Σεξουαλική Υγεία

Σεξ θυμός: Ο θυμός μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ορμή

Σεξ θυμός: Ο θυμός μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ορμή

Σεξ θυμός: Το θυμωμένο σεξ μπορεί να είναι φλογερό, συναρπαστικό και επίσης μια απόλυτη απελευθέρωση της έντασης. 

Το θυμωμένο σεξ μπορεί να είναι φλογερό, συναρπαστικό και επίσης μια απόλυτη απελευθέρωση της έντασης. Χρησιμοποιείται από μερικούς ανθρώπους ως φυσικός τρόπος για να επιλύσουν την απογοήτευση ή την ένταση με τους συντρόφους τους. Μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να επιλύσουν τις συγκρούσεις μεταξύ τους και να επανασυνδεθούν μεταξύ τους μετά από μια διαφωνία ή έναν καυγά. Μερικές φορές, το θυμωμένο σεξ χρησιμοποιείται ως τρόπος να ξεφύγουμε από την εργασιακή πίεση ή τα αρνητικά συναισθήματα. Μπορεί να μην είναι πάντα υγιές και ο θυμός μπορεί επίσης να επηρεάσει την σεξουαλική ορμή. 

Πώς επηρεάζει ο θυμός τη σεξουαλική ορμή στις γυναίκες;

Ο θυμός γενικά προκύπτει από συγκρούσεις, διαφωνίες ή απογοήτευση. Σε ένα τέτοιο σενάριο, δεν υπάρχει συμπόνια ή συναίσθημα αγάπης, αλλά ένα είδος άγχους, αγανάκτησης ή θυμού, λένε οι ψυχίατροι. Αν και αυτά τα συναισθήματα είναι φυσικά, μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή ενός ατόμου και να το κάνουν να ενδιαφέρεται λιγότερο για το σεξ. Μπορεί να προκαλέσει μείωση της λίμπιντο στις γυναίκες. Σύμφωνα με μια μελέτη του 1995 που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior, ο θυμός και το άγχος μείωσαν σημαντικά τη σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες.

Γιατί μερικά ζευγάρια κάνουν σεξ με θυμό;

Ενώ μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τρόπους να επικοινωνήσουν με τον σύντροφό τους όταν είναι θυμωμένοι, άλλοι συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις που βασίζονται στον θυμό. Ο θυμός μπορεί να μετριαστεί με την απελευθέρωση ορμονών ευτυχίας κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών πράξεων. Το σεξ μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως αντίδραση μεταβίβασης στην οποία η επιθετικότητα του θυμού μεταφράζεται σε βίαιη σεξουαλική δραστηριότητα. Σε περιπτώσεις όπου η σύγκρουση μόλις επιλύεται ή ο θυμός μειώνεται μετά από μια σεξουαλική πράξη, μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην ενίσχυση της σχέσης μεταξύ του ζευγαριού.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του θυμωμένου σεξ;

Το υγιές μέρος της πράξης είναι ότι μπορεί να βοηθήσει ένα ζευγάρι να ηρεμήσει και να μειώσει τα επίπεδα θυμού του. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο σε μια σχέση εάν συμβαίνει συνεχώς και οδηγεί σε τοξικές σχέσεις, λέει ο ειδικός. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το θυμωμένο σεξ μπορεί να συμβεί χωρίς συγκατάθεση, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ένα ζευγάρι. Μερικές παρενέργειες του θυμωμένου σεξ περιλαμβάνουν:

  • Μπορεί να αυξήσει τις σωματικές φυσιολογικές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένων του σφυγμού και της αρτηριακής πίεσης, και μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους.
  • Η πράξη, εάν διαπραχθεί βίαια, μπορεί να βλάψει σοβαρά μια σχέση.
  • Μερικές φορές μπορεί να ξεπεράσει τα όρια κατανόησης της σεξουαλικής δραστηριότητας, η οποία μπορεί να προκαλέσει πολλά σωματικά και ψυχικά προβλήματα.
  • Εάν το θυμωμένο σεξ χρησιμοποιείται ως μέσο για την επίλυση των συγκρούσεων, τα κύρια ζητήματα μπορεί να παραμείνουν άλυτα.
  • Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική ορμή μιας γυναίκας.

