Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική αποχή: Τι συμβαίνει στο σώμα μας μετά από περίοδο σεξουαλικής αποχής;

Σεξουαλική αποχή: Τι συμβαίνει στο σώμα μας μετά από περίοδο σεξουαλικής αποχής;

Σεξουαλική αποχή: Κι όμως, η σεξουαλική υγεία έχει καθοριστικό ρόλο για την διατήρηση μιας καλής σωματικής και οργανικής υγείας. Διαβάστε εδώ τι συμβαίνει στο σώμα σας μετά από περίοδο αποχής.

Κάποια στιγμή οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπουν σε μια περίοδο αποχής από τη σεξουαλική τους ζωή, όπου περνούν αρκετή ώρα χωρίς να κάνουν σεξ. Αν βρεθείτε σε περίοδο αποχής, ίσως αναρωτιέστε πώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας.

Τι συμβαίνει όταν δεν κάνετε σεξ

Σωματική υγεία

Οι άνθρωποι περνούν από αποχικές περιόδους για πολλούς λόγους. Μερικές φορές οι άνθρωποι που δεν είναι σε σχέση προτιμούν να περιμένουν μέχρι να βρουν το κατάλληλο άτομο. Η έλξη μεταξύ του ζευγαριού μπορεί να μειωθεί, οδηγώντας σε έλλειψη σεξουαλικής δραστηριότητας. Άλλες φορές, οι άνθρωποι απλά δεν θέλουν να κάνουν σεξ. Λοιπόν, τι συμβαίνει όταν δεν κάνετε σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Ανοσοποιητικό σύστημα

Το τακτικό σεξ βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προετοιμάζει το σώμα να καταπολεμήσει τις ασθένειες απελευθερώνοντας ενδορφίνες. Αυτό σημαίνει ότι το λιγότερο συχνό σεξ μπορεί να οδηγήσει σε πιο συχνές ασθένειες, όπως το κρυολόγημα ή η γρίπη. Μια μελέτη ανέφερε ότι δείγματα σάλιου φοιτητών κολεγίου που έκαναν τακτικό σεξ βρέθηκαν να έχουν υψηλότερη συγκέντρωση ορισμένων αντισωμάτων που ονομάζονται ανοσοσφαιρίνη Α, τα οποία καταπολεμούν το κοινό κρυολόγημα.

Υγεία του κόλπου

Το σεξ μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα μπορεί να είναι άβολο. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διεγερθεί το γυναικείο σώμα και να παράγει αρκετή λίπανση για να κάνει το σεξ εύκολο και άνετο. Το τακτικό σεξ ή ο αυνανισμός μπορεί να διατηρήσει τους ιστούς του κόλπου σας υγιείς βελτιώνοντας τη ροή του αίματος.

Πόνοι περιόδου

Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι το σεξ είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τις κράμπες της περιόδου. Η αύξηση των ενδορφινών που προκαλείται από το σεξ καθώς και οι συσπάσεις της μήτρας που συμβαίνουν με τον οργασμό μπορούν και οι δύο να βοηθήσουν στην ανακούφιση από κράμπες. Δεν χρειάζεται να κάνετε σεξ για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη – ο αυνανισμός μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Καρδιαγγειακή υγεία

Εάν δεν κάνετε σεξ σε τακτική βάση, διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξετε καρδιαγγειακή νόσο. Εκτός από το ότι είναι πηγή άσκησης, η σεξουαλική επαφή βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων οιστρογόνων και προγεστερόνης σε ισορροπία, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Ψυχική υγεία

Μερικοί άνθρωποι εξισώνουν τη σεξουαλική ζωή με την αυτοεκτίμησή τους. Αν και αυτό δεν συμβαίνει, μπορεί να αισθάνονται περισσότερο άγχος και κατάθλιψη εάν περάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να κάνουν σεξ. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η αξία σας δεν προέρχεται από το σεξ με άλλους ανθρώπους. Εκτός από αυτό, οι επιπτώσεις στην ψυχική σας υγεία που προκαλούνται από την αποχή από το σεξ μπορεί να περιλαμβάνουν στρες και άγχος. 

Το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες και την ορμόνη ωκυτοκίνη στο σώμα. Αυτά τα νευροχημικά μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των επιπτώσεων του άγχους ή του στρες. Η ωκυτοκίνη έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι σας βοηθά να κοιμηθείτε. Εάν δεν κάνετε σεξ τακτικά, το σώμα σας μπορεί να απελευθερώνει αυτές τις ορμόνες λιγότερο συχνά, γεγονός που μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την αντιμετώπιση του στρες. Η γυναίκα αισθάνεται άγχος όταν δεν κάνει σεξ.

Γενετήσια ορμή

Παραδόξως, το να μένεις πολύ χωρίς σεξ μπορεί να σε κάνει να χάσεις εντελώς το ενδιαφέρον σου για το σεξ. Όσο περισσότερο κάνετε σεξ, τόσο περισσότερο θέλετε να κάνετε σεξ. Το τακτικό σεξ ενισχύει τη λίμπιντο σας.

Υγεία σχέσεων

Για πολλά ζευγάρια, η τακτική σεξουαλική επαφή είναι ένας σημαντικός τρόπος διατήρησης του δεσμού τους. Το τακτικό σεξ επίσης συχνά οδηγεί σε καλύτερη επικοινωνία. Γενικά, τα ζευγάρια που κάνουν σεξ πιο συχνά αισθάνονται πιο συναισθηματικά δεμένα και συνδεδεμένα σε σύγκριση με εκείνα που το κάνουν λιγότερο συχνά. Τι συμβαίνει όταν δεν κάνετε σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα; Για μερικούς ανθρώπους, η σχέση τους με τον σύντροφό τους γίνεται πιο αγχωτική και σταματούν να αισθάνονται συνδεδεμένοι. Άλλα ζευγάρια δεν ενδιαφέρονται για το σεξ ή δεν το βρίσκουν σημαντικό τρόπο σύνδεσης, προτιμώντας τη συζήτηση ή τις κοινές δραστηριότητες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές για να κάνετε το τέλειο τηλεφωνικό σεξ

Ο Μπακ Άντζελ, ένας πρωτοπόρος τρανσέξουαλ, επικρίνει τους σύγχρονους τρανς ακτιβιστές και λέει ότι κατηχούν ανηλίκους.

Γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να αναζωογονήσετε την σχέση σας σεξουαλικά;

Επένδυση στη σεξουαλική ψηφιακή υγεία των γυναικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο Σικάγο, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης προσφέρει "kink" και "trans-friendly" σεξουαλικά παιχνίδια για ανηλίκους

Η κυνική ερμηνεία αυτού του αγωγού θα έλεγε ότι καθοδηγείται από το κίνητρο του κέρδους. Όμως, ένα άλλο ρεύμα είναι ιδεολογικό: οι ριζοσπάστες ακτιβιστές του φύλου πιστεύουν ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα για την απελευθέρωση από το σύστημα της "σιζετεροπατριαρχίας" * - και κάθε "μη συμβατό με το φύλο" παιδί είναι ένα ακόμη εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.

Οι Κουβανοί θα ψηφίσουν για γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και παρένθετη μητρότητα

Άλλες προτάσεις του κώδικα περιλαμβάνουν τον σαφή καθορισμό των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων και την πρόβλεψη ότι κανείς που έχει κριθεί ένοχος για κακοποίηση ανηλίκων δεν μπορεί ποτέ να υιοθετήσει παιδί.

Οι σεξουαλικές σχέσεις μπορεί να γίνουν ανθυγιεινές

Σεξουαλική υγεία: Όταν αναρωτιέστε τι είναι μια υγιής σεξουαλική ζωή, υπάρχουν μερικοί τρόποι στους οποίους μπορείτε να δώσετε προσοχή, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε αν αυτό μοιάζει με τη σχέση σας.

Η ολοκληρωμένη σεξουαλική αγωγή έχει σημασία. Τα στοιχεία δείχνουν τα εξής για όλες τις ΗΠΑ

Δεκατρείς πολιτείες δεν επιβάλλουν την εκπαίδευση για τον HIV ή τα ΣΜΝ στα σχολεία με οποιαδήποτε ιδιότητα, αφήνοντας τα μεμονωμένα σχολεία να επιλέξουν αν θα διδάξουν ή όχι το θέμα και σε ποια έκταση.