Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική επικοινωνία: Πώς να την βελτιώσετε

Σεξουαλική επικοινωνία: Πώς να την βελτιώσετε

Σεξουαλική επικοινωνία: Πώς να την βελτιώσετε. Η σχέση είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα σε χιλιάδες συνομιλίες, βιβλία και ταινίες. Η τέχνη, με τις αναρίθμητες παραλλαγές της, έχει εξερευνήσει κάθε γωνιά που υπάρχει.

Γενικά, μας αρέσει να μιλάμε για τη συναισθηματική πτυχή, αλλά περίεργα το ίδιο δεν συμβαίνει με τη φυσική. Εάν η σεξουαλική επικοινωνία είναι απαραίτητη σε οποιαδήποτε σχέση, γιατί είναι τόσο κακή σε πολλές περιπτώσεις; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να έχει σχέση με ιστορικούς και θρησκευτικούς παράγοντες. Εδώ και χρόνια επιβάλλεται μια στρεβλωμένη άποψη της δικής μας σεξουαλικότητας.

Έχουμε μάθει τι να σκεφτόμαστε, τι είναι (υποτίθεται) σωστό ή λάθος, και πάνω από όλα ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα για τα οποία είναι καλύτερα να μην μιλάμε. Και αυτή είναι μια ιδέα που, εκτός από το να είναι εσφαλμένη, είναι απλοϊκή. Δεν έχει αποχρώσεις, γενικεύεται σε όλους τους συντρόφους και αποτρέπει τη ροή της σεξουαλικής επικοινωνίας. Υπό αυτήν την έννοια, το σεξ είναι μέρος της δικής μας φύσης και ως εκ τούτου πρέπει να το αποδεχτούμε και να το απολαύσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να ενεργούμε σύμφωνα με τις εντολές των ενστίκτων μας: είμαστε άνθρωποι, όχι ζώα. Έχουμε την ικανότητα να διακρίνουμε μεταξύ καλού και κακού, και δεν πρέπει να αναγκάζουμε τον εαυτό μας να κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε ή δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε.

 

Το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μιλήσουμε για αυτό με τον σύντροφό μας, επειδή μοιραζόμαστε οικειότητα μαζί του. Εάν έχετε έναν σταθερό σύντροφο, είναι επειδή με κάποιο τρόπο έχετε επιλέξει να ζήσετε σε μια σχέση. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να παραμείνουν άγαμοι ή που προτιμούν να έχουν ανοιχτές σχέσεις. Και οι δύο επιλογές είναι εξίσου έγκυρες. Εάν η περίπτωσή σας είναι η πρώτη, θυμηθείτε ότι σε οποιαδήποτε σχέση με τις ελπίδες διαιώνισης στο χρόνο, χρειάζεται ορισμένα υπόλοιπα που συχνά απειλούνται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Παράγοντες που αποσπούν την προσοχή σας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης

Υπερσεξουαλικότητα και σάτυροι

Η σημασία και η χρήση των θετικών δηλώσεων για να πετύχετε τα όνειρά σας

Ο Σταμάτης Κραουνάκης μίλησε για τα πάντα στην εκπομπή "The 2Night Show"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια αγκαλιά την ημέρα μπορεί να κρατήσει τις ρυτίδες μακριά

Σεξ Δέρμα: Το σεξ και η φυσική οικειότητα μπορούν πραγματικά να σας δώσουν πολύ περισσότερα από μια στιγμιαία κατάσταση ευδαιμονίας. Για την μακροχρόνια υγεία & ευεξία του δέρματός σας, το σεξ είναι εξίσου σημαντικό όσο η ισορροπημένη διατροφή και μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας.

Sexting : Δείτε πως θα σώσετε τον γάμο σας

Ενώ το sexting μπορεί να μοιάζει με μια φλερτ μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα που αναζητούν fling, αποδεικνύεται ότι όσοι ωφελούνται περισσότερο από την αποστολή ατμών μηνυμάτων είναι στην πραγματικότητα μακροχρόνιες, δεσμευμένες σχέσεις 

Τα οφέλη της χορτοφαγίας στη σεξουαλική σας υγεία

Σεξουαλική Υγεία Διατροφή: Μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την ερωτική σας διέργεση ή/και λίμπιντο; Σύμφωνα με μια έρευνα, η απάντηση είναι "Ναι, μπορεί" και επιπλέον η χορτοφαγική ή vegan διατροφή μπορεί να σας προσφέρει και μεγαλύτερη απόλαυση στο κρεβάτι.

Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για να είναι υγιείς

Σεξουαλική ζωή : Το πόσο συχνά κάνετε σεξ εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως εάν έχετε σύντροφο, τι άλλο συμβαίνει στη ζωή σας και πόσο ισχυρή είναι η σεξουαλική σας ορμή.

Τι γνωρίζουμε για τα διεγερτικά φυσικά προϊόντα

Αφροδισιακά τρόφιμα: Εάν σκέφτεστε να στραφείτε σε φυσικές επιλογές προκειμένου να αυξήσετε τη λίμπιντό σας, ίσως να θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένα χαρακτηριστικά αυτών, προτού τα δοκιμάσετε, καθώς κάποια μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.