Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Δημιουργήστε ένα πλάνο για να συλλάβετε πιο εύκολα παιδί

Σεξουαλική υγεία: Δημιουργήστε ένα πλάνο για να συλλάβετε πιο εύκολα παιδί

Σεξουαλική υγεία: Υπάρχουν όλων των ειδών οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επιτυχία ενός ζευγαριού, από την ατομική του υγεία μέχρι την εποχή του μήνα που αποφασίζουν να προσπαθήσουν για μωρό.

Η σύλληψη μπορεί να είναι ένα περίπλοκο θέμα. Υπάρχουν όλων των ειδών οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επιτυχία ενός ζευγαριού, από την ατομική του υγεία μέχρι την εποχή του μήνα που αποφασίζουν να προσπαθήσουν για μωρό. Αλλά όταν πρόκειται για αυτό, η σύλληψη αφορά πραγματικά το σεξ. Χωρίς αυτό (ή βοήθεια από ένα εργαστήριο), δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το σπέρμα του να χτυπήσει ποτέ το ωάριο σας. Λοιπόν, υπάρχουν ορισμένες θέσεις που κάνουν πιο πιθανή τη σύλληψη; Υπάρχει συγκεκριμένη στιγμή που πρέπει να ασχοληθείτε με αυτό; Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε τη σεξουαλική σας ζωή για τις δυνατότητες δημιουργίας μωρών.

1. Χρονομετρήστε σωστά

Ο συγχρονισμός είναι πραγματικά το παν όταν προσπαθείς να συλλάβεις. Το «παράθυρο γονιμότητας» είναι η καλύτερη στιγμή για να μείνετε έγκυος και εκτείνεται από πέντε ημέρες πριν την ωορρηξία έως την ημέρα της ωορρηξίας. Είστε πιο γόνιμοι τις δύο ημέρες πριν την ωορρηξία και την ημέρα που έχετε ωορρηξία.

Ο υπολογισμός του πότε θα έχετε ωορρηξία μπορεί να είναι δύσκολος, επειδή ποικίλλει ανάλογα με τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού σας κύκλου και με το αν είναι ή όχι το ίδιο κάθε μήνα. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να υπολογίσετε την ημερομηνία της επόμενης αναμενόμενης περιόδου σας και, στη συνέχεια, να αφαιρέσετε 14 ημέρες. Ή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν ηλεκτρονικό υπολογιστή γονιμότητας.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα της ημέρας που το σεξ είναι καλύτερο. Στην ιδανική περίπτωση, θα κάνατε σεξ ακριβώς τη στιγμή που έχετε ωορρηξία, αλλά δεν είναι εύκολο για τις περισσότερες γυναίκες να πουν πότε συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα ωορρηξίας που μπορείτε να προσέξετε:

  • Πόνος ή κράμπες στην κάτω κοιλιακή χώρα, που πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα της ωρίμανσης ή της απελευθέρωσης ενός ωαρίου από μια ωοθήκη
  • Ελαφρώς υψηλότερη βασική θερμοκρασία σώματος
  • Πιο μαλακός, ευρύτερος και ελαφρώς ψηλότερος τράχηλος
  • Λεπτή, διαυγής, ολισθηρή εκκένωση

2. Κάντε το τακτικά

Αν και είναι σημαντικό να έχετε κατά νου την ωορρηξία, δεν θέλετε να περιορίσετε το σεξ μόνο στο παράθυρο γονιμότητάς σας. Αν και μπορεί να σας βοηθήσει να προσπαθήσετε να κάνετε σεξ μία φορά την ημέρα τις ημέρες πριν από την ωορρηξία, θα πρέπει ιδανικά να κάνετε σεξ κάθε λίγες μέρες κατά τη διάρκεια του μήνα, γεγονός που σας κάνει πιο πιθανό να πετύχετε το τζάκποτ γονιμότητας. Βασικά, κάντε σεξ όσο συχνά θέλετε και δώστε λίγο περισσότερη προσοχή στις μέρες που είναι πιο πιθανό να είστε γόνιμοι.

3. Βρείτε μια καλή θέση

Όσον αφορά το πώς πρέπει να κάνετε σεξ, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να λένε ότι μια στάση είναι πιο πιθανό από μια άλλη να σας κάνει έγκυο. Οι γυναίκες έχουν μείνει έγκυες από κάθε είδους θέσεις, αλλά μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας φροντίζοντας να πληρούνται μερικές προϋποθέσεις.

Πρώτον, θέλετε το σπέρμα του συντρόφου σας να πλησιάσει όσο πιο κοντά μπορεί στον τράχηλό σας, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεστε βαθιά διείσδυση. Η έρευνα έχει βρει ότι το ιεραποστολικό και το σκυλάκι επιτρέπουν στο πέος να φτάσει στις εσοχές στο μπροστινό και πίσω μέρος του τραχήλου της μήτρας, αντίστοιχα.

Δεύτερον, θέλετε να διευκολύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο το σπέρμα να φτάσει στο ωάριο σας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να παλεύουν ενάντια στη βαρύτητα. Αποφύγετε στάσεις όπως η γυναίκα από πάνω και εκείνες που περιλαμβάνουν όρθια στάση. Αφού κάνετε σεξ, ίσως αξίζει τον κόπο να μείνετε ξαπλωμένοι για έως και 30 λεπτά, ώστε να μην διαρρεύσει κανένα από τα εκσπερμάτινα. Μερικές γυναίκες βάζουν επίσης ένα μαξιλάρι κάτω από το κάτω μέρος της πλάτης τους, ώστε η λεκάνη τους να έχει ελαφρώς κλίση προς τα πάνω.

4. Μην ανησυχείτε για τον οργασμό (αλλά προσπαθήστε ούτως ή άλλως!)

Ο άντρας σας είναι ο μόνος του οποίου ο οργασμός είναι κρίσιμος όταν προσπαθείτε να συλλάβετε. Μην αισθάνεστε πίεση για οργασμό προτού ο άντρας σας τα καταφέρει, αλλά προφανώς θα πρέπει να προσπαθήσετε να φτάσετε εκεί για την απόλυτη ευχαρίστησή του! Το να διασκεδάζεις και να νιώθεις καλά θα βοηθήσει μόνο να κάνει το σεξ καλύτερο και τη σύλληψη ευκολότερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες κοιμούνται διαφορετικά;

Οι έγκυες στις αγροτικές κοινότητες έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν επαρκή ασφάλιση υγείας

Διαπιστώθηκε ότι 1 στις 5 εγκύους δεν έχει ανοσία στην ιλαρά

Τα βίντεο TikTok για τη φαρμακευτική άμβλωση τείνουν να είναι ακριβή και αξιόπιστα, διαπιστώνει μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε ωραίο και γρήγορο σεξ;

Γρήγορο σεξ: Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τις συζητήσεις σχετικά με την οικειότητα με σεβασμό, συναίνεση και σεβασμό τόσο για τις ανάγκες όσο και για τα όρια των συντρόφων.

Τι θα περάσει το σώμα σου μετά από γέννηση διδύμων;

Εγκυμοσύνη δίδυμα: Η αύξηση βάρους είναι συνήθως υψηλότερη με τα δίδυμα, καθώς το σώμα χρειάζεται να φιλοξενήσει την ανάπτυξη δύο εμβρύων. Αυτό το αυξημένο βάρος μπορεί να συμβάλει στην κόπωση και σε πιθανές επιπλοκές, όπως ο διαβήτης κύησης ή η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Πώς μπορεί να είναι οι σεξουαλικές σας σχέσεις μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Η σεξουαλική υγεία μετά την εμμηνόπαυση περιλαμβάνει την προσαρμογή στις σωματικές αλλαγές, τη διατήρηση ανοιχτής επικοινωνίας και την προτεραιότητα της συναισθηματικής ευεξίας.

Αυξημένος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων υγείας για τους νέους LGB επιζώντες καρκίνου

LGB καρκίνος: Επισημαίνεται η ανάγκη για εξειδικευμένη φροντίδα και προσοχή για τους νέους LGB κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία του καρκίνου για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου χρόνιων προβλημάτων υγείας

Πώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη λίμπιντο;

Ύπνος libido: Αναγνωρίζοντας την περίπλοκη σύνδεση μεταξύ ύπνου και σεξουαλικής λειτουργίας, τα άτομα μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να εξασφαλίσουν επαρκή ανάπαυση.

Ποιος ο ρόλος της άσκησης στην αντιμετώπιση της επιλόχειας κατάθλιψης;

Επιλόχεια κατάθλιψη: Μεταξύ 50% και 75% όλων των γυναικών εμφανίζουν κάποιο βαθμό καταθλιπτικών συμπτωμάτων μετά τον τοκετό και 10% έως 15% εμφανίζουν συμπτώματα αρκετά σοβαρά ώστε να διαγνωστούν ως επιλόχεια κατάθλιψη.