Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική θεραπεία : Η Συμβολή της στο διαδίκτυο

Σεξουαλική θεραπεία : Η Συμβολή της στο διαδίκτυο

Η σεξουαλική θεραπεία είναι ένας τύπος θεραπείας ομιλίας που αντιμετωπίζει ανησυχίες που σχετίζονται με τη σεξουαλική λειτουργία, την ικανοποίηση και την οικειότητα στην παροχή συμβουλών σε άτομα ή ζευγάρια. Είναι ένας εξειδικευμένος τύπος ψυχοθεραπείας. Η σεξουαλική θεραπεία μπορεί να είναι αποτελεσματική για άτομα όλων των ηλικιών, φύλα και σεξουαλικούς προσανατολισμούς.

Δεν εκπαιδεύονται όλοι οι θεραπευτές σεξουαλικής θεραπείας, επομένως οι σεξ θεραπευτές είναι ειδικοί που έχουν εμπειρία στη σεξουαλική υγεία. Μερικοί είναι πιστοποιημένοι σεξουαλικοί θεραπευτές από την Αμερικανική Ένωση Εκπαιδευτικών, Συμβούλων και Θεραπευτών σεξουαλικότητας . Όπως και άλλες μορφές ψυχοθεραπείας, η σεξουαλική θεραπεία περιλαμβάνει την ανταλλαγή των συναισθημάτων σας για τη σεξουαλική σας ζωή. Η συζήτηση για τις σεξουαλικές σας εμπειρίες και ανησυχίες με έναν σεξουαλικό θεραπευτή μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία καταστάσεων, όπως η σεξουαλική δυσλειτουργία, η οποία επηρεάζει περίπου43 τοις εκατό των γυναικών και 31 τοις εκατό των ανδρών σε κάποιο βαθμό στη διάρκεια της ζωής τους.

Η διαδικτυακή σεξουαλική θεραπεία είναι ένας τύπος υπηρεσίας τηλεθεραπείας που είναι προσβάσιμος από το σπίτι. Η Telehealth είναι πιο προσιτή και συχνά πιο προσιτή από την παραδοσιακή προσωπική θεραπεία, οπότε η διαδικτυακή σεξουαλική θεραπεία είναι μια επιλογή για άτομα που έχουν περιορισμένη πρόσβαση ή προτιμούν τις συνεδρίες πρόσωπο με πρόσωπο.

Για να επιλέξουμε τα καλύτερα προγράμματα σεξουαλικής θεραπείας, εξετάσαμε διάφορους παράγοντες, όπως:

 • τιμή
 • επιλεξιμότητα ασφάλισης
 • μυστικότητα
 • κριτικές πελατών
 • μέθοδοι επικοινωνίας
 • προσιτότητα

Συνομιλία

 • Το Talkspace είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές πλατφόρμες τηλε-υγείας. Είναι ένας ιστότοπος βάσει συνδρομών που προσφέρει πολλά σχέδια για άτομα και ζευγάρια. Ορισμένα σχέδια περιλαμβάνουν κείμενο, βίντεο και ηχητικά μηνύματα, ενώ άλλα προσφέρουν ζωντανές συνεδρίες.
 • Μπορείτε να ταιριάξετε με έναν θεραπευτή ή να επιλέξετε τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας τον κατάλογο Talkspace των αδειοδοτημένων θεραπευτών. Για τη σεξουαλική θεραπεία, η Talkspace συνιστά την επιλογή του δικού σας θεραπευτή, καθώς δεν προσφέρουν όλοι οι θεραπευτές υπηρεσίες σεξουαλικής θεραπείας και έχουν σχετική εμπειρία.
 • Η σεξουαλική θεραπεία μέσω διαδικτύου μέσω του Talkspace μπορεί να βοηθήσει στην καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά, σε θέματα οικειότητας σε ζευγάρια και στην εξερεύνηση της σεξουαλικότητάς σας.
 • Τα ζευγάρια που αναζητούν σεξουαλική θεραπεία μαζί δεν χρειάζεται να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο. Το Talkspace προσφέρει ένα ιδιωτικό δωμάτιο κοινόχρηστο με έναν επαγγελματία, οπότε η συζήτηση των συναισθημάτων και των εμπειριών σας είναι ασφαλής, ασφαλής και βολική.

Καλύτερο για ζευγάρια

 • Το ReGain είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα συμβουλευτικής σχέσεων που προσφέρει υπηρεσίες σεξουαλικής θεραπείας για ζευγάρια. Χρησιμοποιώντας υπολογιστή, tablet ή smartphone, ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε μια ασφαλή και διακριτική μέθοδο ομιλίας με έναν εξουσιοδοτημένο θεραπευτή.
 • Ενώ τα ζευγάρια μοιράζονται έναν κοινό λογαριασμό που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με τον θεραπευτή τους, τα άτομα μπορούν να ζητήσουν live-one-one live συνεδρίες για να μιλήσουν ιδιωτικά με τον θεραπευτή.
 • Αυτό μπορεί να είναι επωφελές για άτομα που έχουν ζητήματα που σχετίζονται με το σεξ και είναι ξεχωριστά από αυτά που βιώνουν με έναν σύντροφο.
 • Ένα μειονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι το ReGain δεν υποστηρίζει ζωντανές συναντήσεις τριών κατευθύνσεων. Και τα δύο άτομα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια τοποθεσία κατά τη διάρκεια των ζωντανών συνεδριών τους.

Ακολουθεί βίντεο για σεξουαλική ζωή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στρατηγική τριών δόσεων πιθανόν να εφαρμοστεί στο μέλλον σε ασθενείς που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικές θεραπείες,

Έλα στην θέση μου επεισόδιο 204 : Η Ρενάτα αποφυλακίζεται

Ηπατίτιδα c : Δείτε πως διαμορφώνει το προσδόκιμο ζωής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.