Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης της λίμπιντο [vid]

Σεξουαλική υγεία: Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης της λίμπιντο [vid]

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Η λίμπιντο, ή η σεξουαλική ορμή, ποικίλλει φυσικά μεταξύ των ατόμων. Η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία δεν είναι απαραιτήτως πρόβλημα, αλλά αν ένα άτομο επιθυμεί να ενισχύσει τη λίμπιντό του, μπορεί να δοκιμάσει μια σειρά από αποτελεσματικές φυσικές μεθόδους.

Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε τη λίμπιντό σας χρησιμοποιώντας φυσικές μεθόδους.

Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης της λίμπιντο

  • Διαχειριστείτε το άγχος

Η τακτική άσκηση και η ανοιχτή επικοινωνία μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του άγχους που επηρεάζει τη λίμπιντο. Το υψηλό επίπεδο άγχους είναι ένα κοινό εμπόδιο στη σεξουαλική λειτουργία και τη λίμπιντο τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Άτομα με έντονο πρόγραμμα εργασίας, ευθύνες φροντίδας ή άλλα άγχη ζωής μπορεί να αισθάνονται κουρασμένοι και, ως αποτέλεσμα, να έχουν χαμηλή σεξουαλική επιθυμία.

Σύμφωνα με μελέτη η κατάθλιψη και το άγχος μπορούν να οδηγήσουν σε μειωμένη λίμπιντο και αυξημένη σεξουαλική δυσλειτουργία στους νεαρούς άνδρες.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να διαχειριστούν το άγχος τους και να ενισχύσουν την ψυχική τους υγεία, όπως:

  • καλή υγιεινή ύπνου
  • βρίσκοντας χρόνο για ένα αγαπημένο χόμπι
  • τακτική άσκηση
  • μια θρεπτική διατροφή
  • δουλέυοντας για τη βελτίωση των σχέσεων
  • μιλώντας με έναν θεραπευτή
  • Κοιμηθείτε επαρκώς

Ο καλός ύπνος μπορεί να βελτιώσει τη συνολική διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας ενός ατόμου, ενώ ορισμένες έρευνες συνδέουν επίσης την ποιότητα του ύπνου με τη λίμπιντο.

Μια μελέτη μικρής κλίμακας του 2015 σε γυναίκες έδειξε ότι ο περισσότερος ύπνος το προηγούμενο βράδυ αύξησε τη σεξουαλική τους επιθυμία την επόμενη μέρα.

  • Ακολουθήστε μια θρεπτική διατροφή

Η διατροφή μπορεί να ωφελήσει τη σεξουαλική ορμή, προωθώντας την καλή κυκλοφορία και την υγεία της καρδιάς.

Το μεταβολικό σύνδρομο και οι καρδιαγγειακές παθήσεις μπορούν να επηρεάσουν τη σωματική σεξουαλική λειτουργία. Επίσης, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ορμονών, τα οποία μπορεί επίσης να διαταράξουν τη λίμπιντο.

Μία διατροφή πλούσια σε λαχανικά, χαμηλή σε ζάχαρη και υψηλή σε άπαχες πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη διαταραχών που επηρεάζουν τη λίμπιντο.

  • Ασκηθείτε τακτικά

Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει τη λίμπιντο με πολλούς τρόπους. Μια μελέτη σε άνδρες που υποβάλλονται σε θεραπεία ανδρογόνων, η οποία μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης, διαπίστωσε ότι η τακτική άσκηση τους βοήθησε να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως ανησυχίες για την εικόνα του σώματος, χαμηλή λίμπιντο και αλλαγές στις σχέσεις.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα συχνότερα προβλήματα σεξουαλική υγείας μεταξύ των ανδρών

Κοινά σεξουαλικά προβλήματα στους μεγαλύτερους ενήλικες

Ασκήσεις για καλύτερο σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε ωραίο και γρήγορο σεξ;

Γρήγορο σεξ: Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τις συζητήσεις σχετικά με την οικειότητα με σεβασμό, συναίνεση και σεβασμό τόσο για τις ανάγκες όσο και για τα όρια των συντρόφων.

Τι θα περάσει το σώμα σου μετά από γέννηση διδύμων;

Εγκυμοσύνη δίδυμα: Η αύξηση βάρους είναι συνήθως υψηλότερη με τα δίδυμα, καθώς το σώμα χρειάζεται να φιλοξενήσει την ανάπτυξη δύο εμβρύων. Αυτό το αυξημένο βάρος μπορεί να συμβάλει στην κόπωση και σε πιθανές επιπλοκές, όπως ο διαβήτης κύησης ή η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Πώς μπορεί να είναι οι σεξουαλικές σας σχέσεις μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Η σεξουαλική υγεία μετά την εμμηνόπαυση περιλαμβάνει την προσαρμογή στις σωματικές αλλαγές, τη διατήρηση ανοιχτής επικοινωνίας και την προτεραιότητα της συναισθηματικής ευεξίας.

Αυξημένος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων υγείας για τους νέους LGB επιζώντες καρκίνου

LGB καρκίνος: Επισημαίνεται η ανάγκη για εξειδικευμένη φροντίδα και προσοχή για τους νέους LGB κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία του καρκίνου για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου χρόνιων προβλημάτων υγείας

Πώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη λίμπιντο;

Ύπνος libido: Αναγνωρίζοντας την περίπλοκη σύνδεση μεταξύ ύπνου και σεξουαλικής λειτουργίας, τα άτομα μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να εξασφαλίσουν επαρκή ανάπαυση.

Ποιος ο ρόλος της άσκησης στην αντιμετώπιση της επιλόχειας κατάθλιψης;

Επιλόχεια κατάθλιψη: Μεταξύ 50% και 75% όλων των γυναικών εμφανίζουν κάποιο βαθμό καταθλιπτικών συμπτωμάτων μετά τον τοκετό και 10% έως 15% εμφανίζουν συμπτώματα αρκετά σοβαρά ώστε να διαγνωστούν ως επιλόχεια κατάθλιψη.