Στο θετικό μέτωπο, μπορεί να έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Μπορεί να βελτιώσει τον δεσμό μεταξύ του ζευγαριού, καθώς αποτρέπει την περαιτέρω κλιμάκωση των καβγάδων σε άσχημους καβγάδες.
  • Βελτιώνει επίσης τη συμπόνια και το δέσιμο εάν δεν χρησιμοποιείται δύναμη και δίνεται σημασία στη συναίνεση.
  • Βοηθά τα ζευγάρια να λύσουν σωματικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν στο κρεβάτι.

Σε τι διαφέρει το θυμωμένο σεξ από το κανονικό σεξ;

Στο κανονικό σεξ, το προκαταρκτικό παιχνίδι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, με το θυμωμένο σεξ, το προκαταρκτικό παιχνίδι αντικαθίσταται από κουβέντες ή λογομαχίες που είναι έντονες και όχι από έντονες συζητήσεις ή ερωτικές συζητήσεις. Η πράξη μπορεί να ξεκινήσει ξαφνικά ή λίγο δυναμικά, αν και το ζήτημα της επιχειρηματολογίας επιλύεται σε μεγάλο βαθμό σε μεταγενέστερο στάδιο. Το θυμωμένο σεξ είναι επίσης διαφορετικό από το σεξ με μακιγιάζ. Ενώ το θυμωμένο σεξ γίνεται συνήθως όταν ένα ζευγάρι είναι θυμωμένο, οι εραστές πηγαίνουν για σεξ μακιγιάζ αφού λυθεί η διαφωνία. Έτσι, το θυμωμένο σεξ μπορεί να είναι διασκεδαστικό και ο τέλειος τρόπος για να εκτονώσετε την ένταση, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εμπόδια επικοινωνίας. Απλώς να θυμάστε ότι δεν θα εξαφανίσει το βασικό πρόβλημα, ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές για να απολαύσετε το σεξ παρά την κουραστική μέρα

Ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν κάνετε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Απολαύστε το σεξ μετά από καιρό

Οι παρενέργειες του μη ασφαλούς σεξ και της χρήσης βρώμικων τουαλετών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει και πότε σταματά η ανάπτυξη του πέους;

Πέος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του πέους είναι μια φυσική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Είναι το σεξ τρόπος για να χωρίσετε κάποιον χωρίς να τον πληγώσετε ανεπανόρθωτα;

Χωρισμός πληγή: Η χρήση του σεξ ως μέσου για να χωρίσετε με κάποιον γενικά δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συναισθηματική βλάβη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Οι αμβλώσεις τις πρώτες 12 εβδομάδες θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πλήρως στη Γερμανία, λέει η Επιτροπή Friederike Heine

Τα δικαιώματα των αμβλώσεων έχουν γίνει ένα διχαστικό ζήτημα μεταξύ των ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι αναθεωρήσεις της Πολωνίας το 2021 στους νόμους περί αμβλώσεων έγιναν πρωτοσέλιδα καθώς οι συντηρητικές πολιτικές ρίζωσαν σε μία από τις πιο αφοσιωμένες καθολικές χώρες της Ευρώπης.

Κατεψυγμένα έμβρυα: Νόμιμα παιδιά; Το τέλος της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη δυναμική για την υποστήριξη της χρήσης της εξωσωματικής γονιμοποίησης για την προσπάθεια δημιουργίας ζωής, ώστε να καταστεί αυτή η κατάσταση πολιτικά βιώσιμη.

Το κρέας δεν είναι για τους άνδρες όταν πρόκειται για τη στυτική λειτουργία

Loeb: Σίγουρα δεν είναι πολύ αργά, ακόμη κι αν έχετε ήδη διαγνωστεί με αυτές τις παθήσεις. Στο δικό μου ιατρείο, έχω δει αλλαγές σε ασθενείς. Στην πραγματικότητα, ένα από τα σενάρια που υπέβαλα για τους πίνακες lifestyle ιατρικής ήταν ένας ασθενής που υιοθέτησε μια πλήρη διατροφή, φυτική διατροφή και δεν χρησιμοποιεί πλέον Viagra. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να γίνει με την εντατική τροποποίηση του τρόπου ζωής.