια συγκεκριμένη κατάσταση ή για αυτοεπικύρωση.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι όταν κάνεις σεξ έχοντας λοίμωξη στα γεννητικά σου όργανα

Mυκητιασική λοίμωξη σεξ: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι. Οι  μυκητησιακές λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν μη φυσιολογική κολπική έκκριση, δυσφορία κατά την ούρηση, φαγούρα και καύση στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να κάνουν το σεξ άβολο. Το να κάνετε σεξ έχοντας λοίμωξη µήτρας µπορεί να ενέχει κινδύνους ακόμα και αν δεν εμφανίζετε συμπτώματα.

Τι έλεγε το απαγορευμένο εγχειρίδιο του σεξ

Περίεργο εγχειρίδιο του σεξ: Απαγορευμένο για τρεις αιώνες. Πριν από πολλά χρόνια, ένα παλιό εγχειρίδιο σεξ δημοπρατήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λίγοι γνώριζαν την ύπαρξή του, καθώς ήταν ένα βιβλίο που είχε απαγορευτεί τον δέκατο έβδομο αιώνα. Ο λόγος? Το συνηθισμένο: το σεξ ήταν, και εξακολουθεί να είναι, θέμα ταμπού. Οι λογοκριτές κάθε εποχής πιστεύουν ότι κάνουν καλό στην κοινωνία, αποτρέποντας περισσότερη γνώση του θέματος.