Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Πότε φτάνουν οι άντρες στη σεξουαλική τους κορύφωση;

Σεξουαλική υγεία: Πότε φτάνουν οι άντρες στη σεξουαλική τους κορύφωση;

Σεξουαλική υγεία: Εάν πιστεύετε ότι έχετε ξεπεράσει τη σεξουαλική θα διαπιστώσετε ότι το καλύτερο σεξ είναι ακόμα στον ορίζοντα.

Μπορεί να έχετε ακούσει τη συχνά επαναλαμβανόμενη παροιμία ότι οι άνδρες φτάνουν στο σεξουαλικό τους αποκορύφωμα στα τέλη της εφηβείας τους και οι γυναίκες φτάνουν στο απόγειό τους στα 30 τους. Αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Εάν πιστεύετε ότι έχετε ξεπεράσει τη σεξουαλική σας ακμή μόνο και μόνο επειδή γερνάτε, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το καλύτερο σεξ είναι ακόμα στον ορίζοντα.

Τι είναι η σεξουαλική αιχμή;

Ο ισχυρισμός ότι οι άνδρες φτάνουν στο σεξουαλικό αποκορύφωμά τους στην εφηβεία τους βασίζεται στο εύρημα ότι οι άνδρες είχαν περισσότερους οργασμούς στα εφηβικά τους χρόνια από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο ηλικιακό εύρος. Ωστόσο, αυτό περιλαμβάνει τόσο τη σεξουαλική επαφή όσο και τον αυνανισμό και δεν λέει απολύτως τίποτα για το πόσο συχνά οι νεαροί άνδρες κάνουν σεξ ή τη σεξουαλική τους ικανοποίηση.

Πότε κάνουν το καλύτερο σεξ οι άντρες;

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο ενεργοί σεξουαλικά στα 20 τους, αλλά δεν έχουν απαραίτητα μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Η σεξουαλική ορμή είναι υψηλότερη στους άνδρες στα 20 τους και μειώνεται με την ηλικία, μαζί με τα επίπεδα τεστοστερόνης. Καθώς η σεξουαλική ορμή μειώνεται με την ηλικία, η στυτική δυσλειτουργία και άλλοι τύποι σεξουαλικής δυσλειτουργίας αυξάνονται. Με άλλα λόγια, οι άνδρες τείνουν να έχουν λιγότερο σεξ και περισσότερα σεξουαλικά προβλήματα καθώς μεγαλώνουν.

Σεξουαλική ικανοποίηση

Η σεξουαλική ικανοποίηση επηρεάζεται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες , συμπεριλαμβανομένου του να είσαι σε μια αφοσιωμένη σχέση και να ζεις με τον σύντροφό σου. Η έρευνα δείχνει ότι η σωματική και ψυχική υγεία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της σεξουαλικής ικανοποίησης, ειδικά καθώς οι άνθρωποι γερνούν. Η γενική υγεία και η σεξουαλική λειτουργία τείνουν να μειώνονται καθώς μεγαλώνουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το σεξ δεν μπορεί να είναι τόσο καλό στην ηλικία των 50 ετών όπως ήταν στην ηλικία των 30 ετών . Τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να είναι ακόμα καλύτερο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σχεδόν οι μισοί ενήλικες κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού

Πώς η άσκηση βοηθάει στην σεξουαλική ευεξία των ανδρών;

Επιστρέφοντας στη σεξουαλική κανονικότητα μετά από υστερεκτομή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα