Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ορμή: Τρόποι να την απογειώσετε

Σεξουαλική ορμή: Τρόποι να την απογειώσετε

Σεξουαλική ορμή: Σε αυτό το άρθρο σου αναφέρουμε τους λόγους που μπορεί να έχεις αυξημένη η χαμηλή λίμπιντο και σου προτείνουμε ιδέες για να την απογειώσεις.

Κάθε άτομο έχει τη δική του σεξουαλική επιθυμία και γι αυτόν τον λόγο, αυτό το κομμάτι διαφέρει, αφού άλλοι την έχουν πολύ έντονη, άλλοι λιγότερο και άλλοι καθόλου.ένα ανώτερο ζευγάρι που αγγίζει ο ένας τον άλλον αντιμετωπίζει καθώς έχουν υψηλή σεξουαλική επιθυμία

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι διάφοροι. Όντως ορισμένα άτομα μπορεί να έχουν υψηλή ή χαμηλή σεξουαλική ορμή γι αυτό και εμείς σου γράφουμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό αλλά και πως θα το αντιμετωπίσετε.

Ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική ορμή του ατόμου και να του την αυξήσουν πάρα πολλοί.

Σεξουαλική ορμή, ή  λίμπιντο, είναι η επιθυμία ενός ατόμου να λάβει μέρος σε μία σεξουαλική δραστηριότητα.  χαμηλή λίμπιντο έχει ένα άτομο το οποίο η επιθυμία του για το σεξ είναι αρκετά χαμηλή. Ενώ αντίθετα υψηλή λίμπιντο έχει όταν η σεξουαλική του  επιθυμία είναι πολύ έντονη.

Οι αιτίες που ένα άτομο μπορεί να έχει υψηλή σεξουαλική επιθυμία είναι αρκετές και γι αυτό τις αναφέρουμε παρακάτω.

Κάποιοι από τους  λόγους για τους οποίους ένα άτομο μπορεί να έχει υψηλότερη σεξουαλική επιθυμία είναι οι ακόλουθοι:

Συστηματική ασχολία με την άσκηση

  •  Σύμφωνα με μια μελέτη φαίνεται ότι τα άτομα που ασχολούνται με τη σωματική δραστηριότητα τείνουν να έχουν πιο ψηλή αξιόπιστη πηγή σεξ.

Λήψη ναρκωτικών ουσιών

  • Τα διεγερτικά φάρμακα αποτελούν μία αξιόπιστη πηγή, αύξησης Λίμπιντου. Ειδικά η κοκαΐνη, μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγάλη αύξηση της λίμπιντο.

Αλλαγές στους νευροδιαβιβαστές που περικλείνεται από λήψη φαρμάκων

  • Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής. Τα άτομα με νόσο του Πάρκινσον μπορεί να λάβουν θεραπεία αντικατάστασης ντοπαμίνης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερσεξουαλικότητα και σεξουαλικούς καταναγκασμούς που μπορούν να οδηγήσουν σε πολλές και διαφορετικές καταστάσεις.

Τεστοστερόνη:

  • Κάποιες παλαιότερες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ των υψηλότερων επιπέδων τεστοστερόνης στους άνδρες και των υψηλότερων σεξουαλικών οδηγών, οπότε φροντίστε να κρατάτε την τετοστερόνη σας σε υψηλά επίπεδα.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για τα συστατικά που απογειώνουν την λίμπιντο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το σεξ είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους αντιγήρανσης

Σεξουαλική υγεία: Όταν η ηλικία είναι το εμπόδιο

Η Κυκλική Σχέση Σεξ και Άγχους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη λίμπιντο;

Ύπνος libido: Αναγνωρίζοντας την περίπλοκη σύνδεση μεταξύ ύπνου και σεξουαλικής λειτουργίας, τα άτομα μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να εξασφαλίσουν επαρκή ανάπαυση.

Ποιος ο ρόλος της άσκησης στην αντιμετώπιση της επιλόχειας κατάθλιψης;

Επιλόχεια κατάθλιψη: Μεταξύ 50% και 75% όλων των γυναικών εμφανίζουν κάποιο βαθμό καταθλιπτικών συμπτωμάτων μετά τον τοκετό και 10% έως 15% εμφανίζουν συμπτώματα αρκετά σοβαρά ώστε να διαγνωστούν ως επιλόχεια κατάθλιψη.

Κάμα Σούτρα: Πώς βοήθησε στην επανάσταση της σεξουαλικής ευχαρίστησης;

Κάμα Σούτρα: Δίνοντας έμφαση στον αμοιβαίο σεβασμό, την επικοινωνία και την ευχαρίστηση, συνεχίζει να λειτουργεί ως πολύτιμος οδηγός για την προώθηση υγιών και ικανοποιητικών σχέσεων στη σύγχρονη κοινωνία.

Πολωνική ΜΚΟ καταγγέλλει την έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης καθώς τα κρούσματα HIV αυξάνονται κατακόρυφα

Το Εθνικό Κέντρο AIDS λέει, ωστόσο, ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων είναι εν μέρει αποτέλεσμα του παιχνιδιού που παίζεται μετά την πανδημία. "Πολλά κρούσματα από το 2021-2022 καταγράφηκαν μόνο φέτος, επειδή τα κέντρα υγείας ήταν υπερφορτωμένα κατά τη διάρκεια του COVID", δήλωσε πρόσφατα η Maryla Rogalewicz του Κέντρου. Είπε επίσης ότι τα στατιστικά στοιχεία επηρεάστηκαν από την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από την Ουκρανία -όπου ο HIV αποτελεί τεράστιο πρόβλημα- μετά την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι.