Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Υπάρχει σεξουαλική ζωή μετά την προστατεκτομή;

Σεξ: Υπάρχει σεξουαλική ζωή μετά την προστατεκτομή;

Σεξ: Μελέτες δείχνουν ότι η υπερβολική διάρκεια χωρίς ροή αίματος στο πέος μπορεί να βλάψει τους μυς και τους ιστούς, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να έχετε στύσεις μόνοι σας.

Οι περισσότεροι άνδρες που έχουν φυσιολογική σεξουαλική λειτουργία και λαμβάνουν θεραπεία για πρώιμο καρκίνο του προστάτη ανακτούν τη στυτική λειτουργία και μπορούν να έχουν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μετά τη ρομποτική προστατεκτομή. Ωστόσο, είναι μια σταδιακή διαδικασία και μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο. Πολύ λίγοι από τους ασθενείς μας αντιμετωπίζουν στυτική δυσλειτουργία, αλλά συνεργαζόμαστε στενά με αυτούς που το παρουσιάζουν.

Σεξουαλική ζωή μετά από ρομποτική προστατεκτομή

Η αποκατάσταση του πέους μπορεί να σας βοηθήσει να επαναλάβετε τη σεξουαλική λειτουργία. Μελέτες δείχνουν ότι η υπερβολική διάρκεια χωρίς ροή αίματος στο πέος μπορεί να βλάψει τους μυς και τους ιστούς, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να έχετε στύσεις μόνοι σας. Ο στόχος της αποκατάστασης του πέους είναι να διατηρήσει τον ιστό και τους μύες του πέους οξυγονωμένα και τεντωμένα για να διατηρήσει τη στυτική λειτουργία ενώ τα νεύρα στο πέος ανακάμπτουν πλήρως. Ενθαρρύνουμε τους ασθενείς μας να αρχίσουν να εργάζονται για την αποκατάσταση του πέους ακόμη και πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

Οι προεγχειρητικές επισκέψεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πρώιμη αξιολόγηση, μελέτες Doppler πέους (δοκιμή ροής αίματος προς και έξω από το πέος) και εκτιμήσεις των επιπέδων τεστοστερόνης, εάν οι ειδικοί μας πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη περίπτωσή σας θα μπορούσε να ωφεληθεί από αυτές τις αξιολογήσεις. Περιστασιακά, ξεκινάμε την αποκατάσταση του πέους χρησιμοποιώντας φάρμακα λίγες εβδομάδες πριν από τη χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να ενισχύσουμε την παροχή αίματος στο πέος και να ξεκινήσουμε τη σεξουαλική αποκατάσταση.

Η μετεγχειρητική αποκατάσταση ξεκινά συνήθως μερικές εβδομάδες αργότερα και μπορεί να περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεραπευτικές επιλογές για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας για ανάκαμψη.

Ενδοουρηθρικό υπόθετο: είναι ένα φάρμακο που μπορεί να ενθαρρύνει τις στύσεις οπουδήποτε από δύο εβδομάδες έως τρεις μήνες μετά την επέμβαση. Αποτελείται από ένα φαρμακευτικό σφαιρίδιο που τοποθετείτε στο άνοιγμα των ούρων χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό απλικατέρ μιας χρήσης. Λειτουργεί ανοίγοντας τα αιμοφόρα αγγεία για να αυξήσει τη ροή του αίματος στο πέος.
Τα από του στόματος φάρμακα είναι αυτά που παίρνετε από το στόμα για να βελτιώσετε τη ροή του αίματος στο πέος.

Οι θεραπείες με συσκευές κενού (ή αντλίες κενού) είναι μηχανικές συσκευές που αντλούν αίμα στο πέος για να επιτύχουν στύση. Η συσκευή είναι ένας πλαστικός κύλινδρος που τοποθετείτε πάνω από το πέος και ενεργοποιείτε χρησιμοποιώντας μια χειροκίνητη αντλία ή μια αντλία που λειτουργεί με μπαταρία.

Τα εμφυτεύματα πέους είναι μόνιμες συσκευές που τοποθετούμε χειρουργικά μέσα στο πέος. Τα εμφυτεύματα πέους μπορούν να είναι μια ικανοποιητική επιλογή για εσάς και τους συντρόφους σας, εάν οι φαρμακευτικές θεραπείες και άλλες θεραπείες δεν επιλύσουν τη στυτική δυσλειτουργία. Ένα πολύ μικρό ποσοστό ασθενών μπορεί να ωφεληθεί από ένα εμφύτευμα πέους ή άλλες χειρουργικές θεραπείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η γυναικεία ακράτεια αντιμετωπίζεται με επέμβαση

Οι συναισθηματικές διακυμάνσεις της εμμηνόπαυσης και τρόποι διαχείρισης

Σεξ tips για να αποκτήσετε παιδί

Γίνετε πιο ελκυστικές και ξανακερδίστε το ταίρι σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ερευνητές ανακαλύπτουν νέες, πιο αποτελεσματικές περιπτώσεις για τη θεραπεία της σύφιλης

Hayes: Έχω ένα τεράστιο πάθος για τη σεξουαλική υγεία και ένα σπαστικό ενδιαφέρον για τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτή η έρευνα μου επέτρεψε να συνδυάσω αυτά τα δύο ενδιαφέροντα, καθώς η σύφιλη είναι μια ασθένεια που υπάρχει εδώ και αιώνες, αλλά λίγα είναι γνωστά γι' αυτήν λόγω της δυσκολίας καλλιέργειας των βακτηρίων σε εργαστηριακό περιβάλλον. Η ύπαρξη περισσότερων δεδομένων και έρευνας σχετικά με την ασθένεια αποτελεί επιτακτική κλινική ανάγκη.