Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Είναι οι συχνές ουρολοιμώξεις σημάδι καρκίνου της ουροδόχου κύστης;

Σεξουαλική υγεία: Είναι οι συχνές ουρολοιμώξεις σημάδι καρκίνου της ουροδόχου κύστης;

Σεξουαλική υγεία: Επισκεφτείτε έναν ουρολόγο το συντομότερο δυνατό αν παθαίνετε συχνά ουρολοιμώξεις.

Τα συμπτώματα των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTIs) και τα συμπτώματα του καρκίνου της ουροδόχου κύστης μπορεί να είναι πολύ παρόμοια. Και τα δύο μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο κατά την ούρηση, αίσθημα επείγουσας ανάγκης για ούρηση, συχνοουρία και παρουσία λευκών ή ερυθρών αιμοσφαιρίων στα ούρα.

 

Υπάρχουν συμπτώματα που είναι μοναδικά είτε για τις ουρολοιμώξεις είτε για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης;

Όχι. Αυτή είναι μια από τις προκλήσεις της διάγνωσης του καρκίνου της ουροδόχου κύστης . Πολλά από τα συμπτώματα του καρκίνου της ουροδόχου κύστης είναι πολύ παρόμοια με εκείνα μιας ουρολοίμωξης. Η εμφάνιση αίματος στα ούρα είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα του καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Λοιπόν, πώς συνήθως διαγιγνώσκεται ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης;

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης συνήθως διαγιγνώσκεται μέσω κυστεοσκόπησης. Τότε είναι που ένας ουρολόγος περνάει ένα μικρό σκεύος μέσα από την ουρήθρα για να κοιτάξει μέσα στην ουροδόχο κύστη. Είναι μια εξωνοσοκομειακή διαδικασία που δεν απαιτεί γενική αναισθησία και συνήθως μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο.

Μπορούν οι συχνές ή επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις να είναι ποτέ σημάδι καρκίνου της ουροδόχου κύστης;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που παθαίνουν συχνές ουρολοιμώξεις δεν θα αναπτύξουν καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Υπάρχει όμως μια σχέση μεταξύ των δύο.

Ορισμένες περιοχές της Μέσης Ανατολής, για παράδειγμα, έχουν πολύ υψηλά ποσοστά καρκίνου της ουροδόχου κύστης και αυτές είναι περιοχές όπου μια παρασιτική μόλυνση που περιλαμβάνει την ουροδόχο κύστη που ονομάζεται σχιστοσωμίαση είναι επίσης πολύ συχνή. Η σχιστοσωμίαση δημιουργεί πολλές φλεγμονές στην ουροδόχο κύστη και οι ουρολοιμώξεις είναι συχνό αποτέλεσμα.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης; 

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

  1. Μην κρατάτε τα ούρα σας. Ξέρω ότι είναι εύκολο να ασχοληθείς με τις εργασίες γραφείου ή να το αναβάλεις όταν κάνεις μεγάλη διαδρομή. Αλλά μην περιμένετε μέχρι να γεμίσει πραγματικά η κύστη σας. Πηγαίνετε στην τουαλέτα μόλις το σώμα σας ενημερώσει ότι χρειάζεται. Το παχύ έντερο καθαρίζει τα στερεά απόβλητά σας, αλλά όταν τα πράγματα απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος, τα κύρια όργανα απέκκρισής σας είναι το συκώτι και τα νεφρά. Το να αδειάζετε τακτικά την ουροδόχο κύστη σας βοηθά να απαλλαγείτε από όλες τις τοξίνες που επεξεργάζονται τα νεφρά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  2. Πίνετε περισσότερο νερό. Αυτό βοηθά να κρατήσει όλες αυτές τις τοξίνες να ρέουν και να τις απομακρύνει από το σύστημά σας πιο γρήγορα. Αυτό, με τη σειρά του, μειώνει τον χρόνο που περνούν στην ουροδόχο κύστη, αγγίζοντας όλες τις επιφάνειές της. Οι τοξίνες μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη μεταλλάξεων, επομένως δεν θέλετε να εκθέσετε την επένδυση της κύστης σας σε αυτές περισσότερο από όσο χρειάζεται. Όταν κάνει ζέστη έξω, βεβαιωθείτε ότι παραμένετε επίσης σωστά ενυδατωμένοι. Η αφυδάτωση αυξάνει τον κίνδυνο ουρολοίμωξης.
  3. Αποφύγετε τις περιβαλλοντικές τοξίνες. Μην καπνίζετε. Αποφύγετε και άλλες χημικές ουσίες όσο το δυνατόν περισσότερο. Φοράτε γάντια, για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά μέσα στο σπίτι σας, καθώς πολλές χημικές ουσίες μπορούν να απορροφηθούν από το δέρμα. Εάν εργάζεστε σε διυλιστήριο, χρησιμοποιήστε προστατευτικό εξοπλισμό. Εάν κάνετε χημικές εργασίες, χρησιμοποιήστε απαγωγέα καπνού.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα μελέτη ενισχύει τις ενδείξεις ότι οι λοιμώξεις στις έγκυες μητέρες αυξάνουν τον κίνδυνο λευχαιμίας στα μωρά

Τι συμβαίνει όταν δεν ουρείτε πριν και μετά το σεξ

Πώς η ουρολοίμωξη επηρεάζει την ποιότητα ζωής των γυναικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προώθηση των τεστ γονόρροιας καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Γονόρροια: Η καθυστέρηση πρόσβασης στη σωστή φροντίδα και θεραπεία αποτελεί κίνδυνο στους νοσούντες να αναπτύξουν μακροπρόθεσμα προβλήματα τα οποία μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Σεξ tips για να αποκτήσετε παιδί

Εγκυμοσύνη: Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε τη σεξουαλική σας ζωή για τις δυνατότητες δημιουργίας μωρών.

Γιατί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο;

Τρανς: Τα άτομα που βιώνουν δυσφορία φύλου μπορεί να αισθάνονται ότι το φυσικό τους σώμα δεν ταιριάζει με την εσωτερική τους αίσθηση για το ποιοι είναι ή ότι δεν επιθυμούν την ταυτότητα φύλου που τους δόθηκε κατά τη γέννηση.

Φυσικοί τρόποι για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας

Κολπική ξηρότητα: Ονομάζεται επίσης κολπική ατροφία, συμβαίνει όταν ο κόλπος δεν λιπαίνεται όσο θα έπρεπε, γεγονός που κάνει τα κολπικά τοιχώματα να γίνονται λεπτά, ξηρά και λιγότερο ελαστικά.