Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική χημεία γάμος: Ο γάμος τελικά σκοτώνει τον έρωτα;

Σεξουαλική χημεία γάμος: Ο γάμος τελικά σκοτώνει τον έρωτα;

Σεξουαλική χημεία γάμος: Πώς θα βοηθήσετε τη σεξουαλική σας χημεία να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου;

Πολλά ζευγάρια φοβούνται να παντρευτούν. Γνωρίζουν ότι ο γάμος είναι μια μεγάλη υπόθεση που θα αλλάξει τη δυναμική της σχέσης τους (συχνά προς το καλύτερο), αλλά ένας από τους πιο συνηθισμένους φόβους που ακούμε είναι ότι η σεξουαλική χημεία δεν επιβιώνει στον γάμο. Δεν μιλάμε για το πρώτο έτος ή ακόμα και για τα πρώτα χρόνια της κοινής σας ζωής.

Μιλάμε για 10, ακόμα και 15 χρόνια, όταν έχετε παιδιά, δουλειές με στρες, στεγαστικά δάνεια και κάθε είδους πράγματα που σας αποσπούν την προσοχή από το πάθος που νιώθατε κάποτε ο ένας για τον άλλον. Ειδικά αν μεγαλώσατε χωρίς να βλέπετε πολλά PDA από τους γονείς σας (οι περισσότεροι από εμάς), υποθέτουμε ότι αυτό είναι φυσιολογικό, ότι ο γάμος δεν έχει να κάνει με μια υγιή σεξουαλική ζωή, αλλά με όλα τα άλλα πράγματα. Αλλά αυτό απλά δεν είναι αλήθεια!

Τα φιλιά, ο ενθουσιασμός σε ένα ελαφρύ άγγιγμα και η λαχτάρα να είμαστε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου μπορούν να μείνουν για τα καλά. Στην πραγματικότητα, οι πιο ευτυχισμένοι γάμοι είναι εκείνοι στους οποίους η σεξουαλική χημεία είναι ισχυρή. Εκτενής έρευνα που διεξήχθη από τον ερευνητή γάμου, Dr. John Gottman, διαπίστωσε ότι, ναι, η σεξουαλική χημεία είναι κρίσιμη για έναν ευτυχισμένο γάμο. Όμως, το καλό σεξ έχει πολύ περισσότερο να κάνει με την οικεία εμπιστοσύνη, τη φιλία και τις συζητήσεις που δημιουργούν συναισθηματική σύνδεση.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να απομνημονεύσετε ένα σωρό τρελές σεξουαλικές κινήσεις για να κρατήσετε τη σπίθα ζωντανή. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη σχέση σας τώρα, και να συνεχίσετε να κάνετε στο γάμο σας, που θα εξασφαλίσουν ότι η σωματική σας χημεία θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

Ξεκινήστε κάποια τελετουργικά που σας φέρνουν κοντά

Ξέρετε εκείνα τα ζευγάρια που μοιάζουν περισσότερο με συγκάτοικοι παρά με εραστές; Ναι, αυτά τα ζευγάρια έχουν πέσει σε μια σχέση ρουτίνας, που είναι ακριβώς αυτό που θέλεις να αποφύγεις αν θέλεις η σεξουαλική χημεία να διαρκέσει μέχρι να γεράσεις και να γκριζάρεις. Ευτυχώς, υπάρχει ένα αντίδοτο στη ρουτίνα, και αυτό είναι το τελετουργικό. Ο Zach Brittle, πιστοποιημένος θεραπευτής Gottman, μας λέει ότι «οι τελετουργίες βοηθούν επίσης να διασφαλιστεί ότι η σχέση σας είναι μοναδική». Ο Brittle εξηγεί ότι τα τελετουργικά διοχετεύουν δημιουργικότητα και διασκέδαση στη σχέση σας και μπορούν επίσης να εξαλείψουν ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική οικειότητα.

«Μπορεί να σκέφτεστε να σχεδιάσετε ή να γράψετε το σενάριο αυτής της διαδικασίας», εξηγεί ο Brittle, «αλλά όταν η ζωή είναι απασχολημένη και δεν είστε τόσο ελεύθεροι να είστε αυθόρμητοι όσο κάποτε, έχοντας συμφωνία και κατανόηση για το πώς Η οικειότητα μπορεί να μειώσει τον φόβο της απόρριψης ή τη σύγχυση σχετικά με το αν ο ένας σύντροφος έχει «διάθεση». Ή θα μπορούσατε να έχετε έναν κωδικό ή σύμβολο που αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας να κάνετε έρωτα».

Μην περιμένετε να κάνετε τα τελετουργικά μέρος της σχέσης σας μέχρι να παντρευτείτε. Αν οι πεταλούδες λιγοστεύουν, αποφασίστε μια νύχτα της εβδομάδας για ένα ιδιαίτερο ραντεβού ή δημιουργήστε ένα τελετουργικό που κάνει τον αποχαιρετισμό όταν αφήνετε ο ένας τον άλλο ξεχωριστό. Πείτε ο ένας στον άλλο τρία πράγματα που σας κάνουν να είστε ευγνώμονες για το άλλο άτομο, πείτε μια προσευχή μαζί ή δημιουργήστε κάποια μικρή σχέση που υπάρχει μόνο μεταξύ σας.

Δώστε προτεραιότητα ο ένας στον άλλον

Εάν θέλετε να διασφαλίσετε ότι το πάθος και η χημεία θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου, καταφέρετε να βάζετε το ένα το άλλο πρώτο τώρα. Στα πρώτα στάδια του ρομαντισμού, η φυσική σωματική χημεία βοηθάει το γεγονός ότι όλα είναι νέα, συναρπαστικά και είστε απόλυτα εμμονικοί ο ένας με τον άλλον. Αλλά τελικά η ζωή γίνεται πολυάσχολη και μπορεί να είναι πιο εύκολο να αφήσετε τον ρομαντισμό σας να πέσει στη δεύτερη θέση στη ζωή σας.

Έρευνα του Δρ Γκότμαν δείχνει ότι η συζυγική ικανοποίηση μειώνεται απότομα μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ξαφνικά το μωρό παίρνει την πρώτη θέση στη ζωή ενός ζευγαριού και οι σύντροφοι δεν βρίσκουν χρόνο για το γάμο τους, εξηγεί ο Zach Brittle σε άρθρο της Washington Post. Τα ζευγάρια που έχουν υγιή σεξουαλική χημεία δίνουν προτεραιότητα στη σχέση τους.

Δημιουργούν την απαραίτητη ισορροπία στη ζωή τους και προγραμματίζουν ποιοτικό χρόνο που δεν περιλαμβάνει τη νέα τους δέσμη χαράς. Αυτό απαιτεί πειθαρχία και καλές τελετουργίες στο γάμο! Σε μια σχέση ραντεβού, φροντίστε να μην προγραμματίσετε τον εαυτό σας εκτός ποιοτικού χρόνου μαζί και να βάζετε ο ένας τον άλλον πρώτο. Αυτή η εξασκημένη συμπεριφορά σχέσης θα διασφαλίσει ότι δεν θα θεωρείτε ο ένας τον άλλον δεδομένο στο γάμο και ότι η αγάπη θα διαρκέσει στην πραγματικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 σημάδια ότι έχετε σεξουαλική χημεία με κάποιον

Οι σχέσεις πράγματι φτάνουν σε τέλμα μετά από 5 χρόνια;

Η νευροχημεία της αγάπης και του πόθου

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική σας ζωή τη γενική υγεία σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες είναι οι ιδανικές στασεις σεξ που δεν είναι επίπονες για τους μυς;

Σεξ στάσεις: Η διατήρηση μιας ενεργούς σεξουαλικής ζωής είναι μια σημαντική πτυχή της συνολικής ευεξίας, αλλά είναι σημαντικό να αποφύγετε μυϊκές καταπονήσεις και τραβήγματα που μπορεί να προκύψουν από άβολες ή επίπονες στάσεις.

Συμβουλές σεξ για ένα ξεχωριστό ραντεβού

Sex tips: Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να ενισχύσετε την οικειότητα και την απόλαυση του ιδιαίτερου ραντεβού σας, δημιουργώντας αναμνήσεις και ενισχύοντας τη σύνδεσή σας με τον σύντροφό σας.

Τα οφέλη μιας γεμάτης σεξουαλικής ζωής που συχνά παραβλέπουμε

Με την υιοθέτηση μιας πιο ολιστικής άποψης για το σεξ, γίνεται σαφές ότι δεν αφορά μόνο την ίδια τη σωματική πράξη, αλλά και τη δημιουργία μιας βαθύτερης σχέσης με τον εαυτό του και τον σύντροφό του.

Close Icon