Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική Υγεία: Οι συχνότερες σεξουαλικές προκλήσεις των ανδρών [vid]

Σεξουαλική Υγεία: Οι συχνότερες σεξουαλικές προκλήσεις των ανδρών [vid]

Σεξουαλική Υγεία: Να θυμάστε πως όποια κι αν είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζετε, υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια, αρκεί να την αναζητήσετε. Μπορείτε να μιλήσετε για όσα σας ανησυχούν σε έναν γιατρό ή να επισκεφτείτε έναν ειδικό θεραπευτή. Σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και η συζήτηση για όσα σας προβληματίζουν μπορεί να κάνει τη διαφορά. 

Εκτιμάται ότι 1 στους 10 άνδρες αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με το σεξ, όπως πρόωρη εκσπερμάτωση ή στυτική δυσλειτουργία.

  • Στυτική δυσλειτουργία

Αυτό συμβαίνει όταν ένας άνδρας δεν μπορεί να έχει ή να διατηρήσει στύση που του επιτρέπει να λάβει μέρος σε σεξουαλική επαφή ή σε άλλους τύπους σεξουαλικής δραστηριότητας. Οι περισσότεροι άνδρες τη βιώνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους και οι αιτίες μπορεί να είναι σωματικές ή ψυχολογικές.

Τα φυσικά αίτια περιλαμβάνουν καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Το αλκοόλ, το κάπνισμα και η χρήση ναρκωτικών, καθώς και ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα, μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στύσης.

Οι ανησυχίες για τη δουλειά, τα οικονομικά, τη σχέση, την οικογένεια μπορεί να είναι άλλοι παράγοντες.

  • Πρόωρη εκσπερμάτωση

Αυτό συμβαίνει όταν ένας άνδρας εκσπερματώνει νωρίτερα από όσο θέλει κατά τη διάρκεια του σεξ. Είναι μόνο πρόβλημα αν ενοχλεί τον ίδιο ή τον/την σύντροφό του.

Οι αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν άγχος σχετικά με τη σεξουαλική απόδοση, στρες, άλυτα ζητήματα σε μια σχέση ή κατάθλιψη.

Μπορείτε να δείτε έναν γιατρό ή έναν ψυχοσεξουαλικό θεραπευτή για βοήθεια.

  • Απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας

Η απώλεια της σεξουαλικής ορμής ή επιθυμίας (γνωστής επίσης και ως λίμπιντο) αφορά την περίπτωση που ένα άτομο έχει μειωμένο ενδιαφέρον για σεξουαλική δραστηριότητα ή/και σεξουαλικές σκέψεις/φαντασιώσεις.

Η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας είναι συνηθισμένη. Μπορεί να συνδεθεί με έναν αριθμό παραγόντων, όπως θέματα που αφορούν τη σχέση, άγχος, στρες, ορισμένες ιατρικές καταστάσεις, καθώς και παρενέργειες των φαρμάκων.

Να θυμάστε πως όποια κι αν είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζετε, υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια, αρκεί να την αναζητήσετε. Μπορείτε να μιλήσετε για όσα σας ανησυχούν σε έναν γιατρό ή να επισκεφτείτε έναν ειδικό θεραπευτή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και η συζήτηση για όσα σας προβληματίζουν μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οι γυναίκες πονούν συχνά κατά τη σεξουαλική επαφή

Πώς αλλάζει η σεξουαλική ζωή μετά την εμμηνόπαυση

Οργασμός: Μια λέξη, πολλές αισθήσεις κι άλλα τόσα οφέλη για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.

Συμβουλές για απολαυστική σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά

Σεξ Εμμηνόπαυση: Οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά το σόλο παιχνίδι διατηρεί τη σεξουαλική ενέργεια ζωντανή. Το να είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι σεξουαλικός/ή. Η σεξολόγος Sheri Winston συνιστά να αυνανίζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα.

Τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη μειώνουν οι άνδρες που εκσπερματίζουν συχνά σύμφωνα με έρευνες

Από την πλευρά τους, οι ειδικοί συνιστούν στους άνδρες να υποβάλλονται τακτικά σε εξετάσεις, καθώς η έγκαιρη διάγνωση διευκολύνει τη θεραπεία, προσφέροντας ακόμα και τη δυνατότητα πλήρους ίασης